Предстоят големи промени по отборната игра

3

25/06/2016 - 01:26ч. - Автор: forge

 
BZiKa6o.jpg

Wyatt Cheng публикува доста дълъг и подробен коментар в официалните форуми за проблемите с отборната игра и текущата "Meta", в който ни изброява проблемите на играта и как смятат да ги разрешат.

Проблемите, за които говори са имено трите съпорта и единия DPS герой. Вече знаем, че за следващия пач Twisted Sword билда ще бъде нърфнат, но това няма да е всичко. Екипът зад Diablo смятат, че ако нърфнат този билд, той ще бъде заместен веднага със следващия, който прави най-много демидж и Метата ще остане същата - 1 DPS и 3 съпорта. Поради тази причина, промените ще бъдат доста по-мащабни.

Ето какви са трите основни проблеми и какви решения ще предприемат Blizzard за разрешаването им:

Проблем #1: В партито е по-добре да има герой, който бъфи демиджа на демидж дилъра, отколкото втори демидж дилър - кому е нужно втори герой, който прави демидж, като може да се бъфне демиджа на един герой с 300%?
Решението: Blizzard ще преразгледат демидж бъфовете на всички класове.

Проблем #2: Прекалено лесно е да се групират чудовищата: това прави геймплея скучен, демидж дилъра прави много повече демидж за секунда време, скалира се Area Damage бонуса, а това причинява и проблеми с връзката със сървъра, или с други думи появата на лаг.
Решението: Crowd Control-а ще претърпи промени и "pull" ефектите няма да могат да събират чудовищата вечно.

Проблем #3: Огромните стойности на "хийлинга" улесняват неподвижното стоене и съответно правенето на повече демидж, вместо играчите да се опитват да избягват механиките на чудовищата.
Решението: Една от причините механиките на чудовищата да се избягват е количеството хийлинг, затова то ще бъде редуцирано значително.

Всички тези промени вероятно ще доведат до смъкването на Greater Rift нивата, които днес се минават с лекота. Wyatt споделя, че соло играта ще бъде засегната също. За разлика от предишните им решения на подобни проблеми чрез бъфване на демидж числата, този път проблема не е в демиджа на други билдове, а множителите на демиджа от съпорт героите и хийлинга.
 


+1

voteup
 

Онлайн

 
 

Коментари: 3

0

1. Коментари [vaskobgn] 25/06/2016 - 02:03ч.

 
Звучи интересно.
 

Офлайн

 
0

2. Коментари [Bosheto] 25/06/2016 - 12:34ч.

 
Каквото и развитие да има ще е перфектно... Само да спре застоя
 

Офлайн

 
0

3. Коментари [kopachkata] 25/06/2016 - 23:05ч.

 
Според мен нека първо си оправят сърварите , а не да правят промени за да не им лагват . Сигурно не разполагат с пари да ги UPGRADE нат до степен да се кефиш да играеш ,а не да се справят с " проблем2 " като PULL неш повечко гадинки .... да го направят да не можеш за да не НИ лагва и да не ги псуваме за кофти сърварите които имат.Според това не е решение това е някакво "избягване" да не питаме как ще се справят с този проблем. Отговора е лесен няма да ги пулвате по толкова и няма да ни бъгвате сърварите ... или поне ще направим да не можете и ще ни оставите на мира с лага в който сте постоянно.
 

Офлайн