Граничната зона е пустинна гранична площ, която лежи в Kehjistan.

История

Опустелите земи, които се намират около Caldeum са едни от най-опасните в Sanctuary. Безплоден жълт пясък се простира на километри, а дивата природа прави живота по тези земи още по-труден и опасен. Освен тези опасности трябва да се внимава и за безпощадни бандити, които кръстосват граничните земи. Те нямат скруполи и не биха се спрели пред нищо и никой за да задоволят поне за малко техният глад за кражби и убийства.

boardlands.jpg


Граничните зони са били необитавани, но с течение на времето много ентусиасти (по-скоро луди хора) се заселили там, а след това се появил и първият военен град Lut Bahadur (буквално, "град на портата"). Този военен град бил построен, за да предпазва и разделя жителите на Caldeum от скалните жилища на lacuni, които са много опасни чудовища.
През 885 г. в района Stinging Winds бива открита руда и Lut Bahadur's бавно, но сигурно, опустява и бива оставен в забвение.
Град Alcarnus се превръща в център на всички дейности свързани с мините в района, а чрез това той много бързо започва и да се развива. Около него се появяват и няколко малки селища.
След като е открит Dahlgur Oasis се построява и още един град, а доминацията на Caldeum в граничната зона вече е факт. Граничната зона е силно зависима от чести доставки на прясна вода и храна чрез керваните на Dahlgur, които от своя страна биват защитавани от Пясъчните стражи на Caldeum.

400px-Borderlands2.jpg

За съжаление по времето на Hakan II ситуацията с граничните зони се влошават драстично. Той премахва подкрепата на Caldeum и граничната зона остава на произвола на съдбата. Хората, които живеят там, започват да разчита единствено на себе си, за да могат да оцелеят. Караваните след като са оставени без охрана, често пъти биват нападнати, а хората избити. Много от хората предприемат отчаяни мерки, за да стигнат до столицата. Тези, които са успели да стигнат до столицата започвали да разказват слухове за таен култ, който иска да призове демонична армия. Освен всичките беди, районът страдал и от суша. Ситуацията се подобрилам когато Нефелема успял да победи Belial (чиито човешки приемник бил именно Hakan - иначе казано, императора бил обладан от Belial).