Историята зад Кръстоносния поход

10

11/03/2014 - 09:59ч. - Автор: olfilthy

 
Z21O8HA65X081394474289710.jpg

Верни на Akkhan. Укрепления на светлината. Силни спасители избавители на Zakarum вярата. Всички тези имена могат да опишат много добре новия герой в Reaper of Souls.

За разлика от други ордени свързани със Закарум вярата, Кръстоносците са свещени войни, но носят със себе си определена твърдост. Но от къде идват те? Каква е тяхната роля в Закарум вярата? Как ще се справя с надвисналата опасност от Малтаел, която се задава?

Отговорите на тези въпроси и много други ще намерите долу. И така нека започнем нашата седмица посветена на Кръстоносците с малко доза история!


Възходът на Закарум

Закарум вярата беше основана преди много години от Akarat, скитащ пророк от Xiansai региона. Вярата е създадена малко след Mage Clan войните. Според много исторически случки, точно по това важно време за хората(когато хората започнаха да отричат магията и да търсят утешение във вярата), Акарат получава откровение от същество, което той нарича Yaerius, което означава "Син на светлината" на неговия език.

Въпреки, че има разногласия между учените относно достоверността на откровението или по-точно дали това "същество" e било архангела Yaerius или просто ехо от саможертвата на Uldyssian в края на Sin Wars - важността му е неоспорима. Разказва се, че видението се е появило като невероятен блясък светлина и енергия из небето, запалвайки фундаменталната вяра в Акарат, че хората са мощни носители на светлина, и че те всички трябва да намерят тази "вътрешна светлина" за да живеят пълноценно.

QAT6F2KIQO7K1382579975069.jpg

След полученото откровение, Акарат тръгва на голямо пътешествие до всички големи градове в Kehjistan, като разпространява откритията си и насърчава другите да намерят Светлината, която той вярва, че се намира в тях. Въпреки, че Акарат изчезва от историята, неговите учение "живеят" чрез хората в Sanctuary, служеща като база за създаването на Закарум вярата и църквата.(Интересен факт: думата "Закарум" идва от "Закара", което изначава "вътрешна светлина".)

Зората на светлината

По време на управлението на император Тасара и малко преди историческия поход на Ракис на Запад, свещеник на име Акхан усеща известно замърсяване в Закарум църквата. Причината за това петно толкова познато на Акхан е предизвикано не от кой да е, ами от Мефисто, Господаря на омразата. Неговата тъмнина малко по-малко се е изплъзвала от камъка, който лежи под Храма на Светлината в Травинкал.

I2UYMH95SXIQ1394476501021.jpg

Решен да върне своята любима вяра, Акхан потърсил най-отдадените и талантливи войни и им повелил тайна мисия: да намерят начин да пречистят Закарум вярата от гниенето и корупцията веднъж завинаги. Тези войни поели на Изток, противоположно на Паладините, който пътували с генерал Ракис. Те следвали пътят по който поел Аракат в последните си дни преди да изчезне.

И така по този начин се родил ордена на Кръстоносците.

Измежду Закарум: Ролята на Кръстоносеца

Дългогодишните фенове на Диабло най-вероятно са запознати със Закарум вярата и може също така да си спомнят тяхното прекарано време с техния Паладин, свещеният войн в Диабло 2. Въпреки, че Кръстоносците и Паладините делят обща вяра, те не са свързани директно и не делят обща цел.

И как точно се вписват Кръстоносците в картинката?

От Паладини, минало и настояще

Нека преразгледаме това вече, което знаем: бърз поглед към все обичаният Паладин. Паладините са отдадени войни на Закарум вярата. С времето, малко след тяхното създаване, различни секти от Паладини започнали да се сформират с различни цели и бази на управление. Това включва Рицарите от Уестмарч, Орденът на Паладините и Ръката на Закарум.

V7SJ812M2JNX1394477540297.jpg

По време на събитията на Закарум инквизицията, стана ясно, че Ръката на Закарум са корумпирани и се разпадат малко след събитията в Диабло 2. Орденът на Паладините, отвратен от корупцията в тяхната вяра се разпадат и потеглят на Запад, където след време се установяват в Уестмарч. Рицарите на Уестмарч, вече установени по време на похода с генерал Ракис и нетърпеливи на прочистят корупцията от Мефисто, поглъщат Ордена на Паладините и се отделят от Закарум вярата.

Тези различни ордени, някои нарочно, някои от отмъстителна заблуда с времето и практика създават Паладините, които виждаме днес.

Кръстоносният поход продължава:

За разлика от Паладините, Кръстоносците са елитна и изолирана група, претърпяла много малки промени след тяхното създаване, поддържайки вярата и практиката свързани с оригиналните учения на Акарат. Въпреки, че Кръстоносците показват подобна способност да си служат със Светлината и да я пречупват като техните колеги Паладините, техния пламък идва от много по-чисто значение на Правда. Това от части е така по дизайн. По времето на тяхното създаване Акхан подбра само тези, които показват военен потенциал и най-силните убеждения. Той също така активно е избягвал и тези с Паладин обучение, защото го е било страх да не опорочи Кръстоносците с Паладин корупцията.

GZSAX1LB5T1L1394475483461.jpg

В резултата на тази фокусирана цел и този предпазлив начин живот, орденът е доста малък. Общо 427 Кръстоносеца са изпратени на Изток и с времето техния брой е намалял до 341. В практиката Кръстоносците си остават хлабаво организирана група, често пътуващи сами или само с по един ученик - партньорство, което се е запазвало до смъртта на Кръстоносеца. Когато се стигне до това, Кръстоносеца да положи оръжията си на земята, когато е паднал в битка, техния ученик не само ще вдигне меча и щита, но и ще продължи техния поход, който е започнал преди толкова много генерации.

Започване на пътешествието: Нефалем Кръстоносеца

Както с всички класове в Диабло 3, Кръстоносеца е нефалем, неговата кръв пулсира със същата скрита сила. Чувайки слуховете, че звезда е паднал от небето и приключвайки похода на Изток, Кръстоносецът отпътува към New Tristram, надявайки се да намери нещо, което да спаси неговата колеблива вяра.

Ще вдигнете ли боздугана и щита в името на Закарум? Нямате ли търпение да поразите своите врагове с чиста, неопетнена сила на Светлината? Разкажете ни в коментарите дали ще потеглите с живия танк в деня на излизане на Reaper of Souls!

 


+17

voteup
 

Офлайн

 
 

Коментари: 10

0

1. Коментари [sauron] 11/03/2014 - 10:24ч.

 
Интересен текст.
Също почитания за труда :)
 

Офлайн

 
0

2. Коментари [duzo] 11/03/2014 - 10:47ч.

 
доста добро се очертава да е :)
 

Офлайн

 
0

3. Коментари [sa666o] 11/03/2014 - 11:36ч.

 
Браво за превода.
Музиката към клипа е много добра.
 

Офлайн

 
 

Офлайн

 
0

4. Коментари [ejzb] 11/03/2014 - 13:43ч.

 
Отново поклон пред труда за превеждането на поредната част от пленителните истории на този уникален свят! Иначе, колкото и да се опитват да създадат контраст между Кръстоносеца и Паладина, за мен са си едно и също като игрови класове. Просто са искали да направят нещо малко по различно, абе ще го видим. :)

Коментара беше редактиран от olfilthy на 11/03/2014 - 13:47ч.
 

Офлайн

 
0

5. Коментари [zlos7ar] 11/03/2014 - 14:21ч.

 
Браво, Жорка страхотен превод.Добра работа!
 

Офлайн

 
 

Офлайн

 
0

6. Коментари [ejzb] 11/03/2014 - 14:27ч.

 
Имам един въпрос, защо героите от Diablo се наричат Нефалеми ?

Коментара беше редактиран от ejzb на 11/03/2014 - 14:28ч.
 

Офлайн

 
0

7. Коментари [olfilthy] 11/03/2014 - 14:31ч.

 
Благодаря на всички! Ще продължавам така и за напред!

ejzb за твоя въпрос ето тук погледни.
 

Офлайн

 
0

8. Коментари [CBrood] 11/03/2014 - 16:02ч.

 
Някъде в чатовете четох, че paladin=jedi, crusader=sith от Star Wars гледна точка и горе-долу си е така :D
 

Офлайн

 
0

9. Коментари [Dimcho] 11/03/2014 - 17:37ч.

 
Браво за труда и хубавия превод :) Кръстоноцесът изглежда доста надъхващо, ще се разцъка задължително.
 

Офлайн

 
0

10. Коментари [TVulchev] 11/03/2014 - 21:58ч.

 
Много добре представена информация и е много вдъхновяващо.
 

Офлайн