Сезоните в Diablo III са подобни на Ladder-ите в Diablo II. Всеки Сезон е ново начало и равен старт. Играчите не могат да пренасят вече съществуващите герои, предмети, парагон левели, злато и т.н. от Не-Сезонния си профил. Подобно на Софткор и Хардкор режима, Сезонни герои не могат да играят с Не-Сезонни помежду си.

Как да играем на сезон

За да участвате в текущия Сезон, Ви трябва Сезонен герой. За да направите Сезонен герой, отметнете Seasonal Hero при създаването на нов герой. Сезонните герои започват развитието си от начало, имат отделен от Не-Сезонните герои споделен сандък до приключване на Сезона.Класации

Всеки Сезон има отделна класация и може да се достигне до нея чрез бутона в долния десен ъгъл в главното меню или клавишната комбинация SHIFT+L. След приключване на Сезон, класациите за изминалите Сезони се запазва и може да бъде прегледана по всяко време.
Greater Рифтове

Прогресът на играчите в Greater Rift-овете се класира по най-висока измината трудност и най-бързо изминато време.

Challenge Рифтове

Играчите в класацията на Challenge Рифт-овете се класират по най-бързото изминаване на съответния Challenge Рифт.

Сезонни постижения (Season Achievements)

Класацията на Сезонните постижения се подрежда спрямо това кой първи е изпълнил постижението. Общия резултат включва всички нормални постижения спечелени по време на текущия Сезон, включително допълнителните екслузивни Сезонни постижения.

Завоевания (Conquests)

Класацията на Завоеванията следи играчите, които първи са завършили Завоевание на текущия Сезон. Може да се филтрира по първите 1000 играча във вашия регион, по приятели или съкланници. Завоеванията са много по-трудни за изпълняване от обикновените постижения и тяхната класация се рестартира всеки Сезон.


Season Journey

Системата Season Journey беше за пръв път добавена със Сезон 4 и е ексклузивна за Сезонните герои. Това е подобна на Постиженията (Achievements) система, която след изпълняването на зададените задачи, играча е възнаграден с козметични (портрети, животни, крила и т.н.) и други награди в играта (като предмети, цели Сетове и др.). Всеки Сезон получава различни предизвикателства в Season Journey. Те са разделени на Глави и на всяка Глава получавате различни награди.


Край на сезон

След приключване на текущия Сезон, всички Сезонни герои се прехвърлят на Не-Сезонния Ви профил. Всичкият прогрес – събрани предмети, събрани валути (злато, Bloodshards), материали, Paragon експириънс и др. се запазва. Предметите, които са били в споделения Ви съндък се изпращат по Пощата (иконка на плик в долния ляв ъгъл). След първото Ви влизане от приключването на Сезона, имате 30 дни, в които да си приберете предметите от пощата, в противен случай те ще се изгубят.