Jay Wilson напуска Diablo III проекта

34

17/01/2013 - 22:27ч. - Автор: forge

 
img

Гейм директорът на Diablo III, Jay Wilson, напуска Diablo III проекта! Може да прочетете отвореното му писмо по-долу в статията. Преводът е предоставен от Nightwish.
Jay Wilson

„Здравейте, всички!

Исках всички вие да сте едни от първите, които да научат едно важно решение относно моето бъдеще, което ще има ефект и върху Diablo III.

Наскоро празнувах своя 7-ма годишнина като разработчик на Diablo III. Въпреки че това беше един от най-предизвикателните и удовлетворителни моменти от живота ми, достигнах до момента в креативен план, в който започвам да гледам към нещо ново. Висшите сили в Blizzard бяха достатъчно благосклонни, за да ми дадат този шанс. В следващите няколко седмици, аз ще се разделя с Diablo III и ще премина в друг отдел на Blizzard. Това не беше лесно решение, не го направих прибързано, но в като цяло смятам, че е правилно.

Първото нещо, в което искам да ви уверя е това, че тази промяна няма да повлияе негативно на настоящата поддръжка на Diablo III. Тази игра не се прави от един човек, това е много далеч от истината. Екипът, който вложи страстта и безспорния си талант в играта все още е тук и няма да ходи никъде. Имаме много неща, планирани за бъдещето, които ще продължат да бъдат разработвани по график. Аз също няма да напусна изцяло този екип – ще бъда на линия през цялото време, докато определим кой ще поеме задълженията на гейм директор за Diablo III.

Към момента, не трябва да се изненадвате, ако видите обява за работа за гейм директор на Diablo III, тъй като искаме да се уверим, че сме проучили всяка възможност да намерим най-добрия възможен кандидат за ръководител на проекта. Надяваме се да намерим този човек и да чуем какви свежи идеи за играта може да предложи.

Гордея се с Diablo III и въпреки различията във вижданията ни понякога, ще ми липсва общността, която се формира около играта. Чувствам, че направих много грешки в отношенията между нас и вас, но винаги съм искал да ви предоставя страхотно гейм преживяване, да бъда възможно най-отворен и възприемчив, като в същото време остана верен на екипа ни и визията му за Diablo.

Знам, че някои от вас смятат, че не спазихме напълно обещанието си да пуснем играта „когато е готова“. Въпреки че не сме перфектни, се опитваме да вземем възможно най-добрите решения с информацията и знанието, които имаме във всеки даден момент. Това не значи, че винаги сме взимали правилните решения, но ако сме направили грешка, то съм убеден, че сме положили изключителни усилия да я поправим.

Това е нещото, на което можете да разчитате от страна на Blizzard – че винаги ще поддържаме игрите си и ще направим всичко възможно да ги подобряваме занапред. Вслушахме се в отзивите и предложенията на Diablo III общността. Например, съгласихме се, че състоянието на предметите при дебюта на играта не беше достатъчно добро, заради това направихме множество промени. Те включваха промяна на дропа, подобрение на легендарните предмети, добавяне на нови item-и в играта. Съгласихме се, че имаше нужда от повече дълбочина в геймплея и поради тази причина екипът ни добави нови ивенти, както и системи като Monster Power и Paragon нивата. Нашето верую е да правим игрите си възможно най-добри и да ги развиваме дори и след датата им на излизане. Това е нещо, което винаги е било определящо за Blizzard като гейм студио. С вашата помощ ще продължим да играем, коментираме и подобряваме Diablo III, както сме правили с всяка друга игра на компанията.

В този ред на мисли, пач 1.0.7. е на път, тестовите сървъри с него вече работят. Има много нови неща, които се готвят за Diablo III през 2013 година. Оставям играта в добри ръце и моето напускане няма да застраши прогреса на заглавието, докато продължаваме да правим това, което правим. Слушаме, играем, подобряваме.

Вие сте най-страстната, отдадена група геймъри, които един дизайнер може да се надява да има. Пожелавам ви всичко най-хубаво и искам да ви благодаря, че осигурихте това невероятно изживяване за мен. Дръжте брадвите си наточени, книгите със заклинания наблизо и онзи хитър дявол(Диабло) под око.

Джей”

 


0

voteup
 

Офлайн

 
 

Коментари: 34

0

1. Коментари [qu1r0z] 17/01/2013 - 22:29ч.

 
:heart:
 

Офлайн

 
0

2. Коментари [lazarov] 17/01/2013 - 22:29ч.

 
Късно вече - гейм механиката дразни играчите, а тя не може да бъде поправена...
 

Офлайн

 
0

3. Коментари [NShade] 17/01/2013 - 22:36ч.

 
Отива да осере друга игра :)
 

Офлайн

 
0

4. Коментари [bo6nqk] 17/01/2013 - 22:41ч.

 
Дано е за добро :)
 

Офлайн

 
0

5. Коментари [forge] 17/01/2013 - 22:47ч.

 
цитат от battle.net:
"Brace yourselves, the Barb nerfs are coming........."
:teeth:
 

Офлайн

 
0

6. Коментари [olfilthy] 17/01/2013 - 22:59ч.

 
Евала, газ и да те няма. :)
 

Офлайн

 
0

7. Коментари [underweaver] 17/01/2013 - 23:02ч.

 
Разкарайте ги тея боклуци и вървете да лижете задниците на момчетата от Blizzard North с надеждата, че ако Джей им направи свирка ще се върнат и ще ви оправят лайното което наричат Д3.
 

Офлайн

 
0

8. Коментари [BobyMeshkov] 17/01/2013 - 23:04ч.

 
Предполагам шефовете на Activision | Blizzard леко са го махнали :)
 

Офлайн

 
0

9. Коментари [HalDrogo] 17/01/2013 - 23:15ч.

 
Явно предстои трансфер от Руник геймс към Близард.
 

Офлайн

 
0

10. Коментари [underweaver] 17/01/2013 - 23:26ч.

 
Жалко че няма как в лицето да му се натреса с "FUCK YOU LOSER" кретен нещастен.
 

Офлайн

 
 
 
 

Спри се и ме чуй!

www.d3bg.org
НЕ ПОДДЪРЖА версия на Internet Explorer
- по-ниска от 8, защото:
  1. Internet Explorer има сериозни проблеми със сигурността!
  2. Internet Explorer не поддържа съвременните уеб стандарти,
    които позволяват на разработчиците като мен да предоставят
    качествено съдържание на потребителите!
  3. d3bg.org не е комерсиален проект, за да се притеснявам
    за количеството потребители. Дето се вика - важно е качеството.
  4. И не на последно място - Мързи ме да се занимавам с простотии!

Свали модерен браузър: