"Човек трябва да запомни, че Westmarch на съвременния свят е много различен от това което е бил в момента на своето създаване"
- Deckard Cain, Book of Tyrael


Кое е първото нещо, за което се сещате, когато чуете Westmarch - първата зона, в която играчите ще попаднат в предстоящия експанжън на Diablo III, Reaper of Souls? От рицарските ордени до архитектурните чудеса построени по време на управлението на крал Rakkis. Това е град пропит от легенди - героични и кървави.

Но какво е неговото откриване? Или тайните, които доведоха крал Rakkis да бъде погребан във вонящо блато, вместо в неговата блестяща столица. Казват, че най-добрият начин да се подготвиш за бъдещето, е като учиш миналото. Така че нека погледнем по отблизо тези легенди, като се подготвим за предстоящата разруха и хаос, породени от Malthael, ангелът на смъртта.

Завоеванието

Минали са близо два века и половина. В момент, когато вярата Zakarum бързо се възстановяваше, империята на Kehjistan се спъваше в безброй проблеми. От глад и болести до бунтове сред гражданите, на сцената изгряваше нова вяра, която да поддържа огъня на надеждата в сърцата на отчаяните. Докато много политици и аристократи виждаха в това заплаха, в началото на управлението си император Tassara осъзна, че учението за Akarat може да бъде използвано като инструмент за повишаване на репутацията му. Чрез приемане на процъфтяващата религия, Tassara би забързал приемането на Zakarum-ските доктрини, позволявайки му да убеди хората да останат предани към неговата кауза.

Възходът на Rakkis

Скоро след неговото възкачване, конкурентите за трона на Tassara заговорничиха заедно в опит да свалят императора преди неговата позиция да бъде напълно осигурена. Предвиждайки това въстание, Tassara получил помощта на най-ентусиазираните вярващи и обучени воини. Усилията на Rakkis ехтят из летописите на историята, но е важно да се отбележи, че неговата неоспорима сила и поредни победи за опазването на короната бяха вдъхновение на обикновените хора.Популярността на Rakkis се оказа нож с две остриета, тъй като Tassara започна главно да обмисля потенциална заплаха към неговото управление. Така той нареди Rakkis да тръгне на път на запад и да разпространи вярата чрез завладяване.

Когато кръстоносният поход прекоси земите, армията на Rakkis се срещна със силна съпротива, особено от нацията на Ivgorod и варварите от планината Arreat. Въпреки тези пречки, в крайна сметка Rakkis обедини девет враждуващи клана от полуострова под неговия флаг, интегрирайки вярата Zakarum в тяхната култура. Тази нова сила му позволи да разбие останалата съпротива на туземците на юг.Скоро дойде време да докладва за дела си. Тогава той декларира завладените земи, Westmarch, в чест на Tassara, за получената задача. Това е столица, която носи името си още от времето, когато е била рибарско пристанище, удобна и близка до морето, позволявайки на града бързо да процъфтява в могъща военна и търговска сила, която е днес.

Градът под обсада

Westmarch живя в мир и благоденствие много десетилетия, като малцина биха се опълчили на гнева на заплашителната войска. Тези, които са опитали, като нещастното нашествие на Khanduras по време на очернянето на Tristram, са били клани. Малко са оставяни живи, за да разказват за тяхната гибел. За повече от двеста години от откриването на Westmarch, никоя външна сила не би могла да навреди на тези зад великите стени на града, докато Malthael не се появи, с намерението да изколи цялото население на столицата поради все още неясната причина.

Това повдига въпроса: Защо Westmarch? Каква тайна крие градът, че би привлякла вниманието на Ангелът на смъртта на неговия праг?

Тайна история

Говорейки като цяло, ако някой посее огромна нация в пущиняк, най-привлекателното място за новия му дом би било до вонящо блато. Все пак това е точно, което Rakkis направи, когато избираше място за столицата на неговата нация. Имало ли е скрит мотив? Със сигурност е имало, след като по-късно мястото ще заинтригува не един, а двама независими членове на съвета Angiris.

Близо до Westmarch лежи съкровище много по-ценно, от което и да е друго, с което Rakkis се е сдобил по време на неговото владение. След неговата коронация, кралят прекарва много години от неговото царуване в скитане из огромните руйни, които лежат забравени под съседното блато. По негова заповед, след смъртта си крал Rakkis е погребан там. Някой беше прошепнал, че руйните не са от която и да е цивилизация, а по-скоро изгубен град на Нефилингите.Това място крие неоспорима мощ и малцина са успели да надникнат в тайните на древните коридори. Най-характерното за изгубения град е, че притежава забележителна охрана срещу прегрешението както на ангелите, така и на демоните. Тази защита е добре скрита, но новият смъртен мъдрец, Tyrael, научил за нея по време на голяма нужда. Търсейки убежище за Black Soulstone в света на Sanctuary, той запланува да използва тези руйни, за да скрие страшния артефакт, предпазвайки го от ангелите и демоните. С мощта на Prime Evil, съхранен в мрачната фасета на камъка, дори на High Heavens не може да се има доверие за неговото съхранение.

За съжаление никой, дори Tyrael, не би могъл да предвиди противника, който би отскубнал Black Soulstone от убежището му...
Подобно на Tyrael, Malthael също е претърпял трансформация и новото му олицетворение на смъртта му позволява да премине прага на руйните на града безпрепятствен.

Бъдещето на Westmarch

Сега, опасност отвъд представите, заплашват да опустошат Westmarch, и само ти, смел Nephalem, можеш да спасиш историческия град от превръщането му в руйни. Жителите му са умъртвени и въздигнати в немъртва армия склонна да служи на Maltheal и прищевките му. Как ще помогнете да изчистите Westmarch от злото, което го е сполетяло? Какви непознати кошмари си представяте да Ви очакват да Ви възпрат? И не забравяйте - внимавайте какво си пожелавате!