[ Форум ] [ Правила ] [ Потребители ] [ Търсачка ] [ Полезни теми ]

 
1
2
Dreamfield
 

Mummy

Коментари: 155
Репутация: 57
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

[Ръководство] Специални Зони в играта

+1
 

Офлайн

 

Автор: Dreamfield на 09/02/2018 - 22:35ч.

 
898.jpgВ тази тема ще разгледаме кои са тайните нива изненада в Diablo III и ще Ви запознаем с тяхната история, замисъл и малко известни любопитни факти.
 
Dreamfield
 

Mummy

Коментари: 155
Репутация: 57
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

0

# 1: [Ръководство] Специални Зони в играта

 

Офлайн

 

Автор: Dreamfield на 09/02/2018 - 22:35ч.

 
Игривото Графство -
(Whimsyshire)

Screenshot050.jpg

“Игривото Графство” (Whimsyshire) или така нареченото Пони Ниво (Pony Level) е тайно ниво изненада в Diablo III, подобно на Тайното Кравешко Ниво (The Secret Cow Level) в Diablo II.

Чудовищата, които се срещат тук са цветя, еднорози и плюшени мечета.
Самото ниво е създадено в стил различаващ се от останалата игра, картата е направена да изглежда като детска рисунка. Нормалните обекти из света като сандъци и сфери живот са заменени от играчки, весели облачена и лакомства. Анимациите при убийство на чудовища обаче си остават кървави както обикновено.

Чудовища специфични за зоната
 • Еднорози (Unicorns)
 • Плюшени мечета (Teddy Bears)
 • Розови цветя (Pink Flowers)
Портрета на “Игривото Графство” може да бъде намерен в “Игривото Графство”.
“Игривото Графство” е създадено в отговор на критиките относно това, че играта е твърде анимирана и направена като комикс, „твърде ярка”.

По-тъмна и мрачна версия на “Игривото Графство” може да се появи в Нефалемски Рифт, независимо дали играча вече е бил или не е бил в оригиналното “Игривото Графство”. В този случай “Игривото Графство ” може да съдържа или пък не типичните за нивото чудовища.

Почти идентична зона на “Игривото Графство” съществува в играта, наречена ”Игривата Долина”. Тя се появява и е достъпна единствено когато играча убие Многоцветен Гоблин Дъга (Rainbow Goblin) и е единственото място където играча може да придобие Космическите Крила (Cosmic Wings). Не се различава по нищо друго от “Игривото Графство ”.


Как да си осигурим достъп


“Игривото Графство” може да бъде достъпено с изпълнението на следните стъпки – събиране на предмети, изковаване на жезъл, говорене с духа на Краля Крава.
1. Съберете всички предмети

Забележка: Тъй като предметите, които се изискват са вързани към акаунта (Account Bound), те не могат да бъдат събирани от различни играчи едновременно. Всеки играч, трябва да събере свой комплект за да може на своя страна сам да отваря портал към Графството.
 • Черната гъба (Black Mushroom)
Black_mushroom.png

Появява се в Катедралата на Тристрам ниво 1 (Tristram Cathedral level 1) в Град I.
Освен в Adventure Mode, един от начините за фармене е да си пуснете Кампанията на куеста „Счупената Корона” (A Shattered Crown) в Град I и да тръгнете от waypoint-a „Катедралските Градини” (Catherdral Gardens) минавайки през Прохода на Леорик (Leoric’s Passage) към ниво 1 на Катедралата.

Гъбата е рядка и може да е необходимо да направите много игри докато я намерите.
Black_mushroom_alternate.jpg Black_mushroom_5.jpg
Примерни локации на появяване
Diablo3shroom.png Screen_Shot_2012_06_15_at_2_09_51_PM.png
Предмета ще бъде в група леко блестящи виолетови гъби, когато гъбите са докоснати те ще направят звук като отварящ се сандък. Когато черната гъба се появи се чува мъжки глас, възкликващ „Уау”. След като играча вземе гъбата, героят ще каже нещо от сорта на "Ето това са големи гъби" или "Тези гъби са доста огромни". Това е референция към куеста на Търсенето на Черната гъба в оригиналната Diablo.
 • Пищяла на Леорик (Leoric's Shinbone)
Leorics_shinbone.png

Пищяла на Леорик понякога може да бъде намерен в камината в „Имението на Леорик” (Leoric’s Manor) в град I. Камината се намира в края на залата, отдясно на имението спрямо неговия вход. Ако предмета се намира в камината там ще има изгоряли дървета, с които играча ще може да взаимодейства, ако ли не – камината ще е празна и играча ще трябва да направи нова игра и да опита наново.
Leoric_bone_route.jpg
Камината се появява винаги, но изгорелите дървета може и да не се появат.

В Adventure Mode, след пач 2.4.1 има две камини като „Пищяла” се намира в по-долната камина близо до входа на имението.

Предмета е от ниво 1 и изиска герой с ниво 1 за да падне.
 • Течна Дъга (Liquid Rainbow)
Liquid_rainbow.png

Течната Дъга може да бъде намерена в Adventure Mode и това е най-лесно когато се появи Bounty в Dahlgur Oasis за убиване на всички чудовища в ниво 2 на Тайствената Пещера (Mysterious Cave Level 2). Предмета пада от Мистериозен сандък (Mysterious Chest), който може да бъде открит на същото място и в Кампанията.

Намиране

Този предмет е много труден за намиране тъй като включва много шансове за поява на различни елементи от историята.
 1. Отидете на waypoint "Path to the Oasis" в Град II или си пуснете 7-мия куест “Blood and Sand”.
 2. Тръгнете на Югоизток докато намери тясна пътечка водеща до наводнена местност.
 3. Потърсете търговеца Zaven the Alchemist намиращ се там, който ще трябва да спасите от няколко чудовища. Шанс-а той да се появи е около 3-5%. Ако го няма е необходимо да направите нова игра и повторите процеса докато го намерите.
 4. След като сте спасили Zaven the Alchemist от чудовищата говорете с него и той ще отвори врата към Мистериозната Пещата. Изследвайте пещерата, която е доста голяма с множество тунели.
 5. Потърсете Мистериозния сандък (Mysterious Chest) (да не се бърка с Resplendent Chest, който се намира на края на пещерата в ниво). Мистериозния сандък не винаги се появяв, по подобие на търговеца Zaven, но когато се появи, обикновено го прави на ниво 1, понякога – на ниво 2. Хубаво е да проверите и двете нива. В случай, че не намерите сандък, направете нова игра и повторете целия процес. Шансът за появата на Мистериозния Сандък е оценен на 20-50%.
 6. Когато намерите Мистериозния Сандък, Течната Дъга ще бъде открита вътре. Всеки играч в играта ще получи свое собствено копие вързано с акаунта (Account Bound).
 • Неразбиращия му се Скъпоценен Камък (Gibbering Gemstone)
“Gibbering Gemstone” може да бъде открит във ниво 2 на пещерата “Caverns of Frost”, която се намира в Fields of Slaughter в Град III, куест Machines of War с най-влизък waypoint - The Bridge of Korsikk.
Screenshot024.jpg Map.png

Това е една от две възможни пещери, които могат да се появат в местността и може да се появи на няколко места на картата. Само една пещера може да се появи за дадена игра.

Когато намерите пещерата „Caverns of Frost” трябва да потърсите Уникалното чудовище “Chiltara”, което обикновено се поява във второто ниво на пещерата. “Chiltara” не винаги се появава и може да е необходимо да направите нова игра.

Когато тя се появи и бъде убита има малък шанс да пусне “Gibbering Gemstone”. Предмета е вързан към акаунта (Account Bound) от момента, в който бъде пуснат.

Също така има Bounty за убийството на “Chiltara”, което я прави лесно откриваема.

Шансът “Gibbering Gemstone” да падне е оценене на 5%, но с пач 2.0.5 този шанс е увеличен.

Самият скъпоценен камък “Gibbering Gemstone” е препратка към истеричния „Chat Gem”, който присъства в лобито на Battle.Net в Diablo II. Камъкът бъдейки първоначално син, когато е натиснат става лилав и изписва, че е бил „Активиран” в чат прозореца. След като е бил натиснат бързо неколкократно връща надпис „Муу”. Липсвата на каквито й да било забележими ефекти довежда от най-различни спекулации на феновете. Подобен скъпоценен камък се намира най-долу във Форума на Diablo III.
 • Камбанката на Уирт (Wirt's Bell)
“Камбанката на Уирт” (Wirt's Bell) може да бъде купена от търговеца „Squirt the Peddler” в Град II за 100 000 злато. Предмета е вързан към акаунта (Accout Bound). “Камбанката на Уирт” винаги е налична да бъде купена при търговеца за разлика от всички други предмети необходими за „Жезъла на стадото”, които трябва да бъдат фармени. Когато “Камбанката на Уирт” бъде закупена, играчът ще получи постижението „Wirt's Case Scenario”.
Screenshot037.jpg
В оригиналното Diablo, Уирт (Wirt) е бил млад търговец, осъкатен от „Падналите” (Fallen) в предверието на Катедралата на Тристрам. Той е оставил своя белег във всички три игри на Diablo. В Diablo II неговият труп може да бъде намерен в руините на Тристрам, а крака му се използва за отваряне на Тайното Кравешко Ниво (The Secret Cow Level).
 • Планът за Жезъла на стадото (Plan: Staff of Herding)
Планът за Жезъла на стадото е легендарен план и пада на случаен принцип от Изуал (Izual) в град IV.
Не е гарантирано, че планът ще падне.
Staff_of_Herding_Plans_Close_Up.jpg Staff_of_Herding_Plans.jpg
2. Изработете Жезъла на Стадото

С вече наличния План на "Жезъла на Стадото", научете (Haedrig) как да го изработи.
Рецептата за него включва всички предмети събрани до момента плюс еднократна такса от 50 000 злато.
diablo_forging_the_staff_of_herding.jpg Screenshot041.jpg
3. Говорете с духа на Кралят Крава (Ghost of the Cow King)

Сложете вече избработения „Жезъл на Стадото” в инвентара си. Не е необходимо да го екипирате. Жезъла е перманентен и няма да бъде използван или унищожен в процеса на отваря на портал до тайното ниво. Можете да преигравате „Игривото Графство” колкото пъти Ви харесва.

„Игривото Графство” може да бъде достъпено както в режим на Кампания, така и в Adventure Mode. За Кампания изберете Град I, и куест „Счупената Корона” (A Shattered Crown) или по-късен.

За да стигнете до „Игривото Графство”, тръгнете от waypoint-a Старите Руини (The Old Ruins) обратно към града. Стигайки Старият Път на Тристрам (The Old Tristram Road) ще забележите цветен проход до южната стена и наблизо ще видите скелет на крава. Ако играчът има Помощник (Follower) към този момент, помощника ще изкоментира нещо по темата. Ако „Жезълът” се намира във Вас, духът на Кралят Крава ще се появи със голяма въпросителна светеща над главата му. Цъкайки го ще започнете разговор. Веднъж приключили разговорът, цветният проход вече ще заблести с цветовете на дъгата и цъкайки върху него ще влезете в „Игривото Графство”.
Screenshot043.jpg Screenshot045.jpg
Screenshot046.jpg Screenshot048.jpg
Screenshot049.jpg Screenshot050.jpgЕднорози -
(Unicorns)

Еднорозите са чудовища от тип Зверове (Beast) срещащи се в "Игривото Графство" (Whimsyshire) и "Игривата Долина" (Whimsydale) в Diablo III.
Chubby_purple_unicorn.png Tentaclehorse.jpg
В играта

Еднорозите са по-яки и по-бързи от Плюшените Мечета (Teddy Bears), но атакуват в по-малък брой с техните рога и копита. Техният колоритен външен вид изглежда е вдъхновен от поредицата „Малкото Пони” (My Little Pony), давайки на Whimsyshire второто си име: The Pony Level. Техните атаки в близък бой са бавни, но силни.

Има два еднорога, които са безобидни и са налични за играчите под формата на “pet”-ове.
Dark_Unicorn.png
Unihorn
Unihorn3.png
Dream of Piers
Уникални Еднорози
 • Buttercup, Don't Touch the Horses, They Bite
 • Creampuff, Somewhere Over the Rainbow
 • Midnight Sparkle, Nightmare is Magic
 • Nightmarity, Generosity in Death
 • Princess Lilian, Divine Gifts
 • Princess Stardust, Be Careful What You Wish For
 • Super Awesome Sparkle Cake, Cute Instakill Pony
 • Team Unicorn (всъщност това са 4 чудовища, които се пускат едновременно):
 1. Killaire
 2. R'Lyeh
 3. Miss Hell
 4. Maulin Sorely


Отбор Еднорози -
(Team Unicorn)

Отбор Еднорози е група от 4 уникални еднорога, които могат да бъдат открити в "Игривото Графство" (Whimsyshire) и "Игривата Долина" (Whimsydale) в Diablo III. Те винаги се появяват заедно и атакуват като един. Всеки един еднорог носи името “Team Unicorn", всички са много малки и имат по-малко живот от всеки друг Уникален еднорог, но са силни колкото всяко друго елитно чудовище в играта.

Всички имат Reflects Damage, Fast and Desecrator affixes.
1_Killaire_c.jpg
Killaire
1_Maulin_Sorely.jpg
Maulin Sorely
1_Miss_Hell.jpg
Miss Hell
1_R_Lyeh.jpg
R'Lyeh
Team Unicorn е мултимедийна продукция, създадена през 2010 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Сегашните му членове са американските актриси Клеър Грант, Рилей Вандербилт, Милин Сарли и Алисън Хейслип, която замени Мишел Бойд през 2014 г.
Team_Unicorn_SAFH.jpg
Killaire е кръстена на Clare Grant.
Miss Hell е кръстена на Michele Boyd.
Maulin Sorely е кръстена на Milynn Sarley.
R'Lyeh е кръстена на Rileah Vanderbilt.
V1.jpg
Rileah Vanderbilt
19155059711_d67f839ec8_b.jpg
Michele Boyd
Grant_Clare.jpg
Clare Grant
780full_milynn_sarley.png
Milynn SarleyПлюшени мечета -
(Teddy Bears)

Плюшените Мечета са чудовища изненада, които могат да бъдат срещнати само в Игривото Графство (Whimsyshire) и в Игривата Долина (Whimsydale) в Diablo III.
Cuddle_bear.png Teddy_Bear_Fest.jpg
В играта

Те се появяват като стереотипни плюшени мечета в розови и сини цветове, бързо се движат и нападат с лапите си в близък бой. Въпреки това, преди да умрат те кървят, въпреки че изглеждат като плюшени играчки. Плюшените мечки обикновено атакуват в големи количества, компенсирайки слабия си живот. Когато се движат, те скачат весело и повдигат лапите си.

Наблюдателката Лейди Джоузефин (Overseer Lady Josephine) е безобидено мече, достъпна за всички играчи като "pet".
Teddy2.png
Уникални Плюшени Мечета
 • Evil Oliver, A Subsidiary of Happy Company
 • Sir William, Happiness Hugs
 • Tubbers, The Lost One


Сър Уилям -
(Sir William)

Сър Уилям „Щастливите прегръдки” е Уникално Плюшено мече, което се среща единствено в „Игривото Графство” (не в „Игривата Долина”) в град I, в Diablo III.
1_Sir_William_c.jpg
В битка използва Desecrator, Molten and Thunderstorm affixes.

Има много малък шанс да се появи, но ако го направи – има 100% шанс да пусне портрет базиран на „Игривото Графство”.
WPort.png 7_CSQEZIHWC4_R1460421243257.jpg IXv9T5z.jpg

Това е като парти на главата ти!
Розови Цветчета -
(Pink Flowers)

Маргаритките (Twinkleroots), така наречени Смеещи се Слънчогледи (Smiling Sunflowers) са чудовища от тип Зверове (Beast), които могат да бъдат срещнати само в Игривото Графство (Whimsyshire) и в Игривата Долина (Whimsydale) в Diablo III.
1_Maisie_the_Daisy_c.jpg Twinkleroot.png Twinkles.jpg
В играта

Маргаритките са най-малките, най-слабите и най-бързите врагове в тайните Пони нива, които бързо се приближават към играча и го атакуват в близък бой със своите корени и листа.

Те атакуват в по-голяма численост от всяко друго „игриво” чудовище, но също така и са най-слаби измежду всички други.

Уникални Маргаритки
 • Maisie the Daisy, Pretty Little Flower
 
Dreamfield
 

Mummy

Коментари: 155
Репутация: 57
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

0

# 2: [Ръководство] Специални Зони в играта

 

Офлайн

 

Автор: Dreamfield на 09/02/2018 - 22:36ч.

 
Игривата долина -
(Whimsydale)

maxresdefault.jpg

Игривата долина (Whimsydale) е уникална местност в Diablo III, която може да бъде достъпена единствено след убиването на „Многоцветен Гоблин” (Rainbow Goblin), добавена с пач 2.1
Rainbow_goblin.jpg
Нивото използва текстурите на „Игривото Графство” (Whimsyshire) и е почти идентично на вид.
Screen_Shot_2015_08_12_at_8_14_10_PM.png
Зоната може да пусне всички Уникални чудовеща от „Whimsyshire” с изключение на Сър Уилям (Sir William).

Няма специална награда за минаването на нивото освен шанс да придобиете Космическите Крила (Cosmic Wings), които падат от супер рядкото Уникално чудовище Еднорог – Принцеса Лилиан (Princess Lillian).
Cosmic_wings_1.jpg princess_lilian.png
С пач-а от месец Март, 2017г. , плячката от Игривата долина е увеличена многократно, понякога достигайки над 2 млн. Злато и над 10 Легендарни предмета в едно минаване на нивото.Многоцветният гоблин Дъга -
(Rainbow Goblin)

Многоцветния гоблин Дъга (Rainbow Goblin) е рядък вариант на Съкровищния гоблин (Treasure Goblin), добавен с Пач 2.1.0.

Тези гоблини никога не се появяват в Нефалем Рифт-ове и не се призовават от "Бандитски Олтар".

Те не пускат определена плячка, но отварят портал до „Игривата долина” когато бъдат убити. Гоблина Дъга има миловидно, светло синьо излъчване за да се различават от нормалните Съкровищни гоблини.
453435563.png
Rainbow Goblin
Rainbowgoblin.jpg
Rainbow Goblin в природата
Rainbow_goblin.jpg
Порталът към "Игривата долина"
Treasure_Plushie2.jpg
Плюшен Rainbow GoblinПринцеса Лилиан -
(Princess Lilian)

Принцеса Лилиан (Princess Lilian, Divine Gifts), е Уникален Еднорог който може да бъде открит в „Игривата Долина” (единствено в „Игривата Долина”, а НЕ в „Игривото Графство”) в Diablo III.

В битка тя има Arcane Enchanted, Illusionist and Electrified affixes.

Принцеса Лилиан има изключително ниски шансове за поява, но ако тя се появи, има 100% шанс да пусне Космическите крила (Cosmic Wings) когато бъде убита.

Принцеса Лилиан (Princess Lillian), заедно със Сър Уилям (Sir William), е едно от двете Уникални чудовища, които могат да се появят само в едно от двете вариации на тайното ниво на дъгата (the secret rainbow level), а не в двете.

lOzP4B.jpgКосмически Крила -
(Cosmic Wings)

CosmicW.png
„Станете едно цяло с красотата на музиката на сферите.”*

Космическите крила (Cosmic Wings) са предмет за най-суетните в Diablo III, добавени с пач 2.4.1.

Те падат от Принцеса Лилиан, Уникален Еднорог в „Игривата Долина” (да не се бърка с „Игривото Графство”).

Когато бъдат използвани, те добавят (или премахват) комплект пеперудени крила с силно изразена космическа дълбочина.

Бивайки получени, те се добавят в Гардероба (Wardrobe). Само един комплект Крила могат да се използват по всяко време. Ако бъдат екипирани, те ще бъдат видими дори на екрана за избор на герой.
gyP0cab.jpg
Cosmic Wings предмет
Screenshot_1.png
Wardrobe изглед
Patch_220_wardrobe.jpg
Wardrobe
*Бележка: "Музиката на сферите" е философска концепция, която разглежда движението на небесните тела като форма на музиката.
 
Dreamfield
 

Mummy

Коментари: 155
Репутация: 57
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

0

# 3: [Ръководство] Специални Зони в играта

 

Офлайн

 

Автор: Dreamfield на 09/02/2018 - 22:36ч.

 
Трезорът -
(The Vault)

Schermafbeelding_2018_01_12_om_21_46_36.png

Трезора (The Vault), познат още като Царството на Съкровищата (Treasure Realm), Царството на Алчността (Greed's Realm) или Царството на Съкровищните гоблини (Treasure Goblin Realm) е владение на „Алчността” (Greed), където Съкровищните гоблини складират скъпоценностите си намерени из света.

В играта

Трезора е оформен като пещера с огромни пропорции и безброй пасажи могат да се видят на заден план, със стотици гоблини, които пътуват през тези проходи, влизайки и излизайки от порталите, верижни колички носещи съкровища над главите на играчите. В играта обаче тъмницата е доста малка и може да бъде напълно изчистена само за няколко минути, защото играчите посещават само една малка част от царството.

Как да си проправим път

В Diablo III Reaper of Souls, ефективно след пач 2.3.0, има много малък шанс Гоблин, когато бъде убит да остави отворен портал, през който играчите могат да влязат в Царството на Съкровищата. Порталът може да се появи единствено когато играчът е ниво 70 и в Adventure Mode. Само играчи, които са били в играта в момента не появата на портала ще могат да влязат в него. Портала остава отворен за цялата продължителност на играта, дори зоната да бъде изцяло изчистена. Само по един такъв портал може да бъде отворен наведнъж, споделен със всички участващи играчи.
TR_portal.jpg TR_portal_2.jpg
Алтернативно, ефективно след пач 2.3.0 играча може да „Трансформира” Пъзел пръстен (Puzzle Ring) в Куба на Канай. Изгубвайки пръстена в процеса, ще се отвори портал директно в града водещ до Трезора.
Ефективно след пач 2.4.3, порталът към Трезора ще се затвори 60 секунди след отваряне на сандъка на Алчността „Greed's chest”, което действие насилствено ще телепортира в града участниците, които все още се намират в трезора. За сметка на това, участниците могат да отварят множество портали до Трезора един след друг в играта.
Screenshot_1.png Screenshot_2.png
Screenshot_3.png
В Царството

Самата зона е наречена „Трезора” и е пълна с купчини, глинени съдове и сандъци със злато (най-малкото да кажем - милиони злато за рън) и скъпоценни камъни (Gems) (всичките, от които внушително (Imperial) качество. Множество Съкровищни гоблини могат да бъдат срещнати тук, криейки се в златните купчини. Стражи от дяволчета, зли духчета и ратаи се опитват да спрат нарушителите. Съкровищните гоблини, които се крият из купчините злато, обаче, пускат по-малка плячка от обикновените си събратя, но са и много по-уязвими за атака. Нормалните съкровищни гоблини са много редки, но евентуално се срещат.
Greeds_domain02.jpg Greeds_domain04.jpg
Greeds_domain05.jpg Greeds_domain_lvl5_03.jpg
Крайният бос на Царството е самата „Ненаситна”, кото пребивава в под-зона наречена „Вътрешното Светилище” (Inner Sanctum), по-рано наречена „Големият трезор на Царството” (Grand Vault of the Realm). Една от атаките на „Алчността” е заряд, който би могъл да призове съкровищен гоблин, ако „Алчността” се удари в стената. След къс период от време Съкровищният гоблин ще отворил портал за бягство , който не може да бъде прекъснат. Ако играча успее да убие гоблина преди той да избяга в портала, гоблина ще пусне допълнителна плячка.
Inner_Sanc_Gem.jpg Schermafbeelding_2018_01_12_om_21_21_06.png
Greeds_domain07.jpg gyrpPna.jpg
Schermafbeelding_2018_01_12_om_21_50_30.png Schermafbeelding_2018_01_12_om_21_50_56.png
Много добра комбинация предмети за игра в Трезора може да бъде бронята „Goldskin” с колан „Goldwrap”. Заедно тези два предмета мога да повишат издръжливостта на играча до стойности извън разума, давайки безумен рейтинг на бронята. А едни „Custerian Wristguards” могат да се окажат полезни, ако играча желае да ускори вдигането на Парагони.
Goldskin_db.jpg Goldwrap_db.jpg Custerian_wristguards_db.jpg
Уникални чудовища
 • Baron Slothschild
 • Bear Boesky
 • Cornelius Panderbilt
 • Goldenfingers
 • Gorgon Gekko
 • Harpagon
 • Kroisos
 • Mad Hoff
 • Mort Duke
 • Mounty Burns
 • Mydas
 • Ponzi
 • Rezenebe Scruuge
 • Rolph Duke
 • Tyloss Lannister
Разработка

"С необятната пещерна система, която пази море от съкровища, ние в действителност искахме да предадем епичния размер на царството на Алчността. Така че създадох тази система от скални образувания, които издигнаха играча, за да види величието на това място. Тази зона беше едно от любимите ми места за работа, защото успях да използвам нови начини за създаване на обекти, чрез изпитаните и истински 2.5D методи, които са в основата на запазения изглед на Diablo III."
- Ричи Марела


Съкровищното царство е създадено по филмa „Хобит” от 2014г. (Hobbit), „Паричната яма на Скруч МакДък” (Scrooge McDuck's Money Pit) от едноименното филмче и пчелните кошери.
1200x630bb.jpg d2f83c57845239418cce747a3509d90f_uncle_scrooge_scrooge_mcduck.jpg Beehive_2.jpg
Смята се, че външният вид на царството в играта показва колко е голяма тази област в действителност. Тези скални образувания държат играча над царството като цяло, за да разкрият истинския му размер. Нови методи бяха използвани за се пресъздадат качествата на царството.Пъзел пръстена -
(Puzzle Ring)
Puzzle_ring_db.jpg WHnRm.jpgОчевидно е продукт на един гениален и съкрушителен ум, този пръстен има взаимнозаключващи се парчета, които се въртят и се преместват, за да разкрият странни светещи мотиви. Всяка конфигурация разкрива различно магическо свойство.
„Пъзела” е легендарен пръстен в Diablo III. Той изисква минимално ниво 29 на героя за да му падне.

Притежава легендарна сила, която призовава помощник Съкровищен гоблин, който събира всички нормални (бели) предмети, които падат в играта и на всеки 12-16 предмета пуска в замяна рядък (жълт), с шанс да бъде легендарен, предмет.

Носенето на пръстена ефективно лишава играча от събирането на бели предмети и съответно материали за крафтване. Редките предмети, които пет гоблина пуска винаги имат 6 магически свойства, а броячът на легендарната му сила остава активен след умиране или смяна на зоната на игра. Бели предмети хвърлени на земята от играча, включително такива купени от търговец няма да бъдат вдигнати от гоблина. Също така, гоблина няма да събере никакви козметични предмети.

С излизането на пач 2.3.0 играчите могат да „трансформират” Пъзел пръстена в Куба на Канай. Пръстена бива унищожен в резултат на което се отваря портал до Царството на Съкровищата (The Treasure Realm).

Забележете, че докато няма никакво значение какво ще е нивото на Пъзел пръстена (не е необходимо да е макс. ниво (70)) за да бъде отворен портал, то по-ниското ниво на Пъзела ще намали съответната печалба от Трезора, дори рън-а да бъде извършен от играч с макс. ниво 70.
Баронеса Алчност -
(Greed)
Baroness_Greed.png

"Слуховете говорят за една алчна Баронеса, която изпраща своите миньони да събират съкровища, екипирани със скъпоценности, които помагат да събират дори още повече.„
- Абд ал-Азир
Алчност, Баронесата на Съкровищното Царство е господарка на всички Съкровищни гоблини. Тя се появява за първи път като Бос с пач 2.1 в Diablo III: Reaper of Souls.

Тя обитава Вътрешното Светилище (Inner Sanctum) в Царството на Съкровищата (The Vault, The Treasure Realm) и се появява като финалния Бос на нивото.

В играта

Когато играчите влязат във Вътрешното Светилище, Алчност си почива на своя трон.
Ритайки сандъка изпод краката й, това ще я накара да се събуди.
Greed.jpg
По време на битката Съкровищни Демончета изкачат от гърба на Алчност, когато тя се сблъксва със стените. Те не атакуват играчите, но могат да бъдат убити за допълнителна плячка. Когато отворят портал и се подготвят за бягство, процеса не може да бъде прекъснат.
Забележка: Ако всички участници умрат по време на битка и я започнат наново, всякаква плячка пусната от Съкровищните Демончета, която не е била събрана ще бъде загубена!

След като играчите смъкнат живота на Алчност до около 5% от максимума, битката се печели след като огромен сандък пълен с предмети и злато се появява от небето и я смазва. Играчите са зашеметени през този период, което дава на всеки Съкровищен Демон останал жив шанс да избяга.
Сандъка изглежда има гарантиран шанс да пусне два легендарни предмета всяка игра, но не дава скъпоценни камъни или материали.

Легендарният камък „Дарът на Вехтошара” има шанс да падне от Алчносттта.

С излизането на пач 2.4.0, отварянето на Сандъка на Алчността започва 60 секунден брояч до затварянето на Царстово на Съкровищата. Добрата страна на това е, че могат да бъдат изиграни множество портали в една и съща сесия, без да се прави нова игра.

Разрaботка

Първоначалност „Алчност” е щял да бъде мъжки персонаж, но екипа разработчици е сменил героя да бъде женска баронеса. Тази промяна на историята се е случила с мотива, че Близард са целяли да имат „кралица” в края на тъмницата „Трезора”.

Личност и черти

Алчността живее с името си и не приема лесно нахлуването в нейното царство.
Тя никога не е доволна и праща своите миньони навън да търсят злато постоянно.
Новодошлото злато трябва да бъде измерено. А съществуващото злато от своя страна да бъде инвентаризирано за да се убеди, че нито част от него не е изчезнало. Освен това Алчността се къпе в златото си на всеки три часа. Тя е обсебена от всички ценности и е решена на всичко да увеличи богатството си.
Дарът на Вехтошара-
(Boon of the Hoarder)
boon_of_the_hoarder_db.png"Слуховете говорят за една алчна Баронеса, която изпраща своите миньони да събират съкровища, екипирани със скъпоценности, които помагат да събират дори още повече. Дарът на Вехтошара изглежда е една от тези скъпоценности.„
- Абд ал-Азир
Дарът на Вехтошара (Boon of the Hoarder) е Легендарен камък в Diablo III. Може да се поставя само в Пръстени и Амулети. За разлика от другите легендарни камъни, Дарът може да падне както от GR Пазители, така и от Баронеса Алчност (Baroness Greed).

Камъкът дава шанс когато чудовище бъде убито,независимо дали от играча, негов слуга или pet, то да пусне няколко големи купчини от злато в допълнение към нормалната плячка.
Експлозията от злато не причинява щети.
Надграждането на камъка увеличава шансовете това да се случи, като с пач 2.4.0 надграждане на камъка над 50-то ниво вече не е възможно, тъй като шанса е вече достигнал 100%.

На 25-то ниво, камъка също дава скромен бонус върху скоростта на движение всеки път когато играча събира злато.

Този камък няма ефект във Велик Рифт. Неговата сила няма да се активира, ако някой друг различен от играча ползващ го убие чудовище, включително дори техния помощник (Follower).
Този камък също така е единственият, който не дава никакъв бонус полезен в битка.
Масивното количество злато произлизащо от камъка обаче, се оказва много полезно, когато се съчетае с предмети като Goldskin, Goldwrap и Custerian Wristguards.

Дарът на Вехтошара е един от малкото камъни, които имат лимит на ефективно надграждане.

 
Dreamfield
 

Mummy

Коментари: 155
Репутация: 57
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

+1

# 4: [Ръководство] Специални Зони в играта

 

Офлайн

 

Автор: Dreamfield на 09/02/2018 - 22:37ч.

 
Ада на девелопърите -
(Development Hell)

Screenshot008.jpg

Ада на девелопърите е нов начин за показване на уважение към хората участвали в създаването на играта. Това е рядко генерирано ниво, в което има група зомбита с имената на разработчиците на играта Diablo III.

„Ада на девелопърите„ е препратка към "Development Hell" - необичайно дълъг период за разработка на компютърни игри или други различни форми на дигитални продукти.

Местоположие:

Местността „Ада на девелопърите„ се намира в Гробището на Изоставените (The Cemetery of the Forsaken) в Град I, като една от Осквернените Крипти. Тя ще се появи като четвърти достъпен пасаж и за разлика от останалите три ще носи името „Ада на девелопърите„ вместо „Осквернената Крипта“.

Шансът за появата й е много нисък (приблизително 1%).

Чудовища:

Тази крипта включва различни зомбита: Ненаситни мъртви (Ravenous Dead), Повръщащи мъртъвци (Retching Cadavers), Гладни трупове (Hungry Corpses). Всички чудовища носят имената и професиите на разработчиците на играта.
Retching_cadaver.png Bloated_corpse.png Decayer.png
Две уникални чудовища присъстват в този подземен свят: Джей Уилсън (Jay Wilson) и Джош Москейра (Josh Mosqueira).

Уникалните награди включват два меча с козметична цел „Крематориум“ (Incinerator) и „Ненавист“ (Rancor).

Постижения:

Убийството на Джей Уилсън дава скрито постижение; "Smash, Jay, Smash", в групата "Feat of Strength" на страницата за постижения, плюс магически знак на „Демон с рога“ за Знамето на играча.Джей Уилсън -
(Jay Wilson)

Джей Уилсън, Директор на играта, е Уникално Не-заровено (Unburied) чудовище срещано в „Ада на Девелопърите” в Град I в Diablo III.

В битка ползва Molten affix.

Има шанс да пусне „Крематориум” (Incinerator ) – меч от серията „Пет-годишни мечове” (Quinblades).

Убийството му дава „Feat of Strength” постижение наречено "Smash, Jay, Smash!".
1_Jay_Wilson_c.jpgДжош Москейра -
(Josh Mosqueira)


Джош Москейра, друг Директор на играта, е Уникално чудовище - Тъмен Роб (Dark Thrall) срещано в „Ада на Девелопърите”.

В битка притежава Electrified and Vortex affixes.

Има шанс да пусне втори меч от серията „Пет-годишни мечове” (Quinblades) – „Ненавист” (Rancor).
1_Josh_Mosqueira_c.jpg

В много редки случаи, Джош Москейра може да се spawn-не в Нефалемски Рифт като Уникално чудовище или Рифт Пазител под формата на изключително силен Наказател (Punisher). Шансът за това е дори по-малък отколкото да срещнете Lord of Bells.

Всъщност Джош Москейра е единственото Уникално чудовище, което може да бъде призовано в Нефалемски Рифт чрез Nemesis bracers.

Когато го убиете, по подобие на Джей Уилсън, ще бъдете възнаградени с “Feat of Strength” постижение наречено “Mosquito Swatter”.


5_Josh_Mosqueira_Rift_Boss_c_1.jpgПет-годишните мечове -
(Quinquennial Swords / Quinblades)

Пет-годишните остриета (Quinblades), известни също като (Quinquennial Swords) е колективното име на майстойски изработени мечове, направени от известния ковач на остриета Морад Пиърс (Morad Peerse), всеки един меч от които се подсилва от собствените му емоции и изрази на занаята. Всеки меч е пропит с един специфичен елемент.

Всички тези остриета могат да бъдат намерени като легендарни мечове за една ръка в Diablo III, три от които са напълно изработени (легендарни), а други две са пуснати с пач 2.4.1 като козметични предмети.
Легендарни:
 • Deathwish (Arcane)
 • Fulminator (Lightning)
 • Rimeheart (Cold)
Козметични:
 • Incinerator (Fire)
 • Rancor (Poison)
Deathwish
Deathwish.png
Fulminator
Fulminator.png
Rimeheart
Rimeheart.png
Incinerator
X1_sword_norm_unique_019.png
Rancor
X1_sword_norm_unique_021.png

Към момента Holy and Physical остриета не са обявени.

Всеки от тези мечове съществува в реалния живот като напълно функционална реплика, дадена на служители на Blizzard Entertainment за 5 годишната им служба като дългогодишна традиция. Остриетата в играта са само пет от многото дизайнерски модели (дизайнът се променя всяка година).

 
Dreamfield
 

Mummy

Коментари: 155
Репутация: 57
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

+1

# 5: [Ръководство] Специални Зони в играта

 

Офлайн

 

Автор: Dreamfield на 09/02/2018 - 22:37ч.

 
Качественият Кладенец -
(Quality Well)

Qualitywell2.jpg

“Качественият кладенец” (Quality Well) е тъмница изненада, която има шансове да се появи или в Старите руини на Тристрам (The Old Ruins of Tristram), или на друго точно определено място по Пътя на Стария Тристрам (Old Tristram Road). И двете места са отбелязани на картата по-долу.
Qualitywell_loc.jpg
Възможни локации
Qualitywell1.jpg
Входен портал
“Качественият кладенец” е тъмница сестрата на "Ада на девелопърите" (Development Hell). Разликата между двете нива е, че “Качественият кладенец” използва същите текстури като "Пещерата под кладенеца" (The Cave Under the Well), и там се помещават служители на Blizzard, които са работили по осигуряване на контрола на качеството (QA) по време на разработването на Diablo III. За разлика от "Ада на девелопърите", тук няма супер уникални чудовища, нито пък някакви постижения или “Feat of Strength”. Това е просто рядко тайно ниво.
Map_qualitywell.jpg
Карта на нивото
Qualitywell3.jpg
Изглед на нивото
“Качественият кладенец” има приблизително 1% шанс да се появи. Не се появява на Нормална трудност, а само на по-висока.

 
Dreamfield
 

Mummy

Коментари: 155
Репутация: 57
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

+1

# 6: [Ръководство] Специални Зони в играта

 

Офлайн

 

Автор: Dreamfield на 09/02/2018 - 22:37ч.

 
Не-кравешкото Ниво -
(Not The Cow Level)

Сигурно си спомняте Тайното Кравешко Ниво (The Secret Cow Level) наречено още Муу-Муу Фермата (The Moo Moo Farm).
Чрез комбинирането на "Wirt's Leg" и един том "Градски Портали" в Куба, червен портал се появяваше в първия град, водейки към тайно ниво изпълнено с адски крави въоръжени със секири.
a.png cow02.jpg


cowlevel.png
Спете спокойно! Както казва Кралят на кравите:
- "Жители на Светилището, моля останете спокойни. Няма кравешко ниво."В Diablo III наистина няма Кравешко Ниво, но играта може да се похвали с Некравешкото Ниво (Not The Cow Level).
Това е тайно ниво пуснато по повод 3-тата годишнина на играта.

В първоначалният си облик тайното ниво е било събитие активно за определен период от време:
15ти - 21ви Май 2015г.
По онова време е имало малък шанс уникалното чудовище от тип „Адска Крава” - Вестителя на кралицата (Herald to the Queen), наричано още "Bovine Goblin", макар да не е гоблин, да се spawn-не и бъдейки убито да отвори портал до Не-кравешкото ниво.


cow_portal.jpg
Herald_to_the_Queen_02_jpg_450px_Herald_to_the_Queen_02.jpg
След излизането на Пач 2.3.0, играчите могат да използват легендарния предмет „Говеждата Секира” в Куба на Канай като отключат тайна трансформация. Предмета ще бъде унищожен, но ще бъде отворен портал до Не-кравешкото Ниво.
Screenshot_1.png
Screenshot_2.png
Screenshot_3.png


Screenshot_4.png
Червеният портал ни посреща с думите:
„Води до място, което не съществува. Горящият ад не е отговорен за събитията които се случват там. Ако твърдиш, че си бил на това място ти ще бъдеш наречен лъжец. Забранено празно пространство.”

Порталът за Не-кравешкото ниво може да се отваря само веднъж за всяка игра и веднъж влезли вътре входният портал може да се използва за изходен.

Местността на Не-кравешкото ниво се базира винаги на Полетата на Мизерията (Fields of Misery), но може да се отвори от всеки град и всяка трудност в Adventure mode.

Самата локация се нарича Не-кравешкото ниво (Not The Cow Level) и е изпълнена с огромни хорди Адски крави (Infernal Bovines) – нормални, копиеносци, шамани и много по численост Елитни чудовища тип-крави.
Not_The_Cow_Level_Diablo_III_Level.png

Всяко Не-кравешко ниво съдържа точно:
20 х Нормални сандъка
(Chests)
D3Chest.png Разхвърляни тела на убити фермери, които съдържат значително количество злато. DO0_XL_4_VAAALq6f.jpg
10 х
Изящни сандъка
(Resplendent Chests)
D3_Resplendent_Chest.jpg Пълен комплект от всички 6 базови олтари
(Shrines):
 1. Enlightened
 2. Frenzied
 3. Blessed
 4. Fortune
 5. Empowered
 6. Fleeting
D3Shrine.jpg
Лечебни кладенци (Healing Wells). D3_Healing_Well.jpg 2 x
Кладенеца на отражението
(Pool of Reflection).
Pool_of_reflection1_jpg_250px_Pool_of_reflection1.jpg
Убитите врагове имат шанс да пуснат както нормални така и уникални health globes във формата на пържола с Т-образен кокал.
T_bone_steak_health_pickup_001.png

В края на нивото играча среща Боса на царството - Кралицата Крава (The Cow Queen) в компанията на Духът на Кралят Крава (The Cow King).

Кралицата Крава (The Cow Queen) - Уникална адска крава - Бос на Некравешкото ниво, която се spawn-ва само тук. Not_The_Cow_Level_Diablo_III_Cow_Queen.png
Духът на Кралят Крава (The Cow King), който играе на думи, разказвайки или по-скоро Муу-кайки най-различни кравешки “puns”. Not_The_Cow_Level_Diablo_III_Cow_King.png
Стартира финалния ивент „Tipping Point”.
Три вълни от кравешки орди трябва да бъдат елиминирани.
Not_The_Cow_Level_Diablo_III_Event.png
Играча бива възнаграден с 4 Блестящи сандъка (Radiant Chests). Not_The_Cow_Level_Diablo_III_Event_Reward.png
Порталът остава отворен в продължение на цялата игра дори след като нивото е изцяло изчистено от чудовища.

"Говеждата Секира" –
(Bovine Bardiche)

"Говеждата Секира" е легендарна секира в Diablo III. Тя има изискване играча да е минимум ниво 31 за да може да му падне.
Screenshot_5.png Bovine_Bard.png

Уникалната й сила има 100% шанс при удар да призове 4 духа на крави размахващи секири, имащи ролята на „танк”-ове, които бият враговете в продължение на 15 секунди.
Този ефект има 45 секунди време на изчакване.

С излизането на Пач 2.3.0 играчите могат да преобразуват оръжието чрез Куба на Канай. Унищожавайки секирата в процеса се отваря портал до Не-кравешкото ниво.

Тази секира е била изработена от най-добрите укопитени ковачи (става думи за крави) – нейното острие и изпечено в ковачницата на Ада, изгасено в гранясалото мляко на Краля Крава и омагьосано от този същия монарх. В допълнение към значителните си военни ползи, Говеждата Секира би могла също да призове истинска армия от крави за да се бият на страната на притежателя й.
Адски Крави –
(Infernal Bovine)

Адските крави са вид чудовища, които се срещат в Diablo III.

Среща с историята
Срещаме Адските Крави покрай „Края на дните”. Имаше слухове, че общините в хандурас са били превзети от тези същества, придошли от мистериозен оранжев портал. Художествени оформления на тези крави са изрисувани по стените на местните ханове, а един фермер отиде толкова далече, че го нарече „Кравопокалипсис”. Хората бяха уверени, че това е измама, но въпреки това бяха посъветвани да останат настрани от всеки портал, който може или не може да доведе до алтернативна права на реалността.

В играта играчите могат да срещнат Адските Крави (вероятно наречени Infernal на трудността Inferno, както навремето бяха кръстени оригиналните Адски Крави (Hell Bovines) – на трудността Hell) на три места:
 1. В Краво-тематичния Нефалем Рифт (много рядък).
 2. В Тропащите Земи на Канай (Kanai's Stomping Grounds) – специален ивент за определено време.
 3. В Не-кравешкото ниво, достъпно единствено чрез Куба на Канай.

В битка Кравите нямат специални умения. Те могат да носят различни оръжия – секири, брадви за 2 ръце, жезъли или копия и са средно добри с всичко. Нормалните Крави атакуват в близък бой, докато Шаманите хвърлят троен шоков импулс.Уникалните чудовища от тип Крава обикновено са със Светлинен афикс, тематика подобна на оригиналния Крал Крава.
Cow.gif
Всички Елитни Крави винаги имат най-малко един Lightning или Cold-тематичен афикс:
Електрифициран, Гръмотевична буря, Орбитър, Замразен или Замразен импулс.

Уникални Крави
73GlI.jpg
The Cow Princess
Lordof_Bells.jpg
Lord of Bells
Herald_to_the_Queen_02_jpg_450px_Herald_to_the_Queen_02.jpg
Herald to the Queen
Not_The_Cow_Level_Diablo_III_Cow_Queen.png
The Cow Queen
Адските Крави използват анимациите на модела Goatman Brute и в Diablo III са гърбави като Khazra (за разлика от изправената си поза в Diablo II). Dark_moon_clan_warrior.png
 
Dreamfield
 

Mummy

Коментари: 155
Репутация: 57
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

+1

# 7: [Ръководство] Специални Зони в играта

 

Офлайн

 

Автор: Dreamfield на 09/02/2018 - 22:38ч.

 
Тропащите Земи на Канай -
Kanai's Stomping Grounds

Тропащите Земи на Канай са специална зона в Adventure Mode на Diablo III, достъпна само по време на събитието Вимското Краве-бедствие (Udder Cowlamity) случващо се през месец Март.
2rppk7s.jpg

Достъпва се през портал създаден от духа на Крал Канай в "Безсмъртния Трон", в местността "Руините на Сешерон" - "Древното Светилище" в Град III.

Зоната се базира на Разлагащите се Гори (Festering Woods) и съдържа орди Адски Крави и няколко сандъка.
Цялото събитие е в почит на Кевин Грифит (по-известен като Канай), който е роден през Март.

Забелязват се прилики с Тайното Кравешко Ниво (The Secret Cow Level), макар кравешката тематика да е по-силно изразена в Не-кравешкото Ниво (Not The Cow Level).

Освен това събитието дава достъп и до козметичния предмет "Презрението на Канай" (Kanai's Scorn).Вимското Краве-бедствие -
(Udder Cowlamity)

Вимското Краве-бедствие е специално събитие в Diablo III, провеждащо се през месец Март. Случва се единствено в Adventure Mode.
За да се пусне, играчът трябва да отиде в „Руините на Сешерон“, да влезе в „Древното Светилище“, да намери „Безсмъртния Трон“ и да се доближи до него. Screenshot054.jpg
По пътя огромни пещи ще светнат, щом Нефалем се приближава, а бездната под трона ще се запали и загори ярко. Приближавайки се към Канай, той ще се събуди, духът му ще излезе от тялото и ще отвори червен портал, в който скоро ще навлезе и ще покани героя да се присъедини към него, без да каже нито дума. KanaiE4.jpg

Събитието започва с влизането в портала на Тропащите Земи на Канай. Целта е да унищожите всяка една Адска Крава в нивото като кралят Канай леко ще помага в битката (неговата роля е от съществено значение и следователно не може да бъде наранен). Няколко елитни пака ще бъдат намерени в гората, но няма да намерите уникални чудовища.

Убиването на всички чудовища ще награди героя със злато и опит, отваряйки портала за обратно връщане в „Древното Светилище“. Преди заминаването си цар Канай тихо ще благодари на играча, ще изчезне и отново ще влезе в тялото си, за да почива отново.

Ако месецът е различен от март, събитието няма да се случи и няма да има взаимодействие с крал Канай.

Краля Канай -
(King Kanai)

„Чували ли сте за великият варварски старейшина Канай? Какъв глупак съм, разбира се, че сте чували, той бе най-голямата надежда за бъдеще за вашите хора. И в края на краищата се оказа така.”
- Абд ал-Азир

Канай е главният старейшина на Сешерон по времето на падението на града.

Биография:

„Странно е, че са положили тялото на Канай върху „Безсмъртния трон” при положение, че той умря преди да бъде коронясан.
- Абд ал-Азир

Канай е член на групата на Пазителите, чиято история датира от „Тъмното Изгнаничество”. Хорадримите бяха възложили на варварите артефакт с голяма сила и те го държаха в безопасност. Канай беше един от пазителите и щеше да бъде последният, който да носи артефакта. Той го нарече "най-голямо си съкровище".

В някакъв момент Канай придобил брадвата на демона L'Anzuul, която била погребана с него.

Канай беше много обичан от хората си. Към момента на смъртта му се решило да седи на Безсмъртния трон, чест, която е била дадена само на още двама души, включително на самия Бул-Катос.

Все пак трябва да отбележим, че в обсадата на Сешерон Канай поведе хората си в защита на града срещу Бейл и неговата армия. Но това беше напразно, тъй като градът беше изгубен и Канай заедно с него. Въпреки това, заради разрушаването на планината Ареат и камъка на Световете, духът на Канай останал в смъртното царство. По този начин той бил обречен да стои вечно и да бди над своя дом и своето най-голямо съкровище, очаквайки силен и почтен човек, на когото би могъл да прехвърли задачата си. Такъв човек дойде под формата на Нефалем.

При смъртта си, въпреки че още не е бил коронован цар, Канай е поставен върху Безсмъртния трон.
Абд ал-Азир, ако бъде отведен на това място, ще отбележи колко необичайно е това.

В играта:

"Духовната форма на главния старейшина Канай се издига от мястото си и ви подканва да го последвате, докато той отваря мистериозен портал. През месец март тези, които дадат уважението си към старейшината Канай, ще открият, че могат да се присъединят към него в още едно приключение."

Духът на Канай е забелязан в Древното Светилище в Diablo III, докато играчите търсят Куба на Канай. Неговото тяло, почти непокътнато, може да бъде намерено, седящо на Безсмъртния трон и „Презрението на Канай” (Kanai’s Scorn) – оръжието на Главния Старейшина, може да бъде намерено в Мистериозен сандък през месец Март всяка година.
Kanai.jpg
Тялото на Крал Канай възседнал трона
Kanais_ghost.jpg
Духът на Крал Канай и Козметичения предмет "Презрението на Канай"

Съществува специално събитие посветено на Канай през месец Март всяка година. Когато се приближите до него през Март (и само през Март), той ще се събуди, ще напусне тялото си и ще отвори портала за Тропащите земи на Канай (Kanai’s Stomping Grounds), сражавайки се с орди от адски крави заедно с Нефалема по време на събитието Вимското Краве-бедствие (Udder Cowlamity).

В битката той използва специална тропаща атака, която създава басейн от лава, подобна на тази на Hellfire Ring. Щом битката свърши, той ще се оттегли и ще влезе отново в тялото си.

Разработка:

Ефектите на Канай са проектирани от Нийл Уоан (Neal Wojahn). Той го проектира като "оранжев призрак, който е въплъщение на Варварската ярост". Неговият външен вид отразява варварския характер на Кевин Грифит, като форма на почит в неговата памет.Кевин Грифит -
(Kevin Griffith)

Кевин "Канай" Грифит е бил член на Екип 3, работил върху дизайна на околната среда (например рандомизация) за Diablo III. Включително местността Icefall Caves.

Грифит загубва битката с рака на 12ти Октомври 2012г. Куба на Канай е кръстен на него. Кралят Канай е създаден като варварското му подобие в негова памет, а събитието Вимското Краве-бедствие (Udder Cowlamity) се провежда всеки месец март (месецът, в който е роден Кевин).
Кевин Грифит
(Kevin Griffith)
Kevin_Griffith.jpg

"Презрението на Канай" -
(Kanai's Scorn)

„Презрението на Канай“ е нормална брадва за две ръце в Diablo III, добавена с Пач 2.4.1.

Screenshot_4.png

Oтвратителната брадва на L'Anzuul никога не е била използвана за по-справедлива цел, освен когато е била държана от главния старейшина на Сешерон.

Основната цел на този предмет е да бъде Козметичен предмет.

През 2016г. „Презрението на Канай“ падаше от Мистериозен сандък (Mysterious Chest) в „Безсмъртния Трон“, появяйки се само през Март.

През 2017г. предмета беше наличен единствено след завършването на Вимското Краве-бедствие (Udder Cowlamity), където Главната Старейшина Канай Ви придружава на горе-посоченото място в последната седмица на Март (24ти – 31ви Март).
UfeigDE.jpg nTqr2yv.png F41cOT7.png

Kanai’s Scorn използва същия модел като нормалния Scorn, следователно - същото име, но има по-ярък огнено червен блясък.
Scorn
1.jpg
Kanai's Scorn
2.jpg


 
Dreamfield
 

Mummy

Коментари: 155
Репутация: 57
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

+1

# 8: [Ръководство] Специални Зони в играта

 

Офлайн

 

Автор: Dreamfield на 09/02/2018 - 22:38ч.

 
Reserved post.
 
Dreamfield
 

Mummy

Коментари: 155
Репутация: 57
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

0

# 9: [Ръководство] Специални Зони в играта

 

Офлайн

 

Автор: Dreamfield на 09/02/2018 - 22:38ч.

 
Reserved post.
 
Dreamfield
 

Mummy

Коментари: 155
Репутация: 57
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

0

# 10: [Ръководство] Специални Зони в играта

 

Офлайн

 

Автор: Dreamfield на 09/02/2018 - 22:39ч.

 
Reserved post.

Ще допълвам и редактирам във времето.
 
 
 
 
1
2
 
 

В момента 0 потребителя разглеждат темата

 


Кой е Онлайн?

 

В момента онлайн има 1 регистрирани потребители. Общо 29 онлайн за последните 24 часа.

Онлайн потребители: forge


Най-активни днес:


 

Легенда: Администратор, Модератор, Почетен потребител, Потребител


Статистика:

 

Мнения: 95589 | Теми: 6218 | Потребители: 6014 | Най-новият ни потребител е: toshev6