Варварите са диви скитници, които никога не се плашат от близък бой. Могъщи разтърсвания на земята, атаки от въздуха и перфектно владеене на бой с 2 оръжия, оставят мъртви техните врагове, а оцелелите бягат в ужас, търсещи спасение. Благодарение на техния размер и сила, варварите доминират в близкия бой, комбинирайки ги с умения и бойни тактики, използвайки голям арсенал от оръжия. Варварите не се страхуват от болката, дори предпочитат да са в центъра на битката, изправени срещу многобройни врагове, отколкото
преследващи една цел.

Техните атаки са фокусирани главно в близък бой. Бързите посичания и удари с техните оръжия могат за кратко време да погубят много слаби врагове, докато техните по-бавните им, разтърсващи земята атаки, могат да зашеметят и дори да счупят бронята на по-могъщите им врагове.

 
 

Близък Бой

Варварите честo използват оръжия, които oбикновените

войни едвам могат да повдигнат. Могат да се въоръжават с огромни мечове, чукове или брадви във всяка ръка. Техен специалитет е използването на величествено-масивни оръжия, с които правят на кайма техните врагове.

Гневът, който изпитват варварите не може да бъде потушен, докато те са живи. Fury е ресурс, който описва чистия гняв и желанието за бой, ресурс, който им дава възможността за ужасяващите им атаки. Fury-то изпълва варварина, когато е наранен или когато пролеят вражеска кръв. Когато имат достатъчно, варварите го използват за, да направят огромни щети и поражения на враговете си. Могат да се хвърлят в битката с яростни атаки от въздуха и да разцепват враговете си на две. Извън битка обаче, Fury-то се губи доста бързо. Затова варварите целят да са постоянно в битка, за да могат постоянно да използват опустошителните си атаки!

 
 

Ярост

 

Сила и гняв се съчетават отлично при

варварите. Когато освирепеят достатъчно, могат толкова силно да удрят техните противници, че те често отлитат на метри от тях с изкарани вътрешности и натрошени до неузнаваемост кости.

 

Викове

Варварите притежават величествено

присъствие на бойното поле. Чрез техните бойни викове лесно повдигат духа на своите съюзници и всяват страх у враговете си. Често по-слабите противници дори бягат само от крясъците им, като дори силните им съперници се разтреперват.

 

Издръжливост

Никой от другите герои, не може да

понесе толкова щети и удари, колкото варварите. Тяхната огромна сила им позволява да използват при нужда огромни щитове. Дори тяхната кожа е толкова закоравяла, че по-тънките остриета, не могат да я пробият!

 
 

Варварите имат възможност да използват оръжия по начини, за които останалите дори нямат силата. Бият се с масивни оръжия – огромни инструменти за убиване, които за обикновените герои са непосилни дори за повдигане, камо ли за нанасяне на удар. Огромната мускулатура на варварите им позволява да използват по две оръжия във всяка ръка. Това им дава огромно предимство в близкия бой.

barbarian belt
barbarian sword
barbarian axe
 
 

В началото на пътуването си подплатената кожа е основна защита за много от варварите.

 

Брони, покрити с внушителни шипове и затворени шлемове предпазват слабите места на варварите.

 

Варварите, носещи наистина тежки брони не само приличат повече на кошмарни видения, от колкото на хора, имат и същата издръжливост.