Интервю с Deadset

0

15/03/2017 - 09:34ч. - Автор: Benifios

 
С голямо удоволствие публикувам интервюто с българският играч Deadset. Той е добре познат в Diablo III средите чрез своите гайдове в YouTube канала си Deadset Gaming

Линк към twitch канала му.

Линк към YouTube канала му.

Линк към Facebook страницата му.

Линк към Twitter акаунта му.


Как според теб играта може да стане по-добра?

Най-рационалното, което Blizzard могат да направят без да прекрояват играта до основите, е активното и редовно ребалансиране на set-ове и legendary предмети. Добавянето на нови такива също, разбира се, но с приоритет да не се задръства играта с т.нар. garbage drops.

Доволен ли си от последните пачове?

Не би било честно да зачеркна отлични промени като запазването на build-ове и отделното съхраняване на ресурси от пач 2.5. Същевременно обаче, най-важните (за мен) аспекти на играта са свързани с предметите, и подходът "на 3 месеца по лъжичка" е крайно недостатъчен - особено в контраст с конкуренцията.

Според теб играта развива ли се в правилната посока?

В момента притеснението ми е дали играта се развива въобще. След объркващото (по лично мнение) присъствие на Diablo на Blizzcon 2017, всички мои предположения за развитието на D3 се оказаха погрешни, така че спрях да правя прогнози. :)
На този етап ми е трудно да преценя дали предстоящият Necromancer е първа стъпка към по-мащабни платени пачове за D3 (тип DLC), някакво извинение за липсата на ново Diablo заглавие на 20-тата годишнина, или последния напън на екипа да задържат внимание върху поредицата преди анонса на Diablo 4 в близките 1-2 години.

Какви са ти очакванията спрямо Некромансъра?

Да бъде един пълнокръвен, добре премислен и значим за метагейма персонаж, който да се вмести с достойнство между съществуващите шест, разбира се! Всичко по-малко би било обида за наследството на предното Некро и търпението на феновете. И тъй като внася дисбаланс в триъгълника 2 Int - 2 Str - 2 Dex героя, очаквам от него да бъде първия от трима нови герои, хаха :) Обаче акцентът в анонса, че той ще е по-добър в контрола на summon-ите си от другите персонажи, хич не ми допадна. По-лесно контролируемият AI на pet-овете не трябва да зависи от изборът на герой, а да е достъпен за всеки pet build.

Какъв герой би искал да пуснат?

Надявах се на Друид, честно казано. Имаме типичния магьосник в лицето на Wizard-a, типичния ловък стрелец в лицето на Demon Hunter-a, типичния призовател на същества в лицето на Witch Doctor-a, типичния ръкопашен воин в лицето на Monk-a, типичния рицар в лицето на Crusader-a, и типичния варварин в лицето на... Варварина. Герой, който си сменя облика в най-различни форми (т.нар. shapeshifter) най-добре ми се вписваше като липсващ фентъзи архетип, но уви. Ще им простя, ако го обявят до следващия Blizzcon + анонс на D4.

Какво ти е мнението за козметичните предмети?

Нямам против наличието им в играта. Не ми допада, че основно се ограничават до крила, знамена и безобидни любимци - не използвам никое от тях. Възползвам се от портретите обаче (за бързо различаване на герои), и ми се ще да се наблегне повече в посока брони и оръжия. Озадачава ме, че всички козметични предмети досега са безплатни - това, плюс големия козметичен пач 2.4.1 ме навеждат на мисълта, че като цяло Blizzard приключват с D3.

Кой ти е любимият клас, без значение относно билдове и мета?

Поделям си любовта между Crusader и Wizard!

Какво ти е мнението за in-game магазин и в Европа, подобно на Китайския сървър?

Нямам против продаването на козметики, ако това ще гарантира по някакъв начин по-редовни и съществени пачове. Твърдо против продаването на experience boost-ове и подобни платени предимства пред не-плащащи играчи.

Какво смяташ относно парагон системата?

Ако помня правилно, системата беше замислена като възнаграждание за играча дори да не намери никакъв полезен предмет с прекараното си време в играта. За съжаление прогресията в играта е забързана до такъв темп, че набора от полезни предмети се изчерпва твърде бързо и единственото, което остават, са парагоните. От своя страна, те са едновременно твърде силни и ужасно скучни. Накратко, лош заместител на дългосрочния gear grind, който убива удоволствието от добрите предмети.

Нужен ли е експанжън или играта може да се развива и с DLC-та?

Границата между двете се е размила страшно много, а терминът DLC е станал много разтеглив - вече го лепват на всичко от 2 скина в една игра, до 20 зони в друга. Ако приемем, че експанжън = голямо разширение, а DLC = малко разширение, то механиките спокойно могат да се доразвият в периодични, качествени малки разширения. От сюжетна гледна точка, Reaper of Souls сложи доста категоричен край на този етап от историята на вселената, което донякъде пречи на смислен експанжън.

Какво мислиш за Primal предметите и кой вариант ти допада повече?

С риск да прозвуча негативно, и двете системи не ми се нравят - по различни причини. Първоначалната "power creep" версия удължаваше grind-a на предмети (само по себе си нелошо нещо в сегашната мета), но по лишен от въображение начин (простовато увеличение на основните статистики). Ancient ancients, което те представляваха, буквално звучи като лоша шега. Втората "perfection" версия пък е безмислена - условието за соло GR70 и най-вече нищожният droprate на primal-ите почти гарантират, че ще си намерил много добър ancient преди primal с правилните статистики. Ако вземем предвид и Caldesann enchant-а, който всеки добър играч отдавна ще е направил на своя добър ancient, ползата от primal-a пада под 5% ъпгрейд. Удоволствието от намирането на такъв primal е нищожно, да не говорим за желание да качваш gem за enchant наново... Отделно има добър аргумент, че намирането на "перфектния предмет" (който слага края на търсенето в определен слот) няма място в aRPG игра.

Предпочитам идеята за primal-и да се отстрани от идния пач, да се преоцени и претвори в нещо по-интересно. Уви, не вярвам това да стане.
 


0

voteup
 

Офлайн

 
 

В тази статия все още няма коментари!
Напиши първия!