Diablo, Господарят на Терора, беше победен от смел герой от Тристрам - Мрачният скитник. Изкушен от демоничната сила заключена в Черният камък на душите,
той се поддава и Diablo се преражда в
тялото му, като го превръща в огромен
червен демон.
Някогашният герой сега броди из света на
Светилището, оставяйки смърт
и разруха след себе си.
map
poly poly poly poly poly poly poly
druid

Друид


Друидите са раса номадски войни. Прогонени от родината си, Друидските племена живеят предимно в северните гори. Използвайки мистични тайни, предавани от поколение на поколение, те призовават елементите огън и вятър, за да опитомяват горските създания, които им помагат в битките. Изменяйки формата си от човешка в диви зверове, те получават способности далеч отвъд тези на останалите смъртни.druid

Рицар


Рицарите на Westmarch, които повалиха армийте на могъщия Leoric са чисти по душа и стриктно спазват ученията на Zakarum, Религията на Светлината. Подготвеният за битка Рицар, за който вярата е щит, се бие за това, което вярва, че ще бъде правилно. Неговата непоколебимост му дава сили да дава благословия на приятелите си и да всява ужас сред враговете си. Някои наричат Рицарят вманиачен последовател, а други разпознават силата на неговата вяра.


druid

Магьосница


Магьосницата - експерт да прави магий от нищото - е бунтарска жена, която е изтръгнала тайните на магьоснически клан от изтока и доминиран от мъже. Въпреки, че е слаба в ръкопашния бой, тя компенсира тази си слабост със свирепа магия, кояо и помага както да атакува, така и да се защитава. Усамотена и затворена в себе си, Магьосницата действа на свои мотиви и морални принципи неразбираеми за много хора и понякога изглежда като капризна и дори злостна. В реалност тя много добре разбира борбата между Реда и Хаоса, както и ролята си на войн в тази битка.
druid

Варваринът


Варваринът е член на някое от малкото племена останали от първоначалната цивилизация. Отказва влиянието на тези, които намира за колебливи и слаби. Непрестанната война между клановете и постоянната борба за оцеляване във враждебната пустош са рефлектирали върху издържливостта и силата му. Може би поради липсата на цивилизоваността на градските хора, Варваринът притежава проницателност към заобикалящите го. Заради вярата му в животинската сила, с която той се отъждествява, Варваринът често е асоцииран с истории за ликантропия. В действителност, той вярва, че може да подобри вече превъзходните си бойни тактики, като призове тотемичните животински духове, за да му вдъхнат свръхестествени сили и способности.

druid

Убиец


Убийците са древна организация основата от Vizjerei, за да издирва и елиминира маьосници под прикритие сред редиците си. Използващи тайни тактики, за да се борят и устояват на магическите способности, торбата на Убийците е пълна с трикове, които включват капани и други жестоки устройства, бойни изкуства и могъщи умствени способности. Обикновенните хора не знаят нищо за Убийците, но страха им се разпростира на широко и са уважавани от всички, които изполват магическите изкуства.

druid

Некромант


От мъгливите недра на южните блата идва фигура, обвита в мистерия. Некромантът, както и неговото име загатва, е непристойна форма на магьосник, чиито магии обхващат съживяване на мъртъвци, призоваване и контролиране на различни същества за лични цели. Въпреки че неговите задачи са често свързани с тези на силите на Светлината, някои хора не мислят, че тези задачи могат да оправдаят неговите нечисти намерения. Прекараните дълги часове в изучаване в усоен мавзолей са направили кожата му бледа и фигурата скелетоподобна. Повечето хора го отбягват заради особения му вид и възгледи, но никой не отрича мощта му на Некромант, способна да създава кошмари.


druid

Амазонка


Тази могъща жена войн принадлежи към номадските племена, бродещи из равнините в близост до Южното море. Странстванията на тези групи често ги въвличат в конфликт с други хора, така че Амазонката е свикнала да се бие за живота си. Този начин на живот я е направил независима и способна да оцелява в сурови изпитания и пътешествия. Нейното умение да стреля с лък съперничи с това на Скитниците. Амазонката също е опитна в боравенето с копия и оръжия за близък бой. Тя е много търсена за наемник, заради своята лоялност и готовност за саможертва.