Никой Не Може Да Спре Смъртта
Върховното зло бушува в Black Soulstone-а, същността му пищи за отмъщение и освобождение. Преди артефактът да може да бъде скрит завинаги, Malthael – Ангелът на смъртта - се обръща към смъртните царства с нова смъртоносна цел: да открадне Black Soulstone-а и да използва неговата могъща сила в негова полза.
Така започва краят на всичко...
Щурмувай напред с Кръстоносеца
Непробиваема броня, блестящи оръжия, в съчетание с много сила, олицетворяват образа на новия герой от света на смъртните!
Научи повече
Превземете буреносно ACT V
От покорените улици на Westmarch до древните стени на крепоста Pandemonium, влезте в битка с множество нови смъртоностни противници през чисто новия Act V от историята на Diablo III.
Достигнете нови 10 нива
Развиите героя си с нови десет нива доказвайки превъзходството си. Овладявайки по пътя си нови сили и умения, за да подчинявате демоничните изчадия на ада.
История
След като Diablo е победен от Нефалемът, Tyrael прибира Черния камък на душите (Black Soulstone), в който се съхранява злото на всичките седем Great Evils. Знаейки, че е прекалено опасно да го повери в ръцете на смъртните или на ангелите, той, заедно с шестима Хорадрима, се опитват да го скрият на място, където няма да бъде открит никога – дълбоко в гробниците на Rakkis, първият крал на Westmarch, кралство, което се намира на запад от Khanduras. В този момент групата е нападната от Malthael, бивш Архангел на мъдроста и член на Angiris Council, който е изчезнал след разрушаването на Worldstone преди 20 години. Malthael, който нарича себе си „Ангел на смъртта“, избива групата на Tyrael, но него остава жив и взима Черния камък на душите (Black Soulstone).

Lorath Nahr, единствения Хорадрим оцелял от групата, е изпратен от Tyrael да намери Нефалема. Nahr се среща с Нефалема извън града Westmarch, който е превзет от Жътвари (Reapers) – армията на Malthael от поробени души на ангели. Тъй като портите са блокирани, Нефалемът си пробива път през каналите на града до катедралата Zakarum, където се среща с Tyrael. Той разкрива, че със смъртта на Diablo, Malthael вижда човечеството като раса демони, които са потомство на ангели и демони. Чрез тяхната смърт, Malthael се надява да сложи край на Вечния конфликт (Eternal Conflict), дългата война между Рая и Ада. Малко парче от Черния камък на душите (Black Soulstone) е бил отчупен, когато Malthael го е отмъквал и Tyrael се надява да го използва, за да разкрие плановете му. Нефалемът локализира и унищожава два магически орба, които събират душите на мъртвите с цел да ги превърне в армия и по този начин предизвиква гнева на Urzael, главния помощник на Malthael. Нефалемът се сблъсква с Urzael в Westmarch Heights, където го побеждава.

Нефалемът научава от Myriam Jahzia, мистериозна жена, която е спасена от Нефалемът по време на унищожението на магическите орбове, че Adria (магьосницата от Tristram, която в Diablo III е разобличена, че служи на Diablo), се намира в Westmarch и се опитва да локализира Черния камък на душите (Black Soulstone), за да съживи нейния господар отново. Lorath решава да придружи героя, след което научава, че Adria е блокирала входа на гробницата и предлага на Нефалема да използва тайнствени магически камъни, които да отворят правилния коридор. Пътуването през древните руйни в Blood Marsh отвежда Нефалемът при Adria, която е локализирала Malthael в крепоста Pandemonium. Тогава тя се превръща в крилато демонично създание и преди Нефалемът да я убие, тя казва, че Diablo ѝ е изпратил видение за неговото завръщане и именно Нефалемът ще бъде причината за това. След като научават за позицията на Malthael, Tyrael завежда Нефалемът в Рая (High Heavens), където намират портата на Pandemonium. Там те се срещат с Imperius, командир на армията на Рая, който неохотно признава, че Malthael трябва да бъде спрян и завежда Нефалемът в Realm of Pandemonium. Imperius инструктира Нефалемът да използва древна стенобойна, за да разбие портите на крепоста.

Точно в този момент Tyrael пристига с веста, че е разкрил плана на Malthael – да използва Черния камък на душите (Black Soulstone), за да събере всичкото демонично зло в света на Светилището (Sanctuary), включително кръвната линия на човечеството, което ще доведе до неговото изчезване. След разбиването на портата, Tyrael казва на Нефалемът, че за да го победи, той трябва да се превърне в самата смърт, какъвто е и Malthael.

По време на самата битка между Нефалемът и Malthael, ангелът на смъртта разрушава Черния камък на душите (Black Soulstone) и приема силите на седемте Злини. Въпреки всичко, Нефалемът успява да победи Malthael и да спаси човечеството от изчезване, но със смъртта на Malthael, същността на Diablo е освободена и последното пророчеството на Adria става реалност. Тогава Tyrael вижда Нефалемът в нова светлина – пазител на невинните, който може да се изправи срещу най-могъщите врагове. Въпреки това, Нефалемът има смъртно сърце, което може да бъде обладано и Tyrael се чуди дали Нефалемът ще остане спасител или ще се превърне в гибелта на всички създания.


Информация
Платформа: PC / Mac
Жанр: Action / RPG
Дата на излизане: 25 март 2014

Изисквания
Този експанжън изисква пълната версия на Diablo III и постоянна връзка с интернет
Системни изисквания

От 19 август 2014-та година играта е налична и за PS3, PS4, XBOX 360 и XBOX One
Повече информация