Wyatt Cheng говори относно % бонуса за уменията
в пач 2.4.0

2

10/12/2015 - 09:20ч. - Автор: Benifios

 
Wyatt Cheng отговори вчера на туит относно ролването на бонус % за дадено умение по предметите. Малко по-късно в Reddit той обясни малко повече относно този нов афикс по предметите и защо всички от екипа мислят, че той ще донесе повече положителни отколкото негативни неща.
Wyatt Cheng

Разбирам на какво се основава критиката на Куин. Слагането на големи skill бонуси на предметите означава, че не можете да се възползвате пълноценно от предмета, когато е в куба и след това да си реконфигурирате билда по различни начини.
Furycrab в този пост се е аргументирал много правилно защо сме направили тази промяна и какво целим с нея, а именно да жертваме част от илюзорният избор който имате и да ви дадем реален такъв. Това може да не се харесва на някои хора, но за други това е много добър начин да подобрят играта си.
Ако трябва да увеличим базовите умения и намалим процентите на легендарните предмети ще получим "цифрите", които искаме за даден билд, но от друга страна това ще афектира върху другите билдове. Нека за пример да използваме Fury of the Vanished Peak. Може би този слот (за оръжията разбирайте какво оръжие да носите) в е най-определящ в един IK билд.
Ние може да променим някои от статистиките по предмета и да добавим бонус за базово умение, но как ще се отрази например на Might of the Earth билдовете? Как ще се отразни на Legacy of Nightmares билдовете (където вариантите за билдове са значително повече), а ако това беше голям бъф за Reakor билдовете? Сега не ме разбирайте погрешно - да имаш много "играчки" и да можеш да играеш с тях както искаш и в какъвто вариант искаш е СТРАХОТНО. Екипа одобрява тази идея, но в един момент даден билд ще е 10% по-добър от всички останали и това ще се случи рано или късно, а ние искаме да избегнем това.

Друг недостатък ще е просто да подобрим значително базовите умения за сметка на легендарните предмети, което оказват върху нивото на играта.

Понякога точно този +% бонус на умение е това от което то се нуждае за да може да се използва в по-големите нива и да не разваля така наречената "екосистема" в играта. Нашият избор е да използваме този +% бонус за уменията, за да може да позволим на играчите да използват умения, които иначе са безполезни на по-големите трудности.

Пач 2.4 ще донесе повече разнообразие на конкурентно способни билдове от всеки друг пач до сега. Целият екип е развълнуван от това, а също така се надявам и вие да сте.


Източник
 


+1

voteup
 

Офлайн

 
 

Коментари: 2

0

1. Коментари [alfich] 10/12/2015 - 18:35ч.

 
Какво ще рече това с % бонуса за уменията ?
примерно : 100% мултишот дмг където е на стрелите ли?
 

Офлайн

 
 

Офлайн

 
0

2. Коментари [Benifios] 11/12/2015 - 09:34ч.

 
alfich написа на 10/12/2015-18:35ч.:
Какво ще рече това с % бонуса за уменията ?
примерно : 100% мултишот дмг където е на стрелите ли?

Да, Куин говори и показва нагледно в това видео.Коментара беше редактиран от Benifios на 11/12/2015 - 09:34ч.
 

Офлайн

 
 
 

Спри се и ме чуй!

www.d3bg.org
НЕ ПОДДЪРЖА версия на Internet Explorer
- по-ниска от 8, защото:
  1. Internet Explorer има сериозни проблеми със сигурността!
  2. Internet Explorer не поддържа съвременните уеб стандарти,
    които позволяват на разработчиците като мен да предоставят
    качествено съдържание на потребителите!
  3. d3bg.org не е комерсиален проект, за да се притеснявам
    за количеството потребители. Дето се вика - важно е качеството.
  4. И не на последно място - Мързи ме да се занимавам с простотии!

Свали модерен браузър: