Знахарите са духовни войни, който призовават мъртви души и пълзящи същества, за да им служат. Обграждат се със сган от зомбита и паразити и на спокойствие атакуват враговете си с експлодиращи черепи, отровни облаци и злобни проклятия. Способността да заразяват, забавят и ужасяват техните врагове им дава огромен контрол върху бойното поле. Могат да манипулират противниковите атаки и подвижност със злокобни проклятия и така объркани, враговете стават лесна жертва на гладните им любимци.

Знахарите създават огнени и отровни полета, които бавно изсмукват живота от приближилите ги врагове. Някои знахари предпочитат да измъчват противниците си до пълно изтощение и да оставят любимците си да ги убият, докато други, предпочитат да отнемат живота им със собствените си ръце.

 
 

Слуги

Знахарите са заобиколени от цели орди

същества – мелези, прилепи, ходещи трупове, паяци и много други. Повечето от тези създания, се бият на страната на господаря си докато не бъдат убити, служейки като жив щит през това време.

Още от раждането си, заради връзката си с „the Unformed Land”, знахарите могат да черпят от дълбок кладенец на духовна енергия, наречен Манна. Маната е огромен, но бавно регенериращ ресурс, затова знахарите трябва да внимават и внимателно да подбират атаките и проклятията си, за да не се окажат незащитени. Макар че се възвръща бавно, знахарите са се научили да я опазват, като я пестят чрез използване на останалия си арсенал. Техните призовани мелези и гиганти ги пазят от враговете им, без това да им коства мана. Освен това, запасите от мана са толкова големи, че за кратко време знахарите могат да нанесат изключително много щети.

 
 

Магии

 

Знахарите владеят зловещи

магии, с който обгръщат множество врагове в киселинни облаци, пламъци и ята от насекоми. Дори могат да жертват своите любимци, превръщайки ги в живи ходещи бомби.

 

Заклинания

Отслабващи и измъчващите проклятия

могат да сразят и най- силните създания на Адския легион. Знахарят използва доста от тези проклятия, включително осакатяващи отрови и душевни енергии, който крадат от живота и жизнените сили на противниците му.

 

Контрол

Тези, които се изправят срещу знахарите

в битка, толкова се объркват, че често, когато осъзнаят какво се случва, е твърде късно. Гори от немъртви ръце, който спъват противниците му и трансформацията в кокошки са малка част от арсенала на знахаря. Може дори да накара враговете си да се разбягат от страх и ужас, както и да се атакуват един друг в объркването си.

 
 

Знахарите могат да използват уникални по рода си предмети. Mojos са чупливи талисмани, който знахарите държат в ръка, за да ги предпазват от грешни и черни магии. Знахарите са познати и с това, че носят омагьосани церемониални ками. Тези ками са известни с това, че се използват само за една цел - човешки жертвоприношения.

witch doctor belt
witch doctor sword
witch doctor mask
 
 

Боята, която покрива телата на начинаещите знахари ги защитава почти, колкото кожите и дрехите, с които те се обличат.

 

Напредналите знахари са способни да съчетават по-добри брони със зловещо изглеждащи маски.

 

Покрити с черепи, пера и рога, знахарите са добре защитени от всякакви атаки, а и всяват страх в сърцата на противника с вида си.