[ Форум ] [ Правила ] [ Потребители ] [ Търсачка ] [ Полезни теми ]

 

Офлайн

 
Benifios
 

Adramelech

Коментари: 4674
Diablo Клан:
<Always High>
battle tag battle tag

Diablo 3 - Речник

+3
 

Офлайн

 

Автор: Benifios на 24/11/2015 - 15:38ч.

 
0-9
0-Dog: или "Zero Dogs," билд, който има за цел да намали максимално времето за изчакване на Zombie Dogs умението (съкратено: 'ZD'). Използва се в комбинация със "Sacrifice" умението, което взривява кучетата и прави според руната от умението различни неща . Например във Ванила Диабло този билд е използван за нанасяне на големи поражения. В Reaper of Souls е използван за zDPS билдове.

1: Съкратено от ("елити" "elite.") По-често е използвано "e", Хората които използват "1" предимно са хора, които нямат английска подредба на клавиатурата или не знаят езика и използват 1-цата като универсално предупреждение за Елитен шампион или пак. Китайските играчи предимно използва "E" заради клавиатурната подредба Mandarin Chinese.

1H и 2H: Съкратено от one-handed two-handed weapons (едноръко или двуръко оръжие).

A-B

AC съкратено от "Acid Cloud умение за Знахаря или "Akarat's Champion" - умение на кръстоносеца

AD съкратено от "Arcane Dynamo," Пасивно умение на Магьосника. В повечето случаи обаче означава Аrea Damage.

Affix: В Диабло 3 терминът affix (афикси или специални умения) е специална механика, която елитните чудовища пртиежават и всеки един афикс е съставен от една или две думи. Когато започнем да играем играта афиксите на елитните чудовища с течение на прогреса се увеличават - те са от 1 до 4 в зависимост от нивото на героят ни. Друго много важно нещо, което трябва да знаем е че някои афикси никога няма да ги видим заедно в комбинация или цяла група от вид, които да са притежание на едно елитно чудовище — ето и пример, елит с Vortex афикс никога няма да има и Knockback афикс — но когато играете например в рифтове, може да се получи точно такова групиране понеже там има голяма вероятност да се сбиете с повече от една елитна група. Ако се интересувате повече относно афиксите може да погледнете темата : Специалните умения на елитите

AH: Едно време така казвахме съкратено на “Auction House,” На 18 март 2014 затвори врати заедно с RMAH (Real Money Auction House).

Aggro: това е популярен термин в MMORPG и MUD и е съкратено от "aggravating" или "aggression" към врагове без да сте започнали атака, а просто им привлечете внимание и ги накарате вас да следват.

Ammy: Съкратено от "amulet," (амулет) също така може да се срещне и по този начин "amu."

Andy's: съкратено от "Andariel's Visage," това е легендарна каска, която дава бонус на някой елемент.

AOE: съкратено от "area of effect." Това е термин, който се отнася за умения които могат да нанасят поражения в определен район на една или повече цели.

AP: съкратено от "Arcane Power," това е главният ресурс на Магьосниците.

APD:съкратено от "Ancient Parthan Defenders," това са легендарни брейсъри.

APoC: съкратено от "Arcane Power on Critical Hits" или "AP on crit," това е статистика важна за Магьосниците

APS: съкратено от "attacks per second," това е броя на атаки за секунда, пример : "1.93 APS," "2.01 APS," "3.0 APS," etc. също може да се отнася и за скоростта на дадено оръжие (например стандартният two-handed crossbow е с 1.10 APS). Не го бъркайте с “actions per second.”

AR: съкратено от "resistance to all elements" или най-срещанато "all resistance" или пък "resist." Това е един от най-важните статистики за оцеляване в играта.

Aren't You Thankful!?: Това го оставям непреведено a sarcastic remark made by players when responding to comments that center around complaints and gripes. It is a nod to a forum post made by Blizzard Community Manager Bashiok:

“We don't want people to be afraid of nerfs, and ... I guess maybe I can try to get that across by saying we could have nerfed a bunch of stats that probably deserve it to some degree, but we didn't (aren't you thankful!?), because we don't believe our design approach should be constantly noodling with really important things, like stats. It should only be when we have an extreme situation developing, and we felt that was the case with IAS.”

AT: съкратено от "Arcane Torrent," умение на Магьосниците.

Bag: означава Horadric Caches. също може да се срещне и под следният термин 'Cache.'

Ball of Death: това е прякор на Арчон формата на Магьосника.

Ballerina: това е прякор още ванила, който се отнася за Варвари, които са се фокусирали върху Sprint и Whirlwind комбинацията. Също така, често използван термин е и “barbarina.”

Barb: съкратено от "Barbarian," това е Варваин клас в Диабло 3. Също така други термини за името на класа са : "bar," "barbar," или "baba."

Bats WD: Термин от Ванила който означава, че имаме Знахар, който е фокусиран на умението "Firebats - Cloud of Bats." See: 'COB' and 'WD.'

beez: идва от "b's" или billions, използваше се за валутата в играта. Вместо 2 billion или 2b доста играчи използваха "2 beez."

Bells: тпва е умение на Монаха и се нарича "Wave of Light" (Също познато и така 'WOL')

BIN: Термин от ванилата, който означава "Buy it Now," Използваше се в търговията.

BIS: съкратено от "Best in Slot," това е термин, който означава, че на даден слот имаме предмет, който няма как да бъде заменен от друг, просто това е най-добрият избор и предмет.

BK's: съкратено от "Bul-Kathos" сета, но понякога може да означава Bul-Kathos's Wedding Band - това е пръстен, Не го бъркайте с “Burger King.”

Black Weapon: това са оръжия, които няма бонус на elemental effects, нямат +X min и +Y max damage, +X/Y holy damage, +X/Y poison damage. Както знаем този бонус трябваше да работи и стаква с Елементал бонуса, който събираме по предметите, но така и до ден днешен това не работи!

Blue: Това са сините постове от CM (Камюнити мениджърите), които пускат информация относно играта.

BM: Терминът е още от ванила и означава руна "Blood Magic," която е към умението "Magic Weapon" ма Магьосника. В пач 2.01 на Reaper of Souls тази руна е сменена с Deflection.

BoA: съкратено от "Bind on Account," това означава, че предмета не може да бъда даван на никой. Този предмет вече е свързан с акаунта и не може да се ползва от друг.

Boon: съкратено от "Boon of the Hoarder," .

BoP: съкратено от "Bane of the Powerful," .

BoT: съкратено от "Bane of the Trapped," . Може да го срещнете и под този вид "BotT." Не го бъркайте с "bot," или с програмата БОТ :D .

BP: съкратено от "breakpoint," ето обяснението какво точно представлява.

BR: съкратено от "Blood Ritual," пасив на Знахаря. Може да значи също и "Battle Rage," умение на Варварина.

BS: съкратено от "Banner Safe," използва се когато искаме да кажем, че имаме безопасно място и там сме пуснали Банер, може да значи и "Blacksmith."

BT: съкратено от the "Blackthorne" това е сет (eпример: Blackthorne's Surcoat), това е дефанзивен сет.

Buffed: това е комбинация от всичките ни налични умения и пасиви, които използваме в момента, както и бонусите от хората в партито.

Build: това е комбинацията от активните умения и пасивните, които даден играч използва върху даден клас от играта, а също така може да го срещнем и под този вид "gear build" това вече означава, че не гледаме уменията , а гледаме предметите.

Buriza: това е легендарно оръжие с име "Buriza-do Kyanon." Най-често срещаното име е Brizado Kyannon (ブリザードキャノン burizādo kyanon, a.k.a. Blizzard Cannon, като по този начин се подчертава, че оръжието е cold-based поражения и това, че Diablo е игра на Blizzard.

BYOM: Означава "bring your own machine," това са Infernal Машините нужни за Uber босовете . Ето и тема за повече информация ако ви интересува относно машините и какво може да се прави с тях : Всичко за Hellfire Амулетите и Пръстените

C-F
G: или “gob“ накратко за „goblin”. По този начин играчите в кооперативните игри се информират, когато срещнат гоблин.
Gambling: отнася се за купуването на предмети с Blood Shards от Kadala на Adventure Mode.
Gear: екипировката на героите в играта.
GF: Съкращение на “Gold Find” – стат, който увеличава дропа на злато.
Gift: отнася се за “Ramaladni’s Gift” – уникален предмети, който прави Socket на оръжия.
Glass Cannon: термин, който се използва да опише герой, който трупа демидж за сметка на издръжливост. Антоним е на “Tank” – герой, който трупа единствено издръжливост и няма никакъв демидж.
GoS: Съкращение на „Gogok of Swiftness“ – легендарен джем.
GoW: Съкращение на „Gloves of Worship“ – легендарни ръкавици.
GRift: или само “GR” – съкращение на Greater Rift.
GW: съкращениe на „Galvanizing War“ – пасивно умение за Wizard-ите.
Hammers: Съкращение на “Blessed Hammer” – умение на crusader-а. Понякога се ползва и „BH”.
HC: Съкращение на “Hardcore” режима в играта.
HOTA: Съкращение на “Hammer of the Ancients” – умение на варварина.
HP: Съкращение на „hit points” или „health pool” – отнася се за кръвта на героите или колко щета може да поеме той преди да умре.
IAS: Съкращение на „Increase attack speed”. Понякога се ползва и “AIS” или само “AS”.
IK: Съкращение на “Immortal King” сета за Варварина.
IMBA: Съкращение на „Imbalanced” – нещо, което е “OP” (overpowered).
Jade: Съкращение на “Jade Harvester” сета за Witch Doctor.
KB: Съкращение на “Knock Back”.
Lag: Термин за слаба връзка със сървъра.
LAK: Съкращение на „Life After Kill”
Leg: Съкращение на легендарен предмет.
Legacy: Термин за старите предмети преди пач 1.0.4 и 2.0.1. Тези предмети са премахнати от дропа, но и не са изтрити напълно от играта, което означава, че някои играчи все още може да ги имат.
LFG: Съкращение на “Looking for group”.
LMB: Съкращение на „Left mouse button”.
LOH: Съкращение на “Life per hit”. Стат, който ви хийлва на всеки удар/изтрел.
Loot: Дропа в играта. Може да се отнася както за предмети, така и за злато, джемове и др.

Източник

Благодаря и на forge за помощта!

Темата беше редактирана от Benifios на 06/02/2016 - 17:46ч.
 
 

Офлайн

 
Benifios
 

Adramelech

Коментари: 4674
Diablo Клан:
<Always High>
battle tag battle tag

+2

# 1: Diablo 3 - Речник

 

Офлайн

 

Автор: Benifios на 24/11/2015 - 16:19ч.

 
G-L
g: съкратено от "goblin," може да се срещне и по този начин "gob,"

Gambling: това означава, че ще използваме Blood Shards за премети от кадала Kadala това е възможно само в Adventure Mode.

Gear: това са предметите, с които сме облекли героя.

GF: съкратено от "gold find,"

Gift: означава "Ramaladni's Gift."

Glass Cannon: този термин има две значения, първото значение означава, че имаме герой, който е максимизирал своите атакуващи статистики за сметка на своите защитни. Второ значение е пасив на wizards.

GoS: съкратено от "Gogok of Swiftness,"

GOW: съкратено от "Gloves of Worship,"Познати са и като: 'Shrine Gloves.'

GR#: съкратено от Greater Rift levels (see: 'GRift').Пример : GR30 означава Greater Rift level 30.

HC: съкратено от "hardcore." или Hardcore mode.

HOTA: съкратено от "Hammer of the Ancients,"

HP: съкратено от "hit points" или "health pool" най-точно казано това е абревиатура на жизнените ви точки.

IAS: съкратено от "increase attack speed," може да се срещне и по този начин "AIS" (attack speed increased) дори и по този "AS."

IK: съкратено от "Immortal King"

Junger Rules: означава Bounty сплит фарминг.

KW: съкратено от "Keywarden,"

Lag: това е когато се възпрепятствани от самата игра да си пускате умения, да се движите, да имате забавяне при кастване на уменията, да ви забива играта, проблем с интернет връзката и т.н.

LAK: съкратено от "life after kill," ако трябва да сме точни най-добре е да се съкращава така "LAEK” - “life after each kill,” Доста често се изписва погрешно "LOK" (life on kill) или “LPK” (life per kill).

Leg: съкратено от "legendary,"

Legacy: с въвеждането на итемизация с някои пачове (1.04, 2.01 и други). Дадени предмети се премахват от луут таблицата и се заменят с техни по-силни варианти , старите предмети, които ги пазите стават “legacy”

LFG: съкратено от "looking for group,"

LOH: съкратено от "life on hit,"

Loot: това е общо взето почти всичко, което може да се намери в играта (gear, gold, potions, tomes, gems и др.)

LS: съкратено от "loot share"

M-R
M6: съкратено от "Marauder 6-piece,"

Main: това е основният герой с който играете играта. Най-често се определя по часовете, които сте отделили и знанията за даденият клас.

Main Stat: или така нареченият “primary stat’ Това е dexterity (demon hunters и monks), intelligence (witch doctors и wizards), и strength (barbarians и crusaders).

Mats: съкратено от "crafting materials" или "materials." Това са Arcane Dusts, Veiled Crystals, death breaths и Forgotten Souls.

MF: съкратено от "magic find,"

MH: stands for "Main hand,"

Mobs: това е групово определение за чудовищата в играта, също така то не включва уникалните чудовища и елитите, а също така ако срещнете този термин "Trash mobs" - той означава същото.'

MS: съкратено от "movement speed,"

Naked: това е герой, който няма по себе си никакви предмети.

Nerf: намаляване на силата на дадено нещо в играта - например - живот и сила на чудовище, дадено умение, трудност в играта или намаление на изискващи материали за крафт.

NS: съкратено от "non-Season"

OH: съкратено от "Off-hand,"

OP: съкратено от "overpowered" означава прекалено силно.

P#: това е Paragon level (също и така може да се види "PL"). Пример "P12" означава Paragon level 12, "P100" за Paragon 100

PE: съкратено от "Pain Enhancer,"

Perma-: - това е термин който се използва когато може да пускате или поддържате дадено умение без прекъсване или чрез застъпване.

Pets: това са единици, които даден клас може да призове на своя страна.

PK: съкратено от "player kill" или "player killer,"

PM: съкратено от "private message,"

Proc: Прокът е абревиатура на оръжие, предмет или умение, което се активира чрез "Chance on Hit" или "Chance on Cast" ефектите.

Proc Coefficient: Всяко умение има своят прок коефициент (или по-точни казано прок шанс), което означава, че те имат определен % в който може да се активира прокът им. Прок коефициента е вкаран за да може да се внесе баланс върху on-hit механиката.
Ако искате да научите повече - ето тук

Pull Monk: това е когато Монаха използва "Cyclone Strike" билд. В повечето случаи това са съпорт билдове.

PuY: съкратено от "pickup yards" или "pickup radius" (може да го срещнете и така "PUR"),

PVE: съкратено от "players vs. environment," повече играчи, го пишат и PVM или "players vs. monsters,"

PVP: съкратено от "players vs. players,"

Rage: Това е термин, който се използва, когато някой от партито получи "нервен срив" било то с причина или не. Започва да крещи, обижда, псува и т.н.

Rage quit: Почти същото като горното, но приключва с излизане от партито, било то с предупреждение или загатване, било то и без никакви (най-честият вариант)

RCR: съкратено от "resource cost reduction."

Reroll: този термин се използва когато отидем при Mystic и искаме да заменим дадено свойство от предмета, който сме намерили. Също така се нарича и "reforging,"

Resource: Това е основната сила, която ни позволява да използваме повечето си умения. Според всеки клас ресурса е различен : Fury за barbarians, Wrath за crusaders, Hatred и Discipline за demon hunters, Spirit за monks, Mana за witch doctors и Arcane Power за wizards.

RG: съкратено от "Rift Guardian."

Rifting: това е когато правим серия от няколко последователни Nephalem Rifts.

RNG: съкратено от "Random Number Generator"

Roll: това е термин, който използваме когато разглеждаме свойствата на даден предмет. Всяко свойство е имало някакъв шанс за определена статистика. Това е се нарича Roll

RoRG: съкратено от "Ring of Royal Grandeur,"

ROS: съкратено от "Reaper of Souls,"

Run: това е термин който се използва, когато се събере група за определена цел - бързи баунтита, бързи рифтове и т.н.Коментарът беше редактиран от Benifios на 26/11/2015 - 10:41ч.
 
CerberuS
 

Nephalem

Коментари: 1108
Репутация: 929
battle tag battle tag

+2

# 2: Diablo 3 - Речник

 

Офлайн

 

Автор: CerberuS на 24/11/2015 - 19:54ч.

 
Браво за труда , дано има образователен ефект за хората ,които не са наясно с материята.
 
 

Офлайн

 
Benifios
 

Adramelech

Коментари: 4674
Diablo Клан:
<Always High>
battle tag battle tag

+2

# 3: Diablo 3 - Речник

 

Офлайн

 

Автор: Benifios на 26/11/2015 - 09:46ч.

 
S-T

Sader: съкратено от "crusader,"

SC: съкратено от "softcore." ,а също така в пач 2.3.0 се разбира и Static Charge Monk

SF: vanilla - означава "self-found,"

SMK: съкратено от "Starmetal Kukri,"

Snapshot: или "snapshotting," Snapshotting в Diablo III е механика, която позволява на сървъра да не преизчислява наново дадена стойност, която в противен случай ще трябва да се преизчислява отново и отново.
Това може да окаже доста силно влияние върху играта защото дадени стойности няма да се променят докато не направим наново snapshotting, умрем или пък отидем от ниво 1 в ниво 2 и т.н.
Като това условие се нарича Snapshotting.

SOJ: съкратено от Stone of Jordan,

SSS: съкратено от "Seven-Sided Strike,"


SWK:
означава "Monkey King's Garb" сета, който в пач 2.3.0 е доста често използва за партита.

T#: означава Torment difficulty levels. Пример T1 означава Torment I, T6 означава Torment VI.

Tal: съкратено от "Tal Rasha"

Tank: термин използван за съпорт героите

TnT: съкратено от "Tasker and Theo,"

Toxin Gem: съкратено от "Gem of Efficacious Toxin,"

TP: съкратено от "town portal,"

Transmog: съкратено от "Transmogrification,"

Trifecta: означава предмет, който има attack speed, critical hit chance и critical hit damage.

Tri-Flection: означава "Trifecta Natalya's Reflection." '

Tri-Pox: означава "Trifecta Zunimassa's Pox."

Tri-Tal: означава "Trifecta Tal Rasha's Allegiance."

U-Z
Uber: с това наименование наричаме босовете от Infernal Machines, които са достъпни на Act I: Return to New Tristram (Campaign Mode) или in New Tristram в Adventure Mode. Юбер босовете са Leoric & Maghda, Ghom & Rakanoth, Zoltun Kulle & Siegebreaker и Diablo, който може да призовава другите Ubers по време на битка.

UFO Beam: това е умението на кръстоносеца “Heaven’s Fury”, причината да се нарича така е понеже пада голям лъч от небето. Терминът се е появил още по време на бетата на Reaper of Souls. Понякога се нарича и "God Beam."

Unbuffed: това е статистиката на поражения от вашият герой когато не му влияят никакви аури, пасивни или активни умения.

UNID: съкратено от "unidentified," неидентифициран предмет, който сте намерили в играта.

UP: съкратено от "underpowered." Означава, че даден играч е прекалено слаб.

Vanilla: така се нарича оригиналната игра без каквито е да било пачове или промени. Например "Vanilla Inferno" е първият вид трудност в Diablo III преди първите пачове и промени.

Vanilla D3: това пак е оригиналното Diablo III, но това е периода преди Reaper of Souls (експанжъна)

VOTA: или "VoA," съкратено от "Vault of the Assassin," това е дънджен в Act II.

VQ: съкратено от "Vision Quest," това е пасивно умение на Знахаря.

VW: съкратено от "Vile Ward," това са легендарни шулдери, които са неофициална част от Legacy of Raekor сета и важна част за Furious Charge.

WC: съкратено от "War Cry,"

WD: съкратено от "Witch Doctor,"

WF: съкратено от "Windforce,"

WH: съкратено от "The Witching Hour,"

Wiz: съкратено от "Wizard,"

WKL: съкратено от "Won Khim Lau," a legendary fist weapon (specific to monks) that specializes in bonus lightning effects.

WM: съкратено от "Weapons Master,"

WOL: съкратено от "Wave of Light,"

WOTB: съкратено от "Wrath of the Berserker,"

WoW: съкратено отr "Wand of Woh," Не го бъркайте с "World of WarCraft,"

WP: съкратено от "waypoint," или така нареченият чекпойнт.

WW: съкратено от "Whirlwind" or "Wicked Wind," първото е умение на Варварин, а второто

WW Barb: съкратено от "Whirlwind barbarian," това е вид билд, който се върти около Whirlwind умението и сета.

Xbow: съкратено от two-handed crossbow weapons.

XP: съкратено от "experience," '

ZD: съкратено от "Zombie Dogs," това, са кучета, които биват призовани да се бият на ваша страна (също така те са вид петове) "Summon Zombie Dogs,"

ZDPS: съкратено от "Zero Damage Per Second" или само"Zero DPS," съпорт билдове.

ZK: съкратено от "Zoltun Kulle,"

Zookeeper: това са билдове ориентирани към използването на петове.

Zuni: съкратено от "Zunimassa" set


Коментарът беше редактиран от Benifios на 26/11/2015 - 13:43ч.
 
 

Офлайн

 
forge
 

¯\\(°_o)/¯

Коментари: 5408
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

+4

# 4: Diablo 3 - Речник

 

Офлайн

 

Автор: forge на 05/11/2018 - 18:50ч.

 
DI = Diablo Immortal

🤪

Коментарът беше редактиран от forge на 05/11/2018 - 19:03ч.
 
 
 
 
 

Подобни теми

bullet Diablo III - Diablo тактика за сваляне - От EarthFace на: 18/05/2012 - 11:12ч.
bullet Diablo 3 Inferno | Wizard Solo Diablo 4 min - От Dex на: 25/06/2012 - 17:02ч.
bullet Diablo Lore Series: Part 1 (Pre Diablo 1) - От Dex на: 19/11/2012 - 13:08ч.
bullet Diablo Lore Series: Part 2 (Diablo 1 Lore) - От Dex на: 19/11/2012 - 13:08ч.
bullet Diablo Lore Series: Part 3 (Diablo 2 Lore) - От Dex на: 19/11/2012 - 13:08ч.

В момента 0 потребителя разглеждат темата

 


Кой е Онлайн?

 

В момента онлайн има 0 регистрирани потребители. Общо 29 онлайн за последните 24 часа.

Онлайн потребители:


Най-активни днес:


 

Легенда: Администратор, Модератор, Почетен потребител, Потребител


Статистика:

 

Мнения: 95589 | Теми: 6218 | Потребители: 6014 | Най-новият ни потребител е: toshev6