Жилото на морската сол пари на очите Ви и добавя сол в раните Ви, докато безкрайната буря продължава да се вихри. Споменът за безбройните разбити кораби по каменистите брегове Ви се опреснява при разцепващите небето светкавици, които за кратко осветяват заобикалящите Ви гъсти гори. Тежкият аромат на боровата гора и прогизналата земя е прекъснат със сладникава нотка на разложени тела, а хилядите премигващи очи в далечината служат за предупреждение - ако не побъркващият Greyhollow остров, то зверовете със сигурност ще Ви погубят.

XVZ5EJCXP7FB1372898195077.png

Каквото е изгубено, трябва да остане такова

На километри от крайбрежието на Westmarch лежи остров, за който много хора вярват, че е повече от легенда. Прекъснат от развития свят, Greyhollow някога е бил център на велика империя. Често подобни изолирани общества се развиват с изключителни скорости и Greyhollow не се различава по нищо. Неговите жители са били предани на тяхната кауза за мистериозен, и каквато доста често е ситуацията в света на Sanctuary, изцяло зъл. Поради все още неясни причини, това невъобразимо развито общество се е разпаднало, оставяйки след себе си руйни, хаос и неспиращо проклятие.

0D5PL2DQBZSU1449679254759.jpg

През годините любознателни авантюристи са успявали да хвърлят поглед към тази земя от дистанция, въпреки, че много от тях са мислили, че това е илюзия, дори капан, направен от злините, които го обитават. Тези, които не са устоили на неутолимото любопитство, са предприемали пътешествия, за да проучат земята, като са си мечтаели за слава или богатство. Вместо това, всяко пътешествие е свършвало с трагедия и достатъчно глупавите, които преследват митовете, не са били виждани никога повече.
XVZ5EJCXP7FB1372898195077.png


Създаването на мистерията - Вдъхването на живот на Greyhollow

Загадките зад събитията на острова Greyhollow са внимателно създадени. Има цялостно страховита обстановка към тази старателно създадена свръхестествена природа и искахме да сме сигурни, че това настроение е добре разпространено във всеки аспект от зоната. Като се започне от арта и визуализацията до геймплея и създаването на дизайна.
K6J6YPUW9GCS1449679254846.jpg G61I0GH5BKHV1449679254544.jpg
Отляво: Concept hудожника Sojin Hwang. Отдясно: Старши худоника Matthew Ryan.


Създаването на този горист остров стана бързо и яростно, тъй като нашите художници и дизайнери бяха нетърпеливи да вдъхнат реалност на тази зона.

Стана ни ясно, че за да постигнем чувството "човек срещу природа", беше необходимо да избегнем колкото се може повече човекоподобни създания. Старши гейм дизайнерът Joe Shely обяснява решението по следния сбит начин: "Островът Greyhollow се отнася да бъдеш сам в горите посред нощ. Това е неопитомен остров изпълнен с естествени и свръхестествени опастности." Чудовищата на острова отразяват именно това. С естествени противници като Primeval Hunter и Glowing Death, до по-фантастичните Hive Mother и Silverback.
JI917L13CDYA1449679254627.jpg BEUX2YEUVFBH1449679254919.jpg

Вдъхновението на тази зона идва от няколко различни места, но Техническия художник Neal Wojahn с неговия личен тихоокеански опит изигра ключова роля при създаването на смъртоностните морски елементи. Роден и израстнал в северозападния тихооеански регион на САЩ, Neal си спомня за брегова линия, наречена "Гробището на Тихия океан", зона известна с най-многобройните корабокрушение в океана.
4G0ED11BFL2P1449679253839.jpg 7WDJJRBKW2H81449679253857.jpg

2YZJTA9FLH6I1449679254300.jpg 9HYL55V43SR71449679254348.jpg E7C8OIRM3MRA1449679254449.jpg


"Greyhollow се предполага да бъде в подобна зона. Имам ясни спомени като дете, когато пътувахме със семейството ми до брега на Орегон и навсякъде се виждаха корабокрушения, потъващи в пясъка и разбити от яростта на природата."

Подобни гледки са навсякъде из Greyhollow острова и отнема само миг, за да се почувства мощта на вълните и яростта на океана. Точно това чувство екипа си мечтаеше да предаде.
XVZ5EJCXP7FB1372898195077.png

Безкрайно проучване - създаване на история в Adventure Mode

С традицията на новите зони в Adventure мода, които не присъстват в Campaign мода, екипа реши да експериментира с нови медоти за разказване на история. "Просто нямаше как да хвърлим подобно нещо посредата на историята", споделя старши level дизайнера (бел. ред: този, който създава зоните) Matthew Berger. "Това представляваше изключително предизвикателство, защото Adventure мода не е мястото за създаване на история, а където играчите играеха едно и също отново и отново."
XZXCRCQUO2FF1449679254079.jpg M0KUHOHMX6ZA1449679254131.jpg

Разбирането на историята на Greyhollow е по-сложно отколкото проста разходка из зоната. Докато опознавате острова, ще започнете да разкривате мистерии, които са прекарани през всички събития, на които ще попаднете. Не всички играчи ще изпитат историята по един и същ начин и дори може не всички да придобият същите заключения. Това наистина е личен избор на всички авантюристи. Колко искат да се фокусират над разкриването на мистериите или просто ще се разходят наоколо и да минат баунти.

Това беше и изключителна възможност да разкрием света на Sanctuary отвъд събитията на Вечния конфликт. Старши world дизайнерът Leonard Boyarsky обяснява, че методът на разказване на история на острова Greyhollow представлява повече разглеждане, отколкото изложение и тълкуване на събитията. "Фокусирахме се по-малко над основния разказ и повече над мистерията и страничната история и оставихме играчите сами да свържат нещата и да придобият представа над случващото се." Този подход кара светът на Sanctuary да се чувства по-голям и по-жив отвсякога, където събитията са отвъд интригата между ангелите и демоните.

Островът гладува..

Атмосферата, противниците и геймплея на островът Greyhollow внася зловещо и самотно чувство, създадено да втълпи отчаяние със своите разбити в каменистите брегове клони и дървета. И флората и фауната могат да бъдат описани като кръвожадни и само най-здравите авантюристи ще разкрият тайните заровени там. Развълнувани сме играчите да се гмурнат и да разкрият легендата остaвена от мистериозните обитатели на Greyhollow. Бъдете предпазливи, авантюристи, да не би да станете поредната забравена жертва, разбита от древното зло.