Monster Power: More Guts, More Glory

11

14/10/2012 - 18:31ч. - Автор: Dex

 
6Z2ZEAZ1MAMT1349948213950.jpg

Monster Power: More Guts, More Glory

Легионите на ада са на път да се превърнат в още по-голямо предизвикателство. В пач 1.0.5 ще бъде въведена системата 'Monster Power' предназначена да даде на играчите повече контрол върху това колко трудни искаме да бъдат враговете ни на всяка една степен на трудност. Подобно на 'Players X' командата от Diablo II, Monster Power системата ще предостави на играчите възможност да увеличат силата и издръжливостта на противницте в зависимост от различните нива на Monster Power-а - а в замяна на това играчите ще трупат опит по-бързо, ще имат по голям шанс за намиране на магически предмети, редки предмети и повече злато. Опицята за регулиране на Monster Power ще бъде налична за всички играчи, през прозореца от който се избират Quest-вете.
Ето как работи системата...

Setting Your Monster Power Level

Monster Power настройката ще бъде изключена по подразбиране, така че преди да може да се правят всякакви промени по нея, е необходимо да я активирате За да направите това, трябва да изберете Game Menu-то, след това да изберете Options и след това да
кликнете на Gameplay таб-a. Ще видите отметката Enable Monster Power Selection от дясната страна на прозореца - избирате я и след това кликате на Accept.

1.jpg

Веднъж активирана, възможността да да променяте Monster Power-а ще бъде видима в долната част на Quest Selection прозореца, точно до Difficulty падащото меню. Можете да избирате от Monster Power 1 (MP1) до Monster Power 10 (MP10) или да изберете No Monster Power (настройката по подразбиране), за да играете на стандарното ниво на трудност, избирано от вас. Monster Power-а може да се регулира поотделно за всеки герои и трудност и може да бъде променяна по всяко време през Quest Selection интерфейса.

2.jpg

3.jpg

Когато пач 1.0.5 излезе, опицията ще бъде налична за самостоятелна и частна мултиплейът игра. Всеки път когат се присъедините към някоя частна мултиплейът игра, вашият герой ще приеме (временно за конкретната игра) нивто на Monster Power, което направилият играта е избрал и ще се върне на степента която вие сте избрали, веднага след като напуснете играта.

(Имайте предвид, че няма да имате възможност да регулирате степента на MOnster Power в публичните игри при пускането на пача, въпреки че Blizzard ще се опитат да добавят тази възможност занапред.)

More Guts, More Glory

Започвайки от MP1, всяко ниво на Monster Power ще увеличава силата и издръжливостта на враговете ви в зависимост от степента и. За награда вашият герой ще получава бонус увеличение на experience-a, Magic Find-а и Gold FInd-а (които ще бъдат над текущия лимит от 300% )

За Normal, Nightmare и Hell, бонусите ще изглеждат по следният начин:

4.jpg

При Inferno, в допълнение на повечето experience, Magic Find и Gold Find, всеки път когато убиете дадено чудовище и ви падне предмет (независимо какъв), то ще има шанс да ви пусне допълнителен бонус предмет. Шансът за бонус предмет ще скалира с увеличаване на MP нивото, както е посочено в таблицата по-долу:

5.jpg

(За играчите в Inferno, които искат да съберат парчетата от Infernal Machine събитието, Monster Power също така ще увеличи шанса за Keywarden ключовете и Demonic Organ парчетата с 10% за всяко MP ниво, като при MP10 шанса ще бъде 100%)

В Inferno при MP 1 или повече, чудовищата във всеки ACT (I, II, III или IV) ще бъдат level 63 и ще шанса да пуснат най-високо качество предмет ще бъде един и същ. Това означава, че няма да има значение в кой от ACT-те се намирате (наи-сетне безкрайните досадни рънове в ACT III ще се разнообразят), защото шанса да ви падне предмет от ilvl 61-63, рецепта, легендарен или set предмет ще бъде един и същ.

6.jpg

(С промяната, която позволява афиксите на предметите да вземат предвид нивото на чудовищете което го е пуснало, вместо нивто на предмета, всички предмети намерени на Inferno при MP1 или повече, сега ще имат възможност да бъдат с 63lvl афикси.)

Докато чудовищата в Inferno ще бъдат 63lvl от MP1 до MP10, техните умения и магии и атрибути ще варират в зависимост от ACT-a. Tова означава, че дадени ACT-ве или Chapter-и могат да бъдат по-трудни от други за вас, в зависимост от това какви чудовища и елитни групи ще има там, но имайки предвид, че наградите ще бъдат едни и същи през цялата трудост - къде да играете в крайна сметка зависи от вас и вашият личен стил на игра.

The Method Behind the Monsters

Сега, след като обяснихме механикаа, нека се поровим малко по-дълбоко в дизайнерската философия. Целта на Monster Power не е задължително да прави играта 'непобедима',а да предложи на играчите по-добри начини да направят играта по-трудна спрямо техният прогрес. Разработихме системата около тази идея, с две основни области на фокус:

Monster Damage vs. Monster Health

Тъй като целта на тази система не е да направи играта ултра-трудна, с всяко следващо ниво на MP се набляга на издръжливостта на чудовищата, вместо тяхната атака. Като цяло е по-забавно да се търсят начини да се увеличи силата на вашата атака, отколкото да се вземат всички мерки за намаляването и. Също така не искахме да създадем ситуации в които 'труден за убиване' би се превърнал в 'невъзможен за убиване' защото играчът не би оцелял достатъчно дълго за да постигне някакъв напредък. При тестовете които правехме, открихме че, докато увеличаваме силата на чудовищата при определени битки - те не бяха както трябва и беше много лесно героя да бъде убит с един удар. От друга страна увеличаването на издръжливостта на чудовищата позволява степента на трудност на играта да бъде увеличвана по по-естествен път.

Efficiency

Към момента някои играчи са стигнали до момент, в който могат да убиват чудовищата толкова бързо, че дори Inferno не осигурява почти никакво предизивкателство, и враговете умират веднага след като се появят на екрана. За тези играчи пречката за
ефективно фармене е скоростта с която могат да обиколят през картата, а не самите чудовища. Тук е мястото където Monster Power идва на помощ :) Играчите които могат да минат всеки ACT без много проблеми, ще могат да увеличат степента на Monster Power и
ще могат да се насладят на по-приятно и по-интересно предизвикателство - разбира се и по-добри награди и така докато стигнат лимита си при MP10. Ще могат ли някои от играчите да убият Diablo на MP10, когато 1.0.5 излезе? Абсолютно. Това ли ще бъде
най-ефективното ниво за фармене на предмети? За повечето надали. Monster Power позволява на всеки да избере какво е най-доброто за себе си.

The Power Is Yours

В Diablo III, силата на вашия герой може да бъде увеличена по различни начини, но досега нямаше начин тя наистина да бъде подложена на тест. Monster Power системата ще позволи силните герои да бъдат подложени на тест, за да се провери, колко надалеч са стигнали и колко мощни са предметите с които са екипирани.

Source


 


0

voteup
 

Офлайн

 
 

Коментари: 11

0

1. Коментари [moonface] 14/10/2012 - 21:13ч.

 
След жалките опити за балансиране, избраха най-лесния и тъп начин. Просто нямам думи :angry:
 

Офлайн

 
0

2. Коментари [vaskobgn] 15/10/2012 - 01:16ч.

 
Начина си е много хубав дори.Така и нубовете ще могат да играят инферно, а запалените и добри играчи ще могат да си правят играта колкото поискат трудна и съответно ще бъдат възнаградени затова. ;)
 

Офлайн

 
0

3. Коментари [DooMCreator] 15/10/2012 - 11:25ч.

 
vaskobgn написа на 15/10/2012-01:16:52AM:
Начина си е много хубав дори.Така и нубовете ще могат да играят инферно, а запалените и добри играчи ще могат да си правят играта колкото поискат трудна и съответно ще бъдат възнаградени затова. ;)
+100000 :)
 

Офлайн

 
0

4. Коментари [Neoo] 15/10/2012 - 14:29ч.

 
В сряда когато е профилактиката ли ще пускат пача, защото пише че ще е 8 часа ?
 

Офлайн

 
0

5. Коментари [mishef] 15/10/2012 - 14:54ч.

 
Добър генерален пач :D
 

Офлайн

 
0

6. Коментари [nubium] 15/10/2012 - 16:09ч.

 
:D Баланс? Моля ви! Колко сладко, все още има наивници, които си мислят, че играят release-ната игра. В момента играта е нищо повече от платена closed beta. Хората просто си довършват заданието в движение. Смешно е как някой си мислят, че на Blizzard им пука за тях и ей така от нищото разработват Paragon системата за има-няма месец :D Дааа бе, и Дядо Коледа съществувал, чувам...

Имаше слухове за PVP patch до края на лятото, съмнява ме да стане до края на другата година.

Доста задачки от To-do листа са прескочили и оставили за по-късно, но така е, кой бяга от големите пари. Така е - никой, но много хора започнаха да бягат от Blizzard.

И не, не се радвам на всеки patch, защото когато си я купувах, очаквах тези неща да ги има. Вярно е - не я играя, но се надявам, някой ден, когато играта добие завършен вид да ми се върне желанието за игра. Точно заради това не съм искал рефънд, а си запазих копието. Последната надежда умира бавно ;P Винаги го има варианта за рефънд или компенсация заради пропуснати ползи, но тази носталгия към Diablo 2(макар и да идва само от името и историята) ми дава мисълта, че някой ден ще имам игра, която ще играя и за която чакането да я завършат след публикуването е било просто един дълъг pre-order.
 

Офлайн

 
0

7. Коментари [LiquidSnake] 15/10/2012 - 19:46ч.

 
Аз пък не мога да разбера кво се недоволствате,играта си е супер не съм играл толкова много една и съща игра доволен съм,а с тея пачове е още по яко постоянно я разнообразяват и става все по готина иначе бързо ми омръзва и като пуснат пач пак ми става интересна и най-малко месец си я пуцам.
 

Офлайн

 
 

Офлайн

 
0

8. Коментари [carphunt] 15/10/2012 - 22:54ч.

 
vaskobgn написа на 15/10/2012-01:16:52AM:
Начина си е много хубав дори.Така и нубовете ще могат да играят инферно, а запалените и добри играчи ще могат да си правят играта колкото поискат трудна и съответно ще бъдат възнаградени затова. ;)
е те нубовете си играят инферно от пач 1.0.3 след големия нерф XD

Коментара беше редактиран от carphunt на 15/10/2012 - 22:55ч.
 

Офлайн

 
0

9. Коментари [vaskobgn] 16/10/2012 - 03:17ч.

 
Те много хора го играят, но въпроса е да е по-широко достъпно. От там се зарибяваш да фармиш по-голям МП, а от там и фановете доволни и зарибени и близард доволни от АХ или така казано.. "и вълка сит и агнето цяло". :)
 

Офлайн

 
0

10. Коментари [nubium] 16/10/2012 - 21:42ч.

 
Като игра, може би си струва парите, но като Diablo не може да си оправдае чакането. За това недоволстваме. Защото пуснаха недовършен продукт.
 

Офлайн

 
 
 
 

Спри се и ме чуй!

www.d3bg.org
НЕ ПОДДЪРЖА версия на Internet Explorer
- по-ниска от 8, защото:
  1. Internet Explorer има сериозни проблеми със сигурността!
  2. Internet Explorer не поддържа съвременните уеб стандарти,
    които позволяват на разработчиците като мен да предоставят
    качествено съдържание на потребителите!
  3. d3bg.org не е комерсиален проект, за да се притеснявам
    за количеството потребители. Дето се вика - важно е качеството.
  4. И не на последно място - Мързи ме да се занимавам с простотии!

Свали модерен браузър: