Няма да има промени по Парагон системата и още
отговори на въпроси

5

24/01/2017 - 22:33ч. - Автор: forge

 
RF5LD9MMOH4F1485262898604.jpg

През декември миналата година Blizzard проведоха Q&A във Фейсбук, на което отговориха на най-различни въпроси. След като получихме отговори на нещата, които ни вълнуват, се появиха още въпроси и разработчиците на играта са решили да разгледат някои от най-често срещаните коментари и да дадат отговор и на тях.
♦ ♦ ♦

В: Доволни ли сте с Парагон системата и смятате ли да правите промени по нея?

Главно сме доволни от Парагон системата. Тя постига две цели:

Първо, Парагон левелите дават възможност на играчите да получават опит и след 70-то ниво и да го разпределят в офанзивни и дефанзивни статистики (за първите 800 парагон левела). В основата на дизайна на играта е времето отделено за игра да се отплаща с ъпгрейд на героите, дори когато не е под формата на по-добри предмети. С подобряването на екипировката Ви, ъпгрейдването на героя става все по-рядко и това се превръща от изключително значение. Това е и причината Парагона да бъде безкраен. Дори, когато не успеете да завършите успешно вашия Greater Rift, получавате възнаграждение под формата на опит и с всеки нов Парагон левел, съответната трудност на Greater Rift-а става малко по-лесна.

Второ, Парагон опита е споделен с всичките Ви герои, което Ви насърчава да пробвате различни билдове и стилове на игра с основния си герой. По този начин прогреса се и запазва до някаква степен, когато Хардкор героя Ви умре, намалявайки болката от загубата му.

Вярваме, че Парагон системата постига нашите цели и поради тази причина нямаме планове да правим промени по нея за момента.

♦ ♦ ♦

В: Имате ли планове да правите нови системи, които да се конкурират с Greater Rift-овете в end-гейма?

Нямаме планове да добавяне нова система, която да замества текущия дизайн на Greater Rift-овете, но в същото време имаме нови функции, които ще бъдат пуснати в бъдеще, и които ще предлагат алтернативни предизвикателства или ще подобрят вече съществуващия геймплей.

За играчите, които искат да се състезават наравно с останалите, Challenge Rift-овете ще предлагат нови билдове и зони сравнително често. Ще имат отделни класации, така че ще можете да сравнявате времето си за изпълнение с това на вашите приятели и играчи от целия регион. Challenge Rift-овете ще бъдат налични за PC, Xbox One и PS4, а повече информация за тях ще имаме, когато излизането им наближи.

Искаме и да подобряваме преживяването от Greater Rift-овете, както вече направихме в пач 2.4.3 с гъстотата на чудовищата и новите зони. Заедно с тези промени, вече няма да срещате празни места без чудовища или да бъдете нападнат от Елит още на входа на нивото.

♦ ♦ ♦

В: Защо промените, които правите не се отразяват на метата на играта? Имате ли метата в предвид, когато създавате нови предмети и умения?

Когато представяме нови легендарни предмети, като The Barber или увеличаването на демиджа на Wrath of Wastes сета на Варварина, нашата цел е да увеличим разнообразието от билдове и стилове на игра. Ако просто бяхме бъфнали Warth of the Wastes сета да се представя по-добре от другите сетове на Варварина, или ако бяхме оставили The Barber в доминиращия си вид от PTR-а на пач 2.4.3, просто щяхме да създадем нов доминиращ сет или предмет, който играчите ще се чувстват длъжни да ползват.

Вместо да подобряваме слабите сетове, ние вкарваме нови предмети, с които целим да поощряваме играчите да преоткрият силата им. По този начин метата може да се смени, но може и да си остане същата. Това решение е основно в ръцете на играчите. Нашите решения не са с цел да определяме метата, а се стремим новите предмети да не се чувстват задължителни.

Както винаги, ще продължаваме да наблюдаваме тези промени в действие и ще правим промени, когато е нужно, в бъдещи пачове.

Източник
 


+2

voteup
 

Офлайн

 
 

Коментари: 5

+2

1. Коментари [vaskobgn] 24/01/2017 - 23:58ч.

 
"Вярваме, че Парагон системата постига нашите цели и поради тази причина нямаме планове да правим промени по нея за момента." -> Тези същества от Близард определено имат силна липса на сиво мозъчно вещество... или може би идват от планета където съществата са безмозъчни... че след парагон 800(който се прави да кажем за 3-5 дни сериозна игра в парти) парагон системата се превръща в main stat + vitality -> едно от нещата, за които ванилата беше най-силно критикувана.... значи по-скоро Диабло дев. тийма не искат прогрес, а може би някакъв вид регрес/деградация или не знам и аз... дори се чудих дали да пиша коментар понеже пак мога да бъда обвинен в безпричинен хейт.... да приятели хейтвам си това е сигурно, но когато Близард правят такива неща няма как да имам мнение различно от това в момента! :)
 

Офлайн

 
+1

2. Коментари [ivaka] 25/01/2017 - 06:41ч.

 
Отдавна я убиха, опитвам от време на време да я играя, нооо.. тотална скука, единствените усезаеме промени са, да играеш на по голяма трудност ГР, а дали е 60 или 100, би ме вълнувало само, ако бях на 15-16г.
 

Офлайн

 
0

3. Коментари [moonface] 26/01/2017 - 11:53ч.

 
Точно този безкраен парагон дебалансира играта и това е главната причина да не бъде направена PvP арена.
 

Офлайн

 
+1

4. Коментари [Dreamfield] 26/01/2017 - 15:07ч.

 
Ех, спомени, спомени. Помня как цъкахме дуелчета акт1 в Хеадофф на Диабло 2.
А по-темата надали е трудно да се направи PvP арена в, която парагона да е disabled.
 

Офлайн

 
0

5. Коментари [kiree] 01/02/2017 - 10:02ч.

 
Промените на новия patch 2.5.0 са много яки. Сега с новия Armory сменям build без да губя време. Не виждам нищо лошо в Paragons system. А сега и с новия Necro играта е на прав път. Може би скоро ще оправят и PvP system?! o.O ;D
 

Офлайн