След ACT I, историята на Diablo III закарва играча през Twin Seas, оттам до Borderlands и Caldeum - столицата на империята Kehjistan.

Caldeum - съкровището на изтока. Той се е превърнал в търговски център за всички от Светилището. Въпреки това е имало размирица за Zakarum, поради богати търговци и Магьосници, копнеещи за власт над града. В края на краищата Hakan поел управлението и обединил трите групи, превръщайки го в най-проспериращия град. Неговата смърт оставя много младо момче да управлява града. Железните Вълци, водени от Asheara от Diablo II, били наети, за да го защитават, докато порасне достатъчно. Въпреки това, Hakan II ги заместил със собствените гардове. Asheara не е сигурна защо взел това решение и сега тя помага на хората от долните части на Caldeum.

Dahlgur Oasis - Този малък рай бил рождението на Caldeum. Мистериозен мъж се появил от отпадъците и показал на първоначалните заселници този източник на вода, който дал тласък на заселването на Caldeum. Въпреки това, историята разказва, че този мистериозен мъж се върнал обратно от там, от където се появил.

Архивите на Zultun Kulle - Zultun Kulle бил един от първоначалните членове на Horadrim, който е помагал за първото залавяне на Първичното Зло. Въпреки това, по-късно той се превърнал в корумпиран и зъл. Той е бил толкова силен, че Horadrim не са могли да го убият, затова му заровили главата под земята, заобиколена от магически руни. А тялото му е било занесено в друго измерение.