Reaper of Souls™ First Look: Westmarch Soundtrack

2

07/11/2013 - 13:52ч. - Автор: Dex

 
4GQN6FGAXR4A1383607527897.jpg

През изминалата седмица, се разровихме по-дълбоко в дебрите на Westmarch, давайки ви поглед върху историята, визуалната част и някои от чудовищата, с които ще се сблъскате, докато бродите из него. Но има и още един важен елемент от дизайна, с които искаме да ви запознаем – музиката.

За да въбудим любопитството ви, сме ви подготвили екскузивно превю, включващо малка извадка от новите мелодии, които ще бъдат музикалният ви съпровод, докато защитавате обсадения от Ангелът на смъртта град. Затова си вземете слушалките, Sanctuary; stay awhile and listen.


За да придобиете по-добра представа, в какво се състои направата на soundtrack, за игра като Reaper of Souls™ седнахме да поговорим с Дерек Дюк – музикалният директор на Diablo® III.

Q: От къде започнахте, когато се заехте със soundtrack-ът на Westmarch?

Дерек: Музиката на Westmarch, беше една от първите, които създадохме за Reaper of Souls. В действителност, написахме я, когато започнахме да работим по интрото на играта. Soundtrack-ът на Westmarch, започва точно след интрото, за да може веднага да ви потопи в тъмното и опасно, готик темпо на играта.

Още на този ранен етап исках, музиката да съвпадне с тази атмосфера, и да предаде зловещото, злокобно настроение, към което се стремяха разработчиците. Всичко започна с инструментала. Звученето на оркестъра в играта и по-специално в Westmarch, може да се определи като малко по-традиционно. Това означава, че използвахме повече дървени и по-малко месингови духови инструменти, значително повече отколкото обикновено се използват. За мен звученето е много различно, когато се наблегне на озвучаването ( хармонизирана мелодия на един или два инструмента ) и цвета ( качеството или тембъра на звука ).

Q: Има ли нещо уникално свързано със soundtrack-а на Westmarch? Има ли някакви специфични инструменти или музикални теми, които са специфични за тази зона?

Дерек: Бих казал, че музикалните теми в Westmarch, движат историята, чрез създаване на асоциации.

Например, няколко от темите и музикалните текстури са приложени върху Malthael, още от самото начало, като се започне с неговото пристигане в интрото.

Зад звука, който се чува от струните, има едно дълбоко и нетипично стенене. Използвахме прекусия, за да получим този звук от тимпаните и бас посрдством триене на super-ball (гумено подскачащо топче) и мокър пръст в него. ( между другото, продуцента ни, имаше истински момент на “wtf”, когато чу този звук да идва от оркестъра ). Това заедно със звука от оркестровите камбани, е най-очевидният избор за Ангелът на смъртта - персонаж, за когото камбаните не бият – персонаж, които бие погребалният звън за всички останали.

Тези музикални текстури и комбинации, често са знак за присъствието на Malthael или го предизвестяват. Докато бродите през Westmarch, ще чувате тези музикални идеи навсякъде във музиката, променящи се и еволюиращи контекстуално, заедно с историята на играта. Ослушвайте се за тях.

Q: Добре, значи има теми свързани със специфичен персонаж, а има ли такива свързани и със специфична локаця? Има ли определени музикални теми или части от такива за различните части на града?

Дерек: Да, определено! Не искам да навлизам, навътре в историята, но да музиката и отделните и части спомагат историята да се движи напред.

Q: Можете ли да ни кажете, нещо повече за парчето, което днес споделяте с нас?

Дерек: Както голяма част от музикта в Diablo III и Reaper of Souls, това е аранжимент от няколко отличителни музикални парчета.

Тя (песентта) започва с някои от общите кресченда и диминуенда на Westmarch, ще чуете силното ‘tam-tam’ и акустичната китара над тях.

След това се прехвърля към Y'Anu темата на тимпаните и барабаните. Тази тема за първи път се чува в интрото на Reaper of Souls, действието на което се случва в Tomb of Rakkis където Tyrael се опитва да скрие Black Soulstone-а. Y'Anu е написана като медитативно пеене, чрез което последователите на Horadrim могат да медитират върху мистериите на Anu, единствения.

И накрая, но не на последно място, музикалната тема на Malthael (за която ви споменах по-горе) се появява накрая.

Благодаря за вниманието, надявам се да сте си прекарали добре.

Източник

 


+7

voteup
 

Офлайн

 
 

Коментари: 2

0

1. Коментари [vaskobgn] 07/11/2013 - 17:14ч.

 
Доста добър им е Soundtracka.
На Diablo III също много ми харесва , но при Reaper of Souls май са се постарали повечко. :)
 

Офлайн

 
0

2. Коментари [Blazark] 07/11/2013 - 19:05ч.

 
Ще ме откажат от кандидатстване тази година :D
 

Офлайн