Различията между loot 2.0 и loot-а в конзолата

3

05/09/2013 - 15:58ч. - Автор: forge

 
След излизането на играта за конзоли PC геймърите се чувстват предадени, което доведе до много объркване и не дочитане на официалните отчети. Lylirra обясни някои от главните различния между loot системата за конзолите и loot 2.0, която се очаква да се появи скоро за PC.
Lylirra

Виждам всеки на стриймове или някъде другаде казва, че loot-а в конзолата е версия 2.0. Не помня Blizzard да са казвали, че loot системата е същата, която предстои да получим за PC. Може ли да получа линк ако служител на Blizzard го е казал това? Или може ли да получа потвърждение, че конзолната loot система е изцяло различна от тази в предстоящият пач?
lylirra Не, нито е същата, нито е абсолютно различна. Нека обясня, след като е неясно.

Значи, в конзолната версия предметите ще падат по-рядко, но ще бъдат с по-високо качество. Има шанс, когато падне бял или сив предмет, той да бъде конвертиран автоматично в злато. Тези промени са направени, за да облекчат геймплея възможно най-много. Мениджирането на инвентара е малко по-сложно на конзолната версия спрямо PC версията, където имаш мишка за бърза навигация през менютата, затова това беше доста ключов фактор за PS3 и Xbox 360. Крафтинг материалите и цените също бяха коригирани, поради факта, че трейдинг-а не е толкова лесен като на PC. Подобно на това, статовете на крафтнатите предмети бяха увеличени, за по-гладко вдигане на левелите и да осигури гарантиран ъпгрейд на играчите.

Някои от тези корекции желаехме да направим и за PC, като много от тях бяха вдъхновени от плановете ни, които имахме за подобряването на итемизацията в loot 2.0 (за пример smart drops, легендарни предмети, които могат да падат на всички левели, както и стратегията ни "по-малко, но по-добро") Екипът, който отговаря за конзолите взе някои елементи от loot 2.0, след което направиха някои промени, които сметнаха за добре.

Някой вече попита в друга тема защо просто не вземем промените направени в конзолната версия и не ги вкараме в PC версията, вместо да чакаме loot 2.0. Това е доста справедлив въпрос и е свързан с първоначалното ти питане, затова цитирам:

Имайте предвид, че loot 2.0 обвързва много повече промени, отколкото бяха направени за конзолната версия, но също така са предназначени да допълнят други ъпдейти, които по-скоро ще засегнат цялата игра. Промени като ребалансиране на уменията, Paragon 2.0, и допълнителни екстри като Loot Runs, Nephalen Trials (който също са още в разработка). Можем да вкараме някои промени поотделно, но за нас от по-голямо значение е да ги пуснем заедно - всички компоненти от loot 2.0 са тясно свързани помежду си и вървят ръка за ръка. Това означава по-голямо чакане, като знаем, че не е перфектния избор за повечето играчи, но също означава и, че когато пуснем loot 2.0 ще бъде по-голямо преживяване, вместо ако отделните функции бъдат пускани поотделно.


Освен това, откакто екипът ни е малко разклатен и имаме малко или много разделени екипи (отделни за PC и конзолната версия), възможно е едната платформа да получава промени преди другата. Въпреки това PC си остава главната платформа.

Пак повтарям: не напълно еднаква, но не и коренно различна. Промените направени в конзолната версия съдържат елементи от loot 2.0, но не са напълно идентични, нито подробни. (имайте предвид също и, че някои промени в конзолната версия не са предвидени за PC)

 


0

voteup
 

Офлайн

 
 

Коментари: 3

0

1. Коментари [paradise] 05/09/2013 - 18:45ч.

 
Въпреки това PC си остава главната платформа.

Много ясно, кой играе диабло на тъпата конзола, освен ако не е класически аматьор :teeth:
 

Офлайн

 
0

2. Коментари [FolTheReaper] 05/09/2013 - 22:36ч.

 
Браво за труда,да не би да се завръщате стария екип на д3бг?
 

Офлайн

 
0

3. Коментари [LionDance] 06/09/2013 - 16:53ч.

 
FolTheReaper написа на 05/09/2013-10:36:24PM:
Браво за труда,да не би да се завръщате стария екип на д3бг?

Явно :P
 

Офлайн