Епичен Blizzard ФенАрт - Димитри Прозаров

3

11/07/2013 - 17:13ч. - Автор: nzhul

 
Diablo III Auriel

Реших да преведа това интервю, с брутално добрия руски художник Димитри Прозаров, което беше публикувано в сайта на Blizzard преди няколко дена:

Diablo III Auriel

Творбите на Димитри "Темплиер" Прозаров включват много портрети на персонажи от ранните дни на Warcraft, герой и злодей от световете на Starcraft и Diablo. Димитри е автор на повече от 40 фен арта за игри на Blizzard. Нега поговорим с него, за да разберем повече за неговото изкуство.

Warcraft III Gom HellScream

Q: От колко време се занимаваш с рисуване?
Още от детската градина разбрах, че рисуването е нещо което ми е много интересно. По-късно в училището за изкуства започнах да се отличавам значително от мойте съученици. През 2010-та година вече усещах, че уменията ми са достатъчно добри. Първата ми творба се появи по това време. Всичко започна с копиране на други рисунки. Преди време се взирах в добри арт творби и не доумявах как е възможно да се постигне такова качество. Трябваще да тренирам доста здраво преди да започна да правя мой картини.

Q: Имаш някои невероятни фен артове за Blizzard! Кой от тях ти е бил най-труден ?
Ами предполагам, че е "Opposition". Като цяло специализирам в портретното рисуване, но в тази рисунка се наложи да визуализирам цяла сцена и това беше доста трудно за мен. Исках да пресъздам атмосферата и динамиката на тази битка. Като цяло работя повече с тъмни тонове и цветове, но тук реших да излезна от моята зона на комфорта и да пробвам нещо по различно.

Warcraft III Opposition

Видео урок - "Opposition"


Q: Коя е твоята любима творба?
Много ми е трудно да кажа. Когато завърша една рисунка тя моментално ми става любима пичти винаги. (Разбира се има изключения.) Така, че - така е и в момента. Рисунката, която харесвам най-много е моята най-скорошна творба - "Maiev Shadowsong". Аз непрекъскано подобрявам уменията си с всяка нова рисунка която правя, и съм почти сигурен, че след като завърша следващата си творба - тя ще ми стане любима.

Warcraft III Maiev Shadowsong

Q: Ти беше един от победителите в нашия конкурс за портретна рисунка на шампион от Diablo III. Какво те вдъхнови да нарисуваш Варварин и колко време ти отне?
Ооо да... Имам специални спомени за този артуърк. Мисля, че никога не съм отделял толкова енергия и старание за една рисунка, колкото отделих за "Victorious". Спомням си, че запичнах да работя един месец преди да отворят формата за събмитване. Спомням си, че обяснявах на много от клиентите си, че трябва да ги забавя с тяхните проекти понеже участвам в доста важен за мен конкурс. Повечето от тях ме разбраха и ме подкрепиха в това начинание.

Дълго време неможех да намеря идея за поректа. Пробвах много различни варианти, но накрая се спрях на Варварина. Завърших рисунката за около две седмици, но след като видях проектите на другите участници - разбрах, че работата е доста сериозна и се наложи да доизпипам нещата още повече.

Diablo III Barbarian

Q: Приблизително колко време ти отнема да завършиш един проект - от начало до край ?
Ами зависи. Понякога може да е един час, понякога - един месец! Но обикновенно завършвам нещата до една седмица.

Голямо значение има и това дали ми харесва темата по която рисувам и това дали съм натоварен с други неща към момента. По мой спомени най-бързо завършения проект ми отне около 2 часа, а най-дългия - близо 2 месеца. Проектите стават все по сложни и трудни с всеки следващ, съответно отнемат и повече време.

Starcraft Jim Raynor

Видео урок - "Jim Raynor"


Starcraft Reaper

Видео урок - "Starcraft II - Reaper"


Q: Коя програма използваш за рисуване ?
Още от началото използвам Photoshop CS3; Мисля, че тя е най-оптимална за мен. Пробвал съм и други графични редактори, но не ми харесват. Някой от нещата ми са правени на SAI.

Diablo III Imperius

Q: Можеш ли да опишеш процеса на работа?
На първо място е идеята. Ако идеята не е добра има огромен шанс - целия проект да е провал. Много пъти ми се е случвало да рисувам нещо насила и в крайна сметка нищо хубаво не е излизало. Преди ми се налагаше да правя първоначални скици на проекта преди да започна.

Но сега е по-различно. Правя абсолютно всичко в самата програма и променям нещо което не ми харесва в движение. Почти никога нямам цялата идея предварително в главата си. Не винаги знам как ще изглежда крайния резултат.

Напълно различно е обаче ако искам да направя видео урок. В този случай трябва всичко да е добре планирано, той като много от зрителите ще искат да научат нещо от видеото и ще пробват да нарисуват нещо подобно. За това не бива да има каквито и да са грешки.

Q: Ние знаем, че за да се създаде един епичен фен арт са нужни много време и любов, за това кой е любимият ти детайл от някоя от твойте рисунки ?
Даааааааа!! Аз наистина обичам да изпипвам малките детайли и отражения! Обожавам да рисувам метал; доставя ми едно специално удоволствие. Но работенето върху малки детайли също отнема много време. Обичам да се заигравам със светлосенките. Много е яко да видиш как целия проект засиява и тотално се променя когато добавиш малко светлина в него. Diablo III Scoundrel

Q: Кои други артисти те вдъхновяват?
Винаги съм се надъхвал от Wei Wang! Той е бил и все още е един от най-влиятелните артисти за мен. Също уважавам много и творбите на Andree Wallin, Daarken, David Rapoza и Cryptcrawler и редовно ги следя.Надявам се след време до достигна тяхното ниво и дори да ги задмина.

Q: Имаш ли други проекти на Diablo III тематика?
В момента не. Но това не значи, че няма да започна някой в бъдеще! Вдъхновението идва неочаквано: За днес не съм планирал нищо, но утре може да започна и завърша проект.

Имам доста идеи и неминуемо ще продължа да рисувам още рисунки на Diablo и Blizzard тематика.

Warcraft III Tauren

Видео урок - "Warcraft III - Tauren"


Warcraft III Sylvanas

Видео урок - "Warcraft III Sylvanas"


Q: Какви съвети може да дадеш на амбициозните артисти, които ни следят, и по конкретно на тези които тепърва започват да се занимават с рисуване?
В днешно време интернет е претъпкан от ресурси и уроци за рисуване, които могат значително да подобрят вашите умения. Запомнете едно нещо - това което е важно е опита! Много често хората ме питат "Кой е най-добрия таблет?" или "коя версия на Photoshop е по удобна и какви четки използваш?"

Първоначално започнете с прости неща и не се опитвайте да вкарвате фенси ефекти в проектите си. Когато започните да задобрявате - сами ще стигнете до извода - какво е по-добро за вас.

Повярвайте в себе си и във възможностите си! Ако имате приятели, които са професионални художници или дизайнери, опитайте се да се вслушате в техните съвети. Практикувайте, подобрявайте уменията си и не обръщайте внимание на тези които не харесват вашите неща.

Warcraft III KelThuzad

Видео урок - "Warcraft III KelThuzad"


Може да видите още от невероятните проекти на Tamplier в неговия профил в DeviantART.


Превод: nzhul
 


+1

voteup
 

Офлайн

 
 

Коментари: 3

 

Офлайн

 
0

1. Коментари [Zenith] 11/07/2013 - 17:26ч.

 
Непременно вижте канала на пича в youtube. Speed paintinga е жесток . Струва си да изгледате всички епизоди, ако питате мене, но непременно вижте поне 1 2. Този с Imeperius е много силен.

Коментара беше редактиран от Zenith на 11/07/2013 - 21:13ч.
 

Офлайн

 
0

2. Коментари [vaskobgn] 31/07/2013 - 22:10ч.

 
Добре де как го прави толкова бързо тоя човек.. ;)
 

Офлайн

 
0

3. Коментари [rump] 16/12/2013 - 22:42ч.

 
Много хубава статийка. Благодаря за превода :)
 

Офлайн

 
 
 

Спри се и ме чуй!

www.d3bg.org
НЕ ПОДДЪРЖА версия на Internet Explorer
- по-ниска от 8, защото:
  1. Internet Explorer има сериозни проблеми със сигурността!
  2. Internet Explorer не поддържа съвременните уеб стандарти,
    които позволяват на разработчиците като мен да предоставят
    качествено съдържание на потребителите!
  3. d3bg.org не е комерсиален проект, за да се притеснявам
    за количеството потребители. Дето се вика - важно е качеството.
  4. И не на последно място - Мързи ме да се занимавам с простотии!

Свали модерен браузър: