Демон Хънтърите са безмилостни преследвачи, които екзекутират жертвите си с арсенал от далекобойни оръжия. Те изчакват и се прицелват далеко от опасността, разчитайки на лъкове, смъртоносни капани и бомби, за да могат бързо да убият създанията, които тероризират техният свят. Чрез всепомитащи изстрели, дъжд от стрели и експлозиви на тяхно разположение, те превъзхождат и доминират огромни групи от врагове, които са имали неблагоразумието да са прекалено близко едни до други. Могат безпроблемно и да се фокусират фокусират върху точно определена
цел, убивайки я от разстояние.

Специализирани са и във воденето на бой от разстояние, но имат и познания в близкия бой,използвайки ги, когато са заобиколени или, когато няма на къде да отстъпват. Акробатичните приоми, като превъртания и подскоци, комбинирани с забавящи враговете атаки, са също толкова важни за тях, колкото всяка една стрела в колчана.

 
 

Далечни атаки

Демон Хънтърите са способни да засипят бойното поле с десет

стрели и снаряди или да оцелят враговете си от разстояние с нечовешка прецизност, непозната на останалите герой. Техният арсенал включва далекобойни лъкове, гранати, остриета за хвърляне и дори арбалети за двете ръце.

Всяка стрела, която ловецът изстреля е потопена в омраза (Hatred). Студен, но справедлив гняв, който ги прави безмилостни към враговете им. Тяхната омраза е почти безкрайна, бързо се възвръща, а дори и когато са в покой, ловците изпитват желание за отмъщение. За да запазят самообладание, са принудени да използват втори ресурс - Дисциплина (Discipline), защото предпазливостта е това, което им дава възможност да оцелеят и да се бият и на другия ден. Освен, че се регенерира бавно се изисква и огромно търпение, за да се овладее, но те разчитат на нея за всички отбранителни маневри, които правят. Балансът между Дисциплина и Омраза е начинът за един Ловец, да остане жив!

 
 

Капани

 

Когато са в преследване на демонски

отряди или огромни чудовища, много по-силни от самите тях, опитните ловци са подготвени. Подмамват враговете си в мини, шипове или огромни метални капани, за да си осигурят лесни и сигурни убийства.

 

Магии

За да подобрят шансовете си,

срещу силите на Ада, Демон Хънтърите са се обгърнали в апокрифни магии. Могат да се обвиват в тъмнина, обърквайки атаките на останалите и да се промъкват през сенките, дебнейки жертвите си.

 

Бойни Тактики

Демон Хънтърите носят белезите и болка от миналото

си и въпреки пътя по който са поели, те нямат желанието да страдат отново. Ловците държат враговете си на разстояние с осакатяващи стрели или ги забавят като изстрелват вериги по тях, а когато ги доближат, използват димки за да се отдалечат на безопасно разстояние.

 
 

Демон Хънтърите тренират да задържат тъмнината с не конвенционална комбинация между оръжия и боен стил, който само те умеят. Те са майстори на арбалетите, бързо презареждащи, бързострелящи оръжия, с който ловуват демоните. Толкова са ги усъвършенствали, че дори могат да ползват по два, едновременно. Така удвояват огневата си мощ и времето, за което убиват враговете си!

Demon hunter bow
Demon hunter quiver
Demon hunter cloak
 
 

Лека, гъвкава кожа пази китките и гърлата им, а качулка крие лицата им, помагайки им да се слеят със сенките.

 

Костюми изработени от по-добри материли и старателно съшити да пасват идеално по телата на ловците.

 

Могъщи брони с шипове и куки побиращи безброи стрели и остриета. Шлемове, които покриват лицето, но не пречат на полезренито на ловеца.