Diablo III - Системни промени

8

20/01/2012 - 02:16ч. - Автор: Did0_

 

Темата е обновена отново! - Добавихме видео коментар

Ще очакваме с нетърпение и вашето мнение във коментарите по долу!


Накратко - за какво става дума в темата:

 • Свитъците за идентифициране вече ги няма – предметите ще се идентифицират без тях.
 • Редовете на коланът са разширени до бутон „5”.
 • The Mystic artisan е премахнах от играта.
 • The Cauldron of Jordan and Nephalem Cube са отстранени.
 • Камъкът The Stone of Recall е премахнат от инвентара и е поставен доло в главното меню под името Town Portal.
 • The Blacksmith е ковача, който ще отговаря за нашите предмети след премахването на Nephalem Cube.
 • Променени са почти всички основни атрибути. Новите са Strength, Dexterity, Intellect и Vitality.
 • Уменията на героите вече няма да са в прозорецът, който се отваряше с клавиш „А”(Diablo II), а са преместени в инвентарния панел. Панела, който се отваряше вляво е премахнат.
Diablo 3 - Системни промени

Разширено:

Вчера от Blizzard пуснаха един доста подробен репорт на гейм директора на Диабло 3 - Jay Wilson, относно състоянието на играта в момента и доста информация за това с какво точно се занимава екипа от разработчици.


Ще перефразирам накратко: В началото Jay говори за това, че играта вече наистина навлиза в финална фаза на разработка в която се доизпипват последни детайли, но в същото време това не е шега работа и трябва да се отдели нужното време (май ще отложат пускането за след Март 2012-та).

Jay Wilson

Променяме доста от системите в играта след като получихме стабилен фиидбек, както от самите тестъри в екипа ни - така и от Бета тестерите. В това число влизат: крафтването, предметите, основните атрибути на геройте и доста неща по инвентара и интерфейса на геройте. Също в момента се занимаваме със големи промени по скил руните (Към момента немога да дам подробна информация, но обещавам да го направя скоро)

 

И така ето и самите промени:

Свитъците за идентификация на предметите
вече не са в играта.

Сега просто цъкате с десен бутон на мишката върху предмета, което задейства 2-3 секунден таймер през което време вашия герой идентифицира предмета и сте готови.


Добавен е 5-ти бърз бутон специално за хийлинг поушънките.

Този бутон ще ви дава бърз достъп до поушънките както в Диабло 2. С тази разлика, че тук отварите имат доста по голям cooldown и няма да може да приете по 20 в секунда както беше в Диабло 1 и 2.


Мистика (Artisan) е вън от играта:

Jay Wilson за Мистика

Enchantment е просто друг начин да наречеш сокет и джем системата. Тези две системи не са толкова значителни, че да им се отделя цял персонаж, който да се занимава с това.

 

Jay Wilson споменава, че все пак може да видим Мистика в играта - някъде в бъдеще време.


Cauldron of Jordan и Nephalem Cube са вън от играта:

За тези, които незнаят какво представляват тези 2 предмета: Накратко - Cauldron of Jordan ви дава право да продавате всеки предмет от инвентара си без да се налага да се връщате до града. Nephalem Cube пък трянсформираше предметите ви в материали за крафтинг.

Jay Wilson обяснява, че основната причина да ги махнат от играта е че с тях играча почти не се налагало да се връща до града за да взаимодейства с NPC-тата(non-player character), което не е добре за геймплей-а.

Във тази връзка се добавя нова механика, която е познатия ни Town Portal от Диабло 2, само, че сега той не е предмет а е магия, която всеки герой има - и може да бъде използвана многократно (с определен cooldown разбира се).

Diablo3 - Town Portal

Ковача ще се занимава със разграждането на предметите на ресурси за крафтинг:

Тъй като Nephalem Cube-a вече го няма - неговата функция се замества от Ковача, което звучи логично.


Diablo3 - Blacksmith

Друга съществена промяна при предметите е това, че обикновените (белите) предмети няма да могат да се разграждат на елементи за крафтинг.

Накратко - идеята на Blizzard е да запазят класическото усещане в диабло игрите за море от предмети, които намираме. По този начин по лесно играча ще може да разграничава полезните предмети от боклука.

Тук според мен идва принципа на контраста - за да бъде нещо красиво и ценно - трябва да е заобиколено от грозни боклуци :) - факт!


Промени при основните атрибути на героите:

 • Strength
  • + Barbarian damage
  • + Armor
 • Dexterity
  • + Demon Hunter damage
  • + Monk damage
  • + Dodge
 • Intelect
  • + Wizzard damage
  • + Witch Doctor damage
  • + бонус квър от Health globes
 • Vitality
  • + Кръв

И последната промяна е около интерфейса на играта:

Вероятно си спомняте как всеки път когато слагате нов предмет на героя си - веднага натискахте C за да видите това как променя статистиките Ви.

Е от Blizzard знаят това и сега са променили интерфейса така, че веднага щом отворите инвентара си - от ляво виждате кратка статистика за основните си атрибути. Има разбира се и бутон за подробна информация - който дава наистина много детайли!


Diablo 3 - Основни атрибути на геройте

Това е за сега.
Така като гледам … май играта ще остане за след март месец.
Да се надяваме, че ще е за добро.

 


0

voteup
 

Офлайн

 
 

Коментари: 8

0

1. Коментари [nzhul] 20/01/2012 - 08:42ч.

 
Между другото - както виждате вече си имаме модератор!
Dido_ добре дощъл адаш! :)

Довечера ще разширим малко темата с повече детайли и ще изразим личното си мнение за промените в един бърз видео подкаст :)

Към всички!
Не се страхувайте да пускате по някой коментар и тука - не хапе :)
 

Офлайн

 
0

2. Коментари [forge] 20/01/2012 - 09:58ч.

 
Общо взето съм разочарован... и казват, че това ги бави o.O
Само не разбрах каква е разликата между интелект и енергия. Не са ли сменили името само?
 

Онлайн

 
0

3. Коментари [nzhul] 20/01/2012 - 10:05ч.

 
forge написа на 20/01/2012-09:58:26AM:
Общо взето съм разочарован... и казват, че това ги бави o.O
Само не разбрах каква е разликата между интелект и енергия. Не са ли сменили името само?

Ами да почти същото е ... и не съвсем.
Сега интелекта директно дава демич на кастърите - Wizzard и Witch Doctor.

Мен ми се вижда малко тъп бонуса който дава Интелекта - повече кръв от health globes. Някакси останалите бонуси ми се виждат доста по-важни (Armor, Dodge, Health) - особено за PvP ... Ама като се замисля - доколкото си спомням от едно видео и на Арената пуска health globes от време на време ... така, че може и да е полезно.


ПП: Мисля да почна да записвам кратки видеа (макс 10-15 мин) в които аз заедно с още някой - който има желание да коментираме накратко по интересни новини като тази. Някой ако има желание да пише :)
 

Офлайн

 
0

4. Коментари [Shadowless] 21/01/2012 - 10:20ч.

 
Ще бъда много горд да записваме заедно стига да си навит ^_^
 

Офлайн

 
0

5. Коментари [nzhul] 21/01/2012 - 10:23ч.

 
Shadowless написа на 21/01/2012-10:20:12AM:
Ще бъда много горд да записваме заедно стига да си навит ^_^

Ооо недей смок :)
Може верно да записваме по нещо ако искаш - ше е яко - ние така и така си говорим за тва всеки път - просто ще го записваме с микрофона и го пускаме заедно с темата.
 

Офлайн

 
0

6. Коментари [nzhul] 21/01/2012 - 13:32ч.

 
С Пешо записахме видео по темата :)
Ще го пусна довечера!
:teeth:
 

Офлайн

 
0

7. Коментари [sa666o] 22/01/2012 - 21:32ч.

 
Здравейте
Аз не съм играл бетата така че ще говоря от позицията на страничен наблюдател.

Малко ми се струва глупава идеята да се премахнат свитъците за идентифициране, предлагам това ако е така наложително все пак Декарт Кейн да продължава да ни помага в това начинание или може би ще е по забавно ако ползваме въпросният предмет малко количество време сами да разберем качествата му

Мисля че добавянето на хелт полшъна на колана е много логично решение. Голямо безумие ще кога сте 30 левъл и сте наредили всички магии, по средата на мелето да отваряте инвентара и да търсите полшъна. Все пак функцията е много подобна на колана на Диабло 2 така че съм много за това въведение.

Разочарован съм от премахването на Мистика. Вярно че енчанта е много близко до сокета, но все пак позволяваше допълнително костюмайзване на героя. Вярвам че са го запазили за експанджъна.
The Cauldron of Jordan and Nephalem Cube са отстранени: радвам се че ги махат. Бяха лудост още от самото начало.

The Stone of Recall е премахнат от инвентара: В името на удобството това е приятна промяна. Иконката е малко шантава и не стой на мястото си. Сигорен съм че ще я сменят.

Променени са почти всички основни атрибути. Тук съм малко раздвоен за тази промяна. Струва ми се че преди точките предлагаха по разнообразен избор за всеки клас. Сега е повече от очевидно че всеки Барб ще търси предмети само със Strength която вместо само атака преди дава и защита (2 в 1). Мисля си че основата причина за това са видята който се появиха в youtube преди повече от месец. Герой 13 левел на 400 живот който успяват да направят до 1.7к демидж. Не зная дали сте се замисляли но това отношение живот/ поражения би осакатило всяко пвп. Предполагам че новата система ще им бъде по лесно да коригират точно този аспект от играта и затова се е наложило да сменят атрибутите
 

Офлайн

 
0

8. Коментари [pgaidarov] 30/01/2012 - 14:18ч.

 
За съжаление коментара, който бях написал не се публикува по неясни причини, затова накратко:
Идентифициране и scroll of companion- мога да живея и без тях, макар че малко носталгията тресе по идентифициране от Декард Кейн. Така или иначе ни карат да се връщаме в града- защо го махнаха???
"5" dedicated potion button- тъъъъъпо!!! Като цяло защо 5, а не 1- колко пъти ще се натиска 3, 4 6,7 и ще се мре?!!?!?!? И второ, ако играя с ВСЕКИ ДРУГ освен барбериан-а мисля да не ме удрят и да използвам колкото се може повече умения!!!
Мистик- под ножа!!! Ако нещо не е измислено както трябва по- добре да не хабят повече време за него, а да го оставят за експанжън, когато има повече смисъл от едно- "меча ми има 1d2 fire damage и свети в бембяно...СУПЕР!!!"
Town stone/rock/portal/gate- ако искат и "black hole" да го нарекат, все ми е едно!
The Cauldron of Jordan and Nephalem Cube- мога и без тях. Някой някъде беше казал, че играе през цялото време с отворен инвентар заради тях т.е. непрекъсната или salvage или sell, което е малко тъпо!
The Blacksmith... твърде много неща за 1 NPC, да ги бяха поразпределили малко.
Атрибути- нямам думи да опиша колко съм щастлив!!! Предишната система беше откровено тъпа- всички искат едни и същи оръжия и нямаше никакво разнообразие. Wizzard носи 2Н брадва!!! Използва я, за да си нареже салама за сандвича, който жена му отказва да направи, защото се е еманципирала и е решила да излезе от кухнята!!! GTFO!!! Единственото разочарование е Intelligence- +кръв от helth globes!!! Както казах- планирам никой да не ме удря, когато играя с Wizz или WD! Хммм... или мога да си направя Barb с IQ 200+...
За съжаление всички тези промени, макар и вече имплементирани в играта ще отнемат поне още няколко месеца тестване, а тъй- като нямам beta key, а Blizz няма да пращат повече ми идва да се пръсна от яд!!!
 

Офлайн