Уайът Ченг за още подробности относно Mystic-а

2

06/09/2013 - 14:25ч. - Автор: forge

 
 
 
Уайът Ченг, старши техническият дизайнер на Diablo III, намина през официалните форуми на играта, за да ни даде повече яснота относно Mystic-а. Lylirra също се включи, като потвърди възможността Mystic-а да ролва сокети.
Wyatt Cheng

Все още правим тестове, затова детайлите може да са различни от това, което говорим днес, така че нека поговорим за нашите главни цели. Фокусирайки се върху тях, дори и изпълнението им да се промени, ще можете да видите нашите намерения и какво е важно за нас. Ето някои от нашите цели относно "омагьосването" на предмети.

Цел: Важно е търсенето на предмети да е от значение
Как "омагьосването" на предмета подпомага това: За този момент можете да реролнете само ЕДИН affix на предмет. По този начин всеки предмет може да бъде променен достатъчно задоволително. Чувството за "омагьосването" на предметите ще е от значение, като също ще отвори вратичка да те накара да се върнеш да търсиш предмети с дори още по-добри базови affix-и.

Цел: Искаме това да бъде смислен end-game
Как "омагьосването" на предмета подпомага това:
1. Както вече е ясно, всички предмети ще бъдат account-bound (обвързани с акаунта - да не може да се продават или разменят).
2. Въпреки, че ще ти е позволено да реролнете само ЕДИН affix, може да го реролвате колкото си поискате. Например: представете си предмет с 200 str, 200 vit, 80 res all, +1200 Life on Kill and +400 Life on Hit. Решавате да реролнете +1200 Life on Kill и получавате +87 Hitpoints per second. След което можете да реролнете +87 Hitpoints per second и да получите +4 gold pickup radius. Можете да променяте променливият affix колкото си поискате, но другите 4 affix-а ще бъдат "заключени" и нямат да могат да бъдат реролвани.
3. Искаме да гарантираме, че "омагьосването" на легендарните предметите ще е също от значение. Работим усилено, за да направим легендарните предмети уникални. Ако искаме "омагьосването" на предметите да е добър end-game, то то трябва да работи и върху най-добрите предмети в играта. Не е решено дали ще може да се променят гарантираните affix-и на легендарните предмети или тези, които се ролват на случаен принцип. Този аспект от дизайна все още се тества, но крайната ни цел е "омагьосването" на легендарни предмети да е полезно.

Цел: Искаме да избегнем разочарованието
Как "омагьосването" на предмета подпомага това:
Играли ли сте RPG с "омагьосваща" система, която понякога може да направи предмета дори по-лош? След като резултатите са на случаен принцип е възможно изборите Ви за нов affix да са по-лоши от този, който искате да замените. Често това може да Ви ужаси. Или ако започнете да променяте отново и отново даден affix, надявайки се да получите още по-добри резултати, но късмета Ви убегне и Ви свършат парите или материалите преди да сте получили нещо добро. За да смекчим разочарованието, когато Ви излезе списък с новите affix-и, един от тях ВИНАГИ ще бъде оригиналният. Затова ако не харесвате новите предложения, винаги ще можете да си запазите стария. Така ще можете да си "омагьосвате" предмети без притеснения.

Да уточня. "Омагьосването" на предмети е все още в разработка. Очаквайте да се промени преди да е готово, но това е засега на пръв поглед.

 


+1

voteup
 

Офлайн

 
 

Коментари: 2

0

1. Коментари [LionDance] 06/09/2013 - 15:55ч.

 
Яко. Това "Омагьосването" изглежда ще бъде интересно ... поне според мен ^_^
 

Офлайн

 
0

2. Коментари [paradise] 06/09/2013 - 16:28ч.

 
Ще има доооооооста безсънни нощи :teeth:
 

Офлайн