Корените на органичния живот напада сетивата, както зловещата земя поддава под всяка стъпка. Мътна вода бълбука до потъналите пътеки и странни яростни създания се крият точно до границата, където започва светлината. Под слоевете на тиня и мръсотия на тази неблагоприятна област, лежат древни руини от огромна сила и още по-огромна мистерия.
Добре дошли в Blood Marsh, втората зона която ще видите в Reaper of Souls. Както направихме преди с разкриването на Westmarch в първия ни First Look, ще отделим време да надникнем зад завесата на неприветливото блато. Ще се запознаем с историята, дизайна и скритите съкровища, които лежат там.

Историята на Blood Marsh

Покриваща голяма част от западните райони на Khanduras, Blood Marsh е голяма блатиста зона разделена от реки, често използвани за преминаване и търговия. Въпреки неблагоприятната си натура, тя не винаги е била ужасяващо място. Напротив, преди тя е била дом на на най-великите цивилизации в Sanctuary.

Градът Corvus и Rakkis Claim

Много преди крал Rakkis да стъпи на земята, която днес е позната като Westmarch, Blood Marsh е била мястото на неразказани чудеса-Градът Corvos.

TBZDUDS2TQS61393912135082.jpg
MG414TCTYUAH1393912134145.jpg

В древни времена още когато света беше пълен с децата на Inarius и Lilith, Corvos стана първия град създаден град на територията на Sanctuary. Общност, която се е състояла само от Nephalem е било наистина нещо невероятно да се види и в продължение на много години, тази цивилизация е цъфтяла.
След събитията от "Чистката" (разказано в книгата на Cain), Inarius настроил Световния камък за да намали силите на Nephalem. Тяхната сила отслабнала и с минаването на годините, Nephalem станали смъртни и невежи за тяхното минало. Така и величието на Corvus затихна през годините и беше забравен в исорията.

644GG9YCHWGV1393912355291.jpg

Великите находки имат навика да привличат внимание и когато Rakkis минава през Запада, едно от нещата, които го привлякоха бяха руините на древния град. Кралят беше очарован от Nephalem и древната им сила, която те имаха. Това стана и неговото най-голямо желание, да отключи тайната сила и потенциал. В близост той установи Westmarch, вероятно за да е близо до руините и да "храни" любопитството си. Възможността за вероятно безсмъртност убедиха Rakkis, че дори той може да е Nephalem, но след много безплодни години в търсене из руините на града, единственото му утешение беше след време неговите останки да бъдат положени там.

DSYFNAN8YLMA1394064132949.jpg
W2IDU3MG3L6H1393912135288.jpg

С времето древните тайни на Blood Marsh бяха забравени и силните защити оставени от Nephalem възпираха повечето авантюристи от "наводняване" на древното.

Корупцията се разпространява

Както отбелязахме, Blood Marsh не винаги са били толкова опасни както в днешно време.Въпреки, че земята сама по себе си винаги е била блатиста, скорошните събития (включително завръщането на Малтаел, но и не само) изтласкаха на бял свят най-лошото от флората и фауната.

1W3TNAQ4UHKT1394154093538.jpg

Ботаните например, племенни същества, които от край време живеят по тези земи, напоследък станаха доста агресивни защитавайки територията си с големи капани, както и подсилват колибите си с грубо изработени кули. Каквото беше веднъж влажна зелена зона, бързо се превърна в тресавище, където вече растат все по-малко растения и става все по-необитаемо.

NZZNBRMHIG981393912506052.jpg
6A9LK7IXQYLQ1393912501490.jpg

Корупцията не е нежелана от всички разбира се. Малко след защитата на Bastion's Keep започнаха слуховете, че невероятна сила идва към региона. Блатата по себе си известни с загубения древен град на Nephalem, е разсадник за Кървава магия и всеки, който има непочтени мисли ще гледа да използва случая да се добере до тази древна сила.

Blood Essence: Даване на живот на Blood Marsh

Изработването на коварно блато за изследване като мост между две фантастични места(Westmarch и Pandemonium последната сцена преди края на Акт 5) можеше да се окаже сравнително лесна задача. Нашите дизайнери обаче се изправиха пред препятствие и тласнаха създаването на Blood Marsh една крачка напред, като се "гмурнаха" в тази зона както психически, така и тематично.

Създаването на темата:

Първата стъпка в изследването на която и да е зона, е че първо трябва да се улови фантазията или нейната тема. В случая на Blood Marsh и Ruins of Corvos, които лежат там главната тема се оказа и тази, която е и в центъра на Diablo като игра: Кръв.

XNTYAOHL0UQO1393912131864.jpg

Когато се сетим за потъваща и обрасли блата, идеята за изследването на стари руини на древни цивилизации скрити под мръсотията, стана трудно да го подминем. Не само, че самата тема пасва добре с физическото представяне на кръвта(под формата на палети и текстури), но също така позволи на дизайнерите да докоснат темата на тази среда може би по не толкова очевиден начин, кръв от гледна точка на потеклото.

56FPJT2J4LXR1393912142989.jpg
TC33D312SQCW1393912147843.jpg
N8H2JDG4WT9R1393912144343.jpg

От кръвни линии и унаследено право:

В допълнение към визуалния изглед на Blood Marsh и Ruins of Corvos, кървавата тематика играе роля как самата околна среда се свързва с Вашите герои. По-точно с тяхното потекло или унаследено право. На този етап от тяхното пътешествие всеки един от героите напълно е приел тяхното унаследено право и е показал само една малка част от невероятно силния си потенциал. Тази сила има дълга история и въпреки, че се е мислело, че е загубена, със сигурност не е забравена. Докато изследвате Blood Marsh и околностите, далечни останки от миналото ще достигнат напред във времето реагирайки на Вашето присъствие. В същност не трябва да сте изненадани ако някой от старите реликви Ви се притекат на помощ.


Въз основа на миналото:

2IZF239FVAWA1393912359029.jpg

Говорейки с водещия гейм дизайнер Michael Chu, той сподели някои от многото начини, по които тази кървава тема се проучва:
"От гледна точка на визуализацията, блатата, водата, калта придават чувството на кръв. Също така съществуват и Кървавите големи, същества създадени чрез Кървава магия. Ако спрете и помислите за различните истории свързани с този район, ще забележите влиянието за идеята на кръв в смисъла на отношения, кръвни линии и традиции." Кървавите блата са буквално и преносно пълни с кръв. Пролятата кръв от завоеванията разпиляни из цялата страна още от първите жители на Sanctuary, ще откриете останки под всеки изгнил дъб или затрупан вход.

Пътешествието продължава...

Ruins of Corvos представят поглед в миналото, а Blood Marsh сам по себе си представлява тежкото пътешествие, което е пред Nephalem героите. Кръв, пот и сълзи бяха проляти на това пътешествие, а загубите продължават да се трупат. Колко още трябва да паднат за да може света да е в мир? Какво ще коства за да спрем клането на Малтаел и по важно, до къде бийте стигнали Вие за да го спрете? Готови ли сте да посрещнете предизвикателствата, които лежат пред Вас? Разкажете ни в коментарите долу какво Ви вълнува най-много докато изследвате Blodd Marsh, но бъдете предупредени: В това пътешествие няма място за слаби сърца.