[ Форум ] [ Правила ] [ Потребители ] [ Търсачка ] [ Полезни теми ]

 

Офлайн

 
Benifios
 

Adramelech

Коментари: 4674
Diablo Клан:
<Always High>
battle tag battle tag

Легендарни джемове и тяхната приложимост

+5
 

Офлайн

 

Автор: Benifios на 10/05/2017 - 16:39ч.

 
JsieqgD.png

1. Увод

Днес ще направим един бърз преглед на легендарните джемове и до колко са ефективни и приложими в сегашното положение на играта. Доста хора споделят, че има джемове, които няма как да не се използват и такива легендарни джемове, които изобщо са безсмислени. В тази тема ще отговорим на повечето такива въпроси, а също може и да се изненадате от приложимостта на някои от джемовете.


2. Какво са легендарните джемове и какво е тяхното предназначение?

Легендарните джемове са много важна част от играта и тяхното ползване за да може да постигате прогрес е задължително.
Играчите могат да носят стандартно до 3 джема, но максималният брой такива джемове на даден герой може да достигне 5.
Легендарние джемове се поставят в сокети (дупки на предметите), но в строго определени предмети - такива са бижутата или най-точно казано - само в пръстени и амулети. Това са стандарните места за 90% от джемове. Има и два джема, които не могат да се поставят там, но може съответно единият да се постави в оръжие, а другият в Каската (Helm) и по този начин да носите 5 легендарни джема по Вас.
Всеки легендарен джем има различни сили, някои са насочени към увеличаване на защитата Ви, а други към атаката Ви. Има такива, които увеличават даден бонус - злато, опит и т.н. Една голяма част от тези джемове е приложима в различни етапи на играта.


3. Ранг на джемовете и по-колко ефекта разполагат
В играта са вкарани 22 легендарни джема, които разполагат с по два ефекта, а също така имат и Ранг.
Първият ефект на джемовете е достъпен от 1 ниво (Ранг) на джема, а вторият ефект се отключва след 25 ниво. Първият ефект - този, който е достъпен от самото начало с течение на вдигането на нивото на джема ще бъде увеличаван. Може да е с процент на умението или времетраене. Вторият ефект, който се отключва след 25 ниво не се увеличава с повишаване на нивото. В повечето случаи той е доста силен.
Легендарните джемове имат определено позволено ниво, а в случая те се разделят на 3 максимални нива на определени джемове - определени могат да достигнат максимално ниво 50, други до ниво 100, а трети реално нямат максимално ниво. Това е доста важна информация да се знае, защото имате рецепта в Канай, която Ви позволява да аугментирате джемове в екипировката си. Колкото е по-голямо нивото на джема, толкова по-голям ще е бонуса, който ще поплучите след аугментация.

4. Легендарни джемове и тяхната приложимост.

Ледендарен джем (камък) Bane of the Powerful

Ch8Eck8.jpg
48aOBVk.jpg

Това е един от най-използваните джемове в ранен стадий на игра, а също се използва в почти всички билдове за фармене, когато е нужно да замени Bane of the stricken
Винаги е полезно да имате един такъв джем, а ако го сметнете за ненужен или прекалено голямо ниво, винаги може да го аугментирате в екипировката си.
Главно може да се ползва когато фармите ключове, баунтита и машини.


Ледендарен джем (камък) Bane of the Trapped
Ch8Eck8.jpg
2Ru4FD9.jpg

Това е почти задължителен легендарен джем за почти всеки DPS герой в почти всякаква постройка на парти или соло игра. Изключение прави Магьосника с Manald билд. Там след определено ниво, се заменя задължително със Стрикен, защото Гугок и Зейс са задължителни за билда. Това е може би единственото изключение или по-точно "правило" този легендарен джем да отсъства. Като цяло той е един от най-силните легендарни джемове.


Ледендарен джем (камък) Boon of the Hoarder
Ch8Eck8.jpg
4yDrVmL.jpg

Много подходящ за фармене на злато, един изключително полезен джем, когато фармите ключове и ако го поставите на мястото на някой джем - в повечето случаи е на мястото на Стрикена, ще получавате доволно количество злато, а също така и бързина. Присъства във всеки един билд за фармене на злато.
Също така с него много по-лесно се прави и един от конкуестите Avarice - който е да вдигнете 50 милиона или повече последователно злато от земята.


Ледендарен джем (камък) Esoteric Alteration
Ch8Eck8.jpg
CU5xW7l.jpg

До преди няколко сезона беше един от задължителните джемове за съпорт героите. Изключително полезен в ранен стадий на игра за даден съпорт или в случая ако бууствате приятел и той е съпорт на по-големи нива в GR особено ако е Варварин и няма достатъчно опит е за предпочитане да го носи, дори може да се направи компромис и за начинаещи съпорт Монкове до около 90 спийдове. Това е естествено ако DPS-ите са достатъчно наядени и могат да си позволят да загубят някой бъф.


Ледендарен джем (камък) Pain Enhancer
Ch8Eck8.jpg
E2u78jK.jpg

Този легендарен джем се ползва най-често при чистенето на траш мобовете в парти или в определени соло билдове. Той не се ползва толкова заради физикъл елемент пораженията, а заради вторият си ефект, който позволява да се премине определен брейкпойнт на скорост за атаките на героя. Точно това е причината да виждате понякога в класациите да е само 25 ниво, а не повече. Естествено ако се на физикъл поражения е задължително да е вдигнат колкото се може повече.

Ледендарен джем (камък) Enforcer
Ch8Eck8.jpg
hqy4Zkt.jpg

Почти задължителен за всеки един пет билд, а също така в момента отново е на мода, заради билда на Знахаря (Witch Doctor) с LoN пръстените, където преоткриваме всъщност колко е силен джема.
Няма лимит на нивото на вдигане.

Важно : Ранга на джема е без кап

Ледендарен джем (камък) Wreath of Lightning
Ch8Eck8.jpg
xhNPYxC.jpg

Изключително полезен джем за съпорт Варварите, позволява по-лесно да раздразните мобовете и да Ви следват. Ако трябва да съм по-точен - ще Ви позволи по-бързо придвижване, а когато куката не работи заради натрупаният резистънс, ще може отново да дразните моба и той да Ви следва, а също така, знаем че когато чупим неща по време на рифтовете получаваме и допълнителна скорост.
До колкото знам, никога обаче laithing ефекта не е стаквал ако имате такъв елемент, не проква или увеличава поражения от manald heal пръстена на Магьосника или пък да увеличава пораженията чрез Conduit пилона. Мобилността, която се получава от него е много полезна особено за по-опитните Варвари, а ако пък смятате, че не Ви върши работа или нямате достатъчно издръжливост винаги може да го смените с Езотерик.

Ледендарен джем (камък) Bane of the Stricken
Ch8Eck8.jpg
ER50RSc.jpg

Задължителен джем в 98% от билдовете в соло или ако сте RG убиец. Това е изклютелно силен камък и без него убиването на RG на високи нива става изключително бавно. В това отношение той няма грам конкуренция.

Ледендарен джем (камък) Simplicity's Strength
Ch8Eck8.jpg
amu6di9.jpg

Задължителен легендарен джем за всеки Генератор билд, най-явното ползване е при Генератор Монаха (Gen Monk). Ако не ползвате генератор умения, които да са основният проводник на поражения този джем ще е безполезен.


Ледендарен джем (камък) Gogok of Swiftness
Ch8Eck8.jpg
A5VvJKK.jpg

Един от най-полезните и универсални джемове в играта, подходящ както за съпорт, така и за DPS герои.
Дава страшно много защитен процент, дава бързина при атакуване, а и не на последно по значение и CDR. Задължителен е за съпортите, като цяло. Както казах, един много полезен джем.

Важно : Ранга на джема е без кап

Ледендарен джем (камък) Mutilation Guard
Ch8Eck8.jpg
LaIDh80.jpg

Преди доста пачове се ползваще в някои съпорт билдове, но след последните промени този джем изгуби своя блясък, главно заради вторият си ефект, който не е толкова привлекателен, а има и лесен заместител в лицето на ILLUSORY BOOTS
Определено ми се иска да има някаква преработка и подобрение.


Ледендарен джем (камък) Gem of Efficacious Toxin
Ch8Eck8.jpg
liOyd0t.jpg

Главно това е съпорт джем, който отгоре на всичко и стаква с друг като него, редукцията от него се натрупва, това е и причината, двата съпорта в парти да го носят. Също така не е необходимо да бъде вдиган над 25 ниво, естествено ако играете на Poison може да се вдигне.


Ледендарен джем (камък) Gem of Ease
Ch8Eck8.jpg
hlNhn2e.jpg

След промяната за получаване на опит след 70-ниво загуби малко от блясъка си, но това е един от задължителните предмети за буустване на герои до 70-ниво. Спестява доста време, а с него дори и сами може да си двигнете героя страшно бързо. Определено един от най-добрите джемове като решения на екипа. Винаги е хубаво да имате един под ръка в началото на сезона ако смятате да си вдигате други герои или да бусутвате приятели. Винаги после може да го аугментнете.


Ледендарен джем (камък) Invigorating Gemstone
Ch8Eck8.jpg
r36V3yT.jpg

На първо четене е супер силен танкерски джем, но това е само привидно. Като цяло ефектите, които дава са много полезни, но в парти може лесно да бъде заместен с умения от Монах и Варварин. За соло така или иначе нямаме достатъчно издръжливост или пък имаме много по-нужни легендарни джемове, което обезмисля иначе хубавата идея за този джем. Определено трябва преработка за да стане атрактивен.

Важно : Ранга на джема е без кап


Ледендарен джем (камък) Molten Wildebeest's Gizzard
Ch8Eck8.jpg
HcqWFV9.jpg

Преди няколко пача беше задължителен за съпорт Монасите. Дори и сега има няколко билда, които могат да се ползват, но си имат много по-добри алтернативи и практически джема стана излишен.
Може би ще видим друго приложение на този джем, който е съпорт ориентирън.


Ледендарен джем (камък) Iceblink
Ch8Eck8.jpg
QgMC4U8.jpg

Това е задължителен съпорт джем, който в сетъп от два съпорта се носи от Монка, а в много редки случаи от Варварина или при трети съпорт от страна на Магьосник от него.
Важно е да се знае, че този джем не стаква с друг като него, ако в партито има повече от 1 такъв се дови до дебъф и ефектите се губят! Единствено първият ефект ще работи, но вторият е прекалено важен за да се губи, а отново няма да има стакване и увеличаване на първият ефект.


Ледендарен джем (камък) Mirinae, Teardrop of the Starweaver
Ch8Eck8.jpg
Q5O73Hr.jpg

Едно време Монаси и Кръстоносци го ползваха доста често, но с промените по сетовете и целите този легендарен джем започна сериозно да отстъпва по-сила на другите. Определено трябва да има преработка.

Ледендарен джем (камък) Moratorium
Ch8Eck8.jpg
7wiYuH7.jpg

Тук също имаме един много интересен като замисъл джем, но той не може да намери място от далеч по-полезните джемове, а също и от части имаме достатъчно умения, които да не изискват чак такава крещяща нужда от него. И тук ще трябва преработка.


Ледендарен джем (камък) Zei's Stone of Vengeance
Ch8Eck8.jpg
TX9F8FG.jpg

Този джем е с много интересна и понякога трудна за изпълнение механика. През сезоните той изпъква или се губи, но като цяло е доста силен и има доста приложения от страна на DPS класовете. Ако разчитате на умения, които ще трябва да седите по-далече от противника този джем е именно за Вас.


Ледендарен джем (камък) Taeguk
Ch8Eck8.jpg
Sum4KEz.jpg

След като беше преработен стана доста апетитен джем се позлва доста по-често, а откакто WD стана и чистач на траша по време на рифтовете перфектен за него - добавя много издръжливост, а също така и поражения. Определено след преработката му беше изваден от прашлясалото място, което заемаше в сташовете на играчите.

Ледендарен джем (камък) Boyarsky's Chip
Ch8Eck8.jpg
e7bGbrh.jpg

Изключителен бъф за всеки Торнс билд, няма какво да говоря толкова за джема. Той се ползва за торнс билдове на класовете. Сами може да прецените колко много е полезен за един такъв билд.


Ледендарен джем (камък) Red Soul Shard
Ch8Eck8.jpg
3Ihe4pn.jpg

Този джем може да бъде намерен единствено по време на Tristram евента - всеки януари. Най-полезен е в процес на левелинг и в ранните парагони. Особено, когато нямате перфектни предмети е добър заместител в началото на играта за RCR и CDR.

5. Аугментиране

Тук ще бъда кратък, защото повечето хора знаят доста добре какво е това. Аугментирането на предметите става посредством легендарните джемове, стандартни джемове и Канай. В зависимост къде искате да аугментнете си има определено изискване за минимално ниво.
Моят съвет е да ползвате, колкото се може по-високо ниво, а ако ще аугментвате, избирайте да вдигате джем за аугментация, който не е с максимално ниво 50, а поне със 100 или без лимит.

Повече инфор във видеото и в това ръководство - Caldesann's Despair ръководство :
6. Заключение

Легендарните джемове са осовен фактор в процеса на играта, те имат доста приложения в различни билдове и вариации. (С изключение на 2-3, които в момента имат нужда от сериозна преработка). Като се има предвид бройката и ефекетите това си достатъчно разнообразие и като цяло обхващат доста механики в процеса на игра, също приложения и роли.
Най-новото им приложение, което носи сериозен DMG или Защите бъф е аугментирането в екипировката.

Източник : www.d3bg.org

Темата беше редактирана от Benifios на 10/05/2017 - 17:41ч.
 
Shivachev
 

Greater Mummy

Коментари: 174
Репутация: 317
battle tag battle tag

+1

# 1: Легендарни джемове и тяхната приложимост

 

Офлайн

 

Автор: Shivachev на 10/05/2017 - 17:34ч.

 
Gogok of Swiftness, Invigorating Gemstone and Enforcer, remove Max Rang 50.
 
 

Офлайн

 
Benifios
 

Adramelech

Коментари: 4674
Diablo Клан:
<Always High>
battle tag battle tag

+1

# 2: Легендарни джемове и тяхната приложимост

 

Офлайн

 

Автор: Benifios на 10/05/2017 - 17:38ч.

 
Shivachev написа на 10/05/2017-17:34ч.:
Gogok of Swiftness, Invigorating Gemstone and Enforcer, remove Max Rang 50.

Принципно съм споменал, че е бъг в сайта и ще го ъпнем, ще го направя в червено да се вижда. Мерси все пак :)

Коментарът беше редактиран от Benifios на 10/05/2017 - 17:42ч.
 
loafer
 

Minion of
Destruction


Коментари: 542
Репутация: 391
battle tag battle tag

+2

# 3: Легендарни джемове и тяхната приложимост

 

Офлайн

 

Автор: loafer на 10/05/2017 - 19:24ч.

 
Преди време направих две таблици със сравнения на някои легендарни камъни. Понеже ме мързеше тогава да правя тема за това, надявам се @radiance да няма нищо против да ги публикувам в тази тема.

Първата таблица показва щетите разлика, които ще имаме от даден gem през двадесет нива.
Примерно Bane of the Trapped:
При ниво 120 и 80-то разликата е 8,6%
При ниво 100 и 80-то разликата е 4,6%
WfhbG9B.png


Втората таблица показва сравнение на щетите след нанесени брой удари при Bane of the Stricken и Bane of the Powerful.
В случая сравнението е при 80-то ниво на Bane of the Stricken.

Срещу Boss:
С Bane of the Stricken трябва да нанесем поне 14 удара за да направим толкова щети колкото бихме направили с Bane of the Powerful.
Или ако убиваме даден бос по-бързо от 14 удара е по-добре да носим Bane of the Powerful.

Срещу обикновни чудовища:
С Bane of the Stricken трябва да нанесем поне 26 удара за да направим толкова щети колкото бихме направили с Bane of the Powerful.
Или ако убиваме обикновените чудовища с по-малко от 26 удара е по-добре да носим Bane of the Powerful.

Срещу елитни групи:
С Bane of the Stricken трябва да нанесем поне 48 удара за да направим толкова щети колкото бихме направили с Bane of the Powerful.
Или ако убиваме елитните групи с по-малко от 48 удара е по-добре да носим Bane of the Powerful.
5DfQEqi.png
 
Benifios
 

Adramelech

Коментари: 4674
Diablo Клан:
<Always High>
battle tag battle tag

0

# 4: Легендарни джемове и тяхната приложимост

 

Офлайн

 

Автор: Benifios на 11/05/2017 - 11:29ч.

 
Супер са изчисленията @loafer и мерси за допълнителното инфо, което е доста полезно :)
 
 
 
 
 

В момента 0 потребителя разглеждат темата

 


Кой е Онлайн?

 

В момента онлайн има 1 регистрирани потребители. Общо 29 онлайн за последните 24 часа.

Онлайн потребители: CerberuS


Най-активни днес: CerberuS


 

Легенда: Администратор, Модератор, Почетен потребител, Потребител


Статистика:

 

Мнения: 95590 | Теми: 6218 | Потребители: 6014 | Най-новият ни потребител е: toshev6