Разбиранията на разработчиците : Идеята за легендарните джемове

0

18/03/2016 - 15:53ч. - Автор: Benifios

 
VM66M9V5SFDP1457742379604.jpg

В пач 2.1.0 бяха въведени легендарните джемове. Те са един от многото методи за прогрес на героите Ви. Те се получават след като победите някой от Greater Rift Guardians и имате възможност за тяхното подобряване с всеки по-голям затворен Greater Rift. Колкото повече успявате да ги подобрите, толкова по-голяма сила придобивате.

В пач 2.4.1 ние ще променим видимо механиката на някои от легендарните джемове. Преди да говорим за тези промени искаме първо да си поговорим за първоначалната идея относно тях.

Джемовете и тяхната цел

Някои от джемове имат по-значима и комбинативна роля от други. Например легендарните джемове като Esoteric Alteration или Molten Wildebeest’s Gizzard имат за цел да Ви помогнат в защитен план. Те могат да изпълняват една роля (увеличават защитата Ви), но я постигат по различен начин. Припокриването на легендарните джемове не винаги е лошо решение. По този начин играчите ще могат да избират от кое имат по-голяма нужда в защитен план например. Ще предпочетат повече регенериране на живот за секунда или повече резистентност в зависимост от тяхната нужда.

Други ще са ориентирани към определен стил на игра и умения. Такива легендарни джемове например са Enforcer, Boyarsky’s Chip или Zei’s Stone of Vengeance - те са с ясно подчертани възможности за ползване.
По този начин ако решите да играете строго определена комбинация от умения и предмети, може да се наложи да ползвате "задължителни" легендарни джемове. В thorns билд например е задължително да ползвате Boyarsky’s Chip заради огромната ползва от този легендарен джем.

DRODE4T5MQQV1457742323223.jpg

Някои от легендарните джемове нямат за цел да увеличават вашата сила или да подобряват защитата Ви. Те имат за цел да подобрят други аспекти в играта. Такива са Boon of the Hoarder и Gem of Ease те помагат много в определени цели - при фарм на злато или при вдигане на нов герой съответно. Те не са от легендарните джемове, които ще предпочетете на всяка цена когато искате да играете в (GoE - се ползва) Greater Rifts.

ESPU4U2FL73P1457742323173.jpg

Имаме и такива, които са ориентирани към увеличаване ползата от няколко умения или конкретни статистики. Може да ги наречем спомагателни джемове. Някои от тях не се справят достатъчно добре, а други предоставят доста повече отколкото трябва.Затова в пач 2.4.1 ние ще преработим някои от легендарните джемове с цел да ги подобрим и да внесем повече яснота в коя категория да спаднат.

UPLGW1ZHL6OK1457742323234.jpg

И за финал има и джемове, които попадат в повече от една категория. Много често те са подходящи за всеки играч и билд. Подходящи за новаците, за хора които не искат да си блъскат главата в избор на строго определени джемове. Явен пример за такива джемове са Bane of the Powerful и Wreath of Lightning.


Промените в пач 2.4.1

Както споменахме по-горе някои от джемовете просто не се вписват в някоя от категориите или просто не могат да изпълнят предназначението си. Ще се опитаме да актуализираме с времето всеки един легендарен джем, който се нуждае от подобрение (и също така е много вероятно да променяме във времето и другите легендарни джемове). Ще се опитаме със сегашните да подобрим техните умения и да имат по-ясно дефинирана роля в света на Sanctuary като по този начин са актуални във времето.

Във инфото за PTR пача ще намерите повече информация, включително и най-новите актуализации и изчепателен списък, но все пак ще споменем тук за някои специфични промени и решението за тяхната промяна.

Направихме следните пормени по Enforcer:
 • Увеличихме редуцирането на поетите щети от петовете
 • Сега бонус пораженията са мултипликативни (като тези от Tasker and Theo)

В допълнените на горните промени. Искаме този легендарен джем да е първи избор при изграждането на един пет билд. Затова добавихме видимо увеличение на издръжливостта на петовете.

Ако се чудите защо след като отключите 25 ранк на легендарният джем, бонусът не е да ги направи безсмъртни. Ние взехме под внимание това искане, но като цяло ако петовете Ви не умират или пък са постоянно мъртви ще направи вашата игра по-скучна.
Ние искаме да имате контрол над тях и да следите тяхното здраве. Да има чувство на непредсказуемост.

Направихме следните пормени по Gogok of Swiftness:
 • Всяка атака ще увеличава вашата бързина (ловкост)
 • Всеки стак също ще увеличава шанс за Dodge (избяхване на атака)
 • Шансът да избегнете атака ще се увеличава с всеки ранк, който дигнете.

Първоначалната идея на Gogok of Swiftness беше да не е постоянно активен, а да се може да се активира и деактивира неговият бъф. Главната цел беше да има голям потенциал, но да не може да се възползваме от него непрекъснато. В крайна сметка сметнахме, че той има нужда от тотална промяна защото ние сме срещу тази механика, която в крайна сметка се получи. Сега ще имаме по-голям контрол над него.

Gogok of Swiftness ни предоставя доста специфични бонуси. Въпреки това ние не сме доволни, защото отново имаме слаба мултифункционалност и добавихме Toughness под формата на Dodge бонус. Това има за цел да направи Gogok по-желан избор за играчи, които търсят и искат да стакват Attack Speed илиCooldown Reduction (а защо не и двете!) като на всичкото отгоре си набавят и бонус Toughness в процеса на работа.


Направихме следните пормени по Mirinae, Teardrop of the Starweaver:
 • Пораженията от Smite са увеличени.
 • Бонус пораженията за всяко ниво са увеличени.
 • Времето между Smite атаките след 25 ниво е намалено.
 • Smite вече лекува с определен % от максималния Ви живот с всеки негов удар по враг.

Също като Gogok of Swiftness, Mirinae съвсем различна идея при създаването си. Концепцията беше да бъде “single-target” джем, да бъде идеален за билдове, които разчитат на area of effect уменията и да е голям бонус срещи единични цели (например Rift Guardians). Когато обаче представихме Bane of the Stricken, Mirinae просто остана на заден план. Той определено имаше нужда от подобрение.

Вместо да направим Mirinae конкурент с Bane of the Stricken (и да усложним сметките на играчи), ние добавихме защитно свойство на джема под формата на регенерация на живот. Смятаме, че по този начин ще има нови и интересни резултати и най-вече ще помогне на играчите, които търсят допълнителна регенерация и single-target damage в едно.


Направихме следните пормени по Simplicity’s Strength:
 • Бонус пораженията от него вече са мултипликативни ( пример Depth Diggers)
 • Бонусът на регенерация е увеличен след 25 ниво.

Подобно на промени, които направихме на Enforcer, Simplicity’s Strength трябва да се чувства като задължителен избор при билдове използващи основните умения. Той се нуждаеше от леко подобрение за да си върне главната роля.


Направихме следните пормени по Taeguk :

 • Той е изцяло променен
 • Стакове ще трупате единствено при изразходването на ресурс от канализиращи умения (Focus and Restraint - уменията, които ги активират)
 • Вече има кап на стаковете - 10
 • Стаковете се губят много по-бъзо
 • Базовите бонус поражения са увеличени.
 • Бонус пораженията се увеличават след всяко ниво.
 • Бонус армора се увеличава след всеки стак, ако сте дигнали минимум 25 ниво на джема.

Идеята е да използвате Taeguk, когато ви трябва моментно увеличение на силата и издръжливостта. Най-вероятно няма да може да поддържате през цялото време Taeguk, но няма да усещате толкова много загубата му понеже той ще стаква много по-бързо. Относно това, че редуцирането армор % може да окаже влияние върху оцеляването Ви, има предвидено редуциране на пораженията от чудовищата в Greater Rifts - като това има за цел да внесе баланс. Ние имаме още доста информация, която скоро ще съобщим относно промяната по другите легендарни джемове, които да се превърнат в конкурентен заместител на Taeguk.

Източник
 


+3

voteup
 

Офлайн

 
 

В тази статия все още няма коментари!
Напиши първия!

 
 

Спри се и ме чуй!

www.d3bg.org
НЕ ПОДДЪРЖА версия на Internet Explorer
- по-ниска от 8, защото:
 1. Internet Explorer има сериозни проблеми със сигурността!
 2. Internet Explorer не поддържа съвременните уеб стандарти,
  които позволяват на разработчиците като мен да предоставят
  качествено съдържание на потребителите!
 3. d3bg.org не е комерсиален проект, за да се притеснявам
  за количеството потребители. Дето се вика - важно е качеството.
 4. И не на последно място - Мързи ме да се занимавам с простотии!

Свали модерен браузър: