Диабло 3 дизайн – ъпдейт

10

30/05/2012 - 00:32ч. - Автор: EarthFace

 
Вече близо две седмици от излизането на играта милиони играчи по цял свят препускат през света на Диабло и се присъединяват в битката с демоните от ада. През същото това време, Ние от Близард, продължаваме да работим върху играта, за да осигурим неповторими изживявания с нея.

 

Докато все повече и повече играчи започват да усъвършенстват своите герои и да напредват в най-трудните нива на Диабло 3, ние наскоро се сблъскахме с една от най-видните до момента обратни връзки относно баланса и дизайна на играта, и именно това обсъждаме днес. Както във всяка нова игра игровите проблеми са неизбежни, ние се стараем и изслушваме мненията на всички, за това какво е балансирано и какво не е, както и много други. Наскоро взехме няколко решения за промяна (или по-точно за намаляване) на няколко магии на класовете, и днес искаме да споделим нашата философия за промените в дизайна, както и да Ви дадем насока за няколко предстоящи промени.

 

Ето няколко интересни статистики, които събрахме от излизането на играта:

1. Средно, всеки е направил по 3 героя.
2. 80% от тях са между 1 и 30 ниво.
3. 1,9% от играчите са отключили инферно
4. 54% от хардкор играчите са избрали женски персонаж.
5. Най-голям дял в умирането е в акт 1 на нормална трудност.
6. Най-често срещаният билд на клас герой се използва само от 0,7% от играчите.
7. Най-използваните руни на левел 60 герой са:

Варварин: Revenge(Best Served Cold) ,

Ловец на демони: Lingering Fog,

Магьосник: Mirror Skin,

Монах: Peaceful Repose,

Знахар: Numbing Dart.

 

 

Когато става въпрос за промени в играта, от най-голямо значение е да поправим критичните пропуски в дизайна и баланса, бъговете, и др. Предстои нов ъпдейт следващата седмица (patch 1.0.2), който е разработван още от пускането на играта и цели да поправи някои от възникналите проблеми. Първите промени в баланса, ще дойдат в по-следващия ъпдейт (patch 1.0.3). Непрекъснато пускаме спешни поправки, но най-съществените ще дойдат под формата на патчове.

 

Относно магиите Lingering Fog, Boon of Protection, and Force Armor : смятаме, че тези магии са по-силни от колкото трябва да бъдат, и силно повлияват на баланса и смятаме да ги намалим, за по-добър баланс. Въпреки това, ние не искаме да се тревожите за предстоящите промени и да се притеснявате, че ще правим ежедневно магиите по-слаби.

 

Ако една магия е силна, но не нарушава игровия процес ще я оставим такава каквато е. Искаме да се забавлявате. Част от това забавление е да намирате тези супер силни билдове и да се вълнувате от чувството да сте свръх силни. Добър пример за това е руната на монаха “Overawe rune”, много от играчите я определят като прекалено добра. Ние сме съгласни с тях, но мислим да я оставим такава каквато е и да не променяме нейното съществуване.

 

Инферно трудността е с намерението да бъде изключително трудно, но с някои конкретни магии, на някои от класовете, играчите успяха да напреднат много по-бързо отколкото беше запланувано. Това прави останалите класове да изглеждат много подценени. Също така остави погрешната концепция, че тези билдове със специфични руни са по-добри, а останалите просто са “счупени”. Това е точно обратното на истината. Ако някоя специфична магия или руна създава впечатление за абсолютна необходимост за напредване в по-горните нива, то това означава, че тази магия или руна действа против нашите желания за разнообразието в билдовете. Желаем да променим точно това, но смятаме да Ви известяваме, когато достигнем до заключение, че нещо трябва да бъде променяно.

 

Също така искаме да отбележим, че следим инферно нивото много добре. Намерението за непрестанните щети, които трябва да Ви нанасят чудовищата и да точат кръвта Ви, е нещото което прави инферно нивото трудно. Точно сега тази щета има известни “пропуски”, които просто не са така, както трябва, и това е единн от по-големите проблеми, които разглеждаме и мислим да променим в ъпдейт (patch 1.0.3). Все още не можем да Ви кажем нищо конкретно, нашите цели са да има богато разнообразие в избора Ви на магии. Ще се погрижим да осигурим мнението, че всички класове са ценни на инферно.

 

Искаме да осигурим по-забавен и по-съществен начин за приближаване към трудностите в инферно. Всеки, който е умрял докато е преследвал “Съкровищен гоблин” твърде агресивно знае какво искаме да кажем. Да умреш, защото си се отдал на алчността или невниманието може да осигури много забавление. Ще се стремим да Ви го доставяме.

 

Сега да поговорим за предметите! Една от най-големите обратни връзки, получени от Вас се отнася за относителната сила на “Легендарните предмети”. Първото и най-важното е, че “Легендарните предмети” не са конструирани да бъдат задължително най-добрите предмети в играта. Те са просто едни възможни предмети, които да използвате докато качвате левъл, и не са замислени да бъдат основните предмети, които ще преследвате на късен етап от играта. Те “могат”  и трябва да бъдат вълнуващи за намиране, но не са основни в преследването на предметите. “Редките предмети”, за пример, имат шанса да получават статистика, която ако сте щастливи - да измества статистиката на Легендарните. Това е нашият дизайн.

 

 

Един от проблемите, с които се сблъскахме ( и възнамеряваме да оправим бързо), е това че играчите сравняват “сини” предмети от висок левъл с “Легендарни” предмети от нисък левъл, и така извеждат доказателства за небалансираност. Да помогнем с по-правилно интерпретиране на действителната статистика на предметите, ние ще изложим предметите с левъл 60+ в patch 1.0.3. Надяваме се да постигнем по-ясна представа, сравнявайки сини предмети от левъл 63 с “Легендарни” предмети от левъл 60. За добавка, планираме да увеличим силата на “Легендарните” предмети в бъдещи ъпгрейди.( най-вероятно в ъпгрейда за PvP – patch 1.1. Тези промени ще важат само за предметите намерени след добавката на ъпгрейда. В по-дългосрочен план ние просто ще осигурим нови разнообразни добавки и бонуси към “Легендарните” предмети. Ще може да споделим повече след PvP ъпгрейда.

 

 

Други области на притеснение са: комбинацията на скъпоценните камъни и вдигането на нивото на ковача, както и цената за направата на предметите. Нашите намерения са, веднъж достигнали до левъл 60, Вие да можете да използвате рецептите на ковача за попълване на потенциала на героя Ви. За да оправим тези проблеми, ние имаме намерение да променим цените на ковача за тренировка и цените за направата на предмети и да намалим цената за комбиниране на скъпоценните камъни на 2 вместо 3 камъка за направата на по-висок (до Flawless Square). Тези промени се очакват в patch 1.0.3.

            Разбира се, тези са няколкото от по-съществените проблеми, за които искаме да Ви известим и да ви осведомим, че работим върху тях. Ще поправяме бъгове и други проблеми за в бъдеще чрез патчове и бързи поправки. Насочили сме се към осигуряването на PvP възможността, както и включените в неговият patch промени. Ще Ви осведомим веднага щом разберем нещо повече по въпроса. Искам да благодаря на kissofdead за прекрасният превод от негова страна!

 


0

voteup
 

Офлайн

 
 

Коментари: 10

0

1. Коментари [kissofdead] 30/05/2012 - 02:35ч.

 
Не си. Точно тези, както и много други "дефекти" допринасят за лоша игра. Обнадеждаващо тук е, че и хората от Близард си го виждат това и смятат да го оправят. Относно Spirit walk-a на WD аз умирам и гледам как спирита ми е в 1 sec/cd :D Ако желаеш, пусни официално писмо с проблема до тях. Сигурен съм, че ще се погрижат. (Дори сега Диабло да не е това, което се очаква от Диабло, не се съмнявам че ще достигне желаното от нас ниво, някой ден...)
 

Офлайн

 
0

2. Коментари [cgeorgiev] 30/05/2012 - 07:02ч.

 
Мен почна да ми става забавно да умирам от въздуха в акт 2 на инферно ! Бия се с група шампиони, почти ги убивам и бам, някак си умрях от нещо невидимо и така 7 пъти под ред :). Дано я оправят по - скоро !
 

Офлайн

 
0

3. Коментари [Barbossa] 30/05/2012 - 09:04ч.

 
Да, определено има доста неща, които трябва да се оправят и се надявам, че в бъдеще всичко ще бъде наред :)
 

Офлайн

 
0

4. Коментари [emoyot] 30/05/2012 - 10:00ч.

 
За легендарните предмети... Ако не са констроирани да бъдат най-добрите в играта, то какво им е легендарното? Да бъдат легендално тъпи? А и се вижда - най -добрите легендарни (най!) са 2-3 пъти по-тъпи от сини подобни.
Иначе, Близард започват да говорят яки глупости и вече ме притесняват...
 

Офлайн

 
0

5. Коментари [vachoi] 30/05/2012 - 10:13ч.

 
Така е, няма как легендарните да са най яки, все пак трябва да има повече видове предмети за продан, съответно повече печалба за тях.
 

Офлайн

 
0

6. Коментари [RE1988] 30/05/2012 - 15:47ч.

 
kissofdead браво пич =) постарал си се, ако не беше го превел си признавам, че нямаше да го прочета на английски. Не че ми е зле английския, но четенето на дълги текстове на език различен от българския ме затормозява психически :Д
 

Офлайн

 
 

Офлайн

 
0

7. Коментари [mystic_s] 01/06/2012 - 10:10ч.

 
Даааа,това ще оправим онова не е наред...супер..значи съм си купил БЕТА, нали, а до това за героите...ЛЕлеее,едвам стгнах на хел 2-ри акт, разкатава ми се майката с един сорс разцепват ме, то не бяха билдове, играл съм с всеки възможен, имам 190 резисти към всичко на 22к кръв съм с 5к дмг. направо ме друсат като слива.Играем заедно с брат ми които има Варварин с 6к дмг и 30к кръв и го бутат някви специални за 1 секунда....после за билдове ще ми говорят и не знам си какво...единственото нещо което изкарах за 15 дена игра е 1 жълт меч който дава 390 дмг и някакви други простотии...е ще правим пари от аукциона нали...след 1-2 години ако падне нещо от някои специален които биеш 1 ч.

С 2 думи, според мен малко са я по омазали 3-та. Играя тази игра от както е създадена с всички версии и пачове, но като този няма, хора. Като дизайн светове и направа грешка няма, но като трудност и развитие е пълна боза.

Коментара беше редактиран от mystic_s на 01/06/2012 - 10:11ч.
 

Офлайн

 
0

8. Коментари [nzhul] 01/06/2012 - 10:23ч.

 
Абе аз чак сега си направих труда да прочета темата.
Много обнадеждаващи новини.
Браво на kissofdeath за превода ;)
 

Офлайн

 
0

9. Коментари [Zen_] 01/06/2012 - 11:48ч.

 
Относно първия пост на biroslav, има го този момент...само се чудя дали всичко това не е породено от факта, че играта се играе онлайн и delay-а взима своите жертви...
 

Офлайн

 
0

10. Коментари [vachoi] 04/06/2012 - 22:15ч.

 
Махнах караниците ви и се спрете!
 

Офлайн