[ Форум ] [ Правила ] [ Потребители ] [ Търсачка ] [ Полезни теми ]

 

Офлайн

 
Dreamfield
 

Mummy

Коментари: 155
Репутация: 57
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

Томове - Традиция, Митове и Легенди

+8
 

Офлайн

 

Автор: Dreamfield на 05/02/2018 - 21:45ч.

 
moJy9vj.jpgТомовете са книги пълни с древна наука, традиции, митове и мъдрости.
В Diablo сериите, томовете могат да бъдат намерени в игрите и често са използвани за да добавят допълнителна история и/или детайли към съществуващата.

В Diablo III, томовете се достъпват по различни начини и всъщност съвсем малка част от томовете намерени в играта са физически, под формата на страници. Такива са:
 • The Black Rock Ledger
 • Green Hills of Stranglethorn
 • Cultist Pages
 • Muddied Parchment
Къси писания могат да се намерят из градовете, понякога включвайки различни части от едно главно писание. Тези томове са озвучени, появяват се в долния десен ъгъл на екрана, позволявайки на играча да управлява своя герой докато слуша или чете текста. Всички намерени томове могат да бъдат достъпени по всяко време.Дневникът на Черната Скала -
The Black Rock Ledger pages

Томовете „The Black Rock Ledger” могат да бъдат намерени в Act II, в пустинната местност Stinging Winds, в стар пиратски кораб, който е заседнал в купчина остри черни скали.

Общо 6 страници от поредицата могат да бъдат намерени в играта.
Тези страници нямат друга употреба освен да бъдат трансформирани в други страници чрез Куба на Канай.

Къде се намират:
Снимката вляво показва 4-те възможни локации на кораба и страниците.
Waypoint-a Khasim Outpost е отправна точка и за двете части на Stinging Winds.
Shipwreck_spawn_locations.jpg
Инструкции за фармене:
Снимката вляво показва как изглежда кораба. До него ще откриете „гробар”, който копае в близост до каквото е останало от кораба. navio.jpg
Гробаря казва „Бъди внимателен... Този кораб е
прокълнат от демони! Би трябвало да сме на
безопастност докато не ги безпокоим...”
Black_rock_ledger_miner_jpg_112px_Black_rock_ledger_miner.jpg
Няколко Fallen Lunatics се появяват от земята и избухват убивайки Гробаря. Гробаря ще пусне на случаен принцип една от страниците. maxresdefault.jpg
„The Black Rock Ledger” страниците са вързани към акаунта (Account Bound).
„The Black Rock Ledger” страниците не могат да бъдат продадени (Cannot be Sold).

Страница 4
 • Бележка: "По дяволите, винаги съм мислил, че да бъдеш палубен офицер ще бъде по-вълнуващо. Предполагам, че не трябваше да очаквам много от минната експедиция." Откакто тръгнахме от Kingsport, всичко, което направих, бе да седя на палубата и да гледам как моряците спорят."
b4.jpg
Страница 8
 • Бележка: "В последните няколко дни не можах да спя много. Очевидно моята способност да запазя баланса и да не ме хване морската болест не беше толкова добра, колкото си мислех, че ще бъде. Повърнах повече пъти, отколкото мога да преброя, и всеки път, когато капитан Хансо ми предлагаше малко ейл, трябваше да измисля някакво извинение за да откажа.”
b8.jpg
Страница 15
 • Бележка: "След три поредни дни буря, почти съм убеден, че този кораб има някакво проклятие. Всяка седмица той донася нови проблеми, с които трябва да се справя. Не съм сигурен кой ще се предаде първи, кораба ... Или аз."
b15.jpg
Страница 16
 • Бележка: "Рейес ми казва, че това е някаква колосална вълна, в която корабът е навлязъл. Аз бях долу, когато всичко се случи. Някои от нас оцеляха корабокрушението. Останалите заминаха опитвайки се да разберат къде по дяволите сме, като че ли нещо от това има значение."
b16.jpg
Страница 23
 • Бележка: "Лудост, пълна кървава лудост. Капитанът изчезна някъде в пустинята, а останалите оцелели са убедени, че има някакво чудовище след нас. Започвам да мисля, че частта от екипажа, които са умрели в корабокрушението, са имали лесен изход , щастливи копелета.”
b23.jpg
Страница 42
 • Бележка: "Всички останали са вече мъртви ... Аз съм единственият, който е останал. Странни деформирани същества нападнаха разбития кораб, където повечето от нас спяха. Успях да се отдалеча безопасно... но не си представям, че това ще продължи за дълго. Мога да ги чуя... Кикотещи се в сенките, като че ли това е някаква игра.”

  - Палубен офицер Макмеън
b42.jpg

Препратки:
 • Номера на всяка Black Rock Ledger страница реферира към число от телевизионния сериал „Изгубени” (“LOST”) – 4, 8, 15, 16, 23 и 42.
 • Всяка първа буква от всяка от страниците комбинирани изписват DHARMA, също референция към „Изгубени”.
 • „Черната Скала” е също и името на разбил се кораб в сериала.
 • В допълнение – страница 8 реферира ”Капитан Хансо” и страница 16 „Рейес”. И двамата са персонажи от „Изгубени” (Алвар Хансо и Хюго Рейес).
 • Възможно е черните пясъчни бури в пустинята Stinging Winds да имат нещо общо с чудовището от черен дим в „Изгубени”.Зелените хълмове на Удушитрън -
Green Hills of Stranglethorn pages

Всяка една от „The Black Rock Ledger” страниците може да бъде трансформирана в Куба на Канай за да се получи еквивалентна страница от поредицата „Зелените Хълмове на Удушитрън”.
44.png 45.png 46.png
Това е предистория от World of Warcraft, написана от Хемет Несингвари и реферира към действителната книга „Зелените хълмове на Африка” от Ърнест Хемингуей.
Hemet_Nesingwary.jpg
Hemet Nesingwary
11.jpg
Stranglethorn Vale
22.jpg
Green Hills of Africa
Интересното е, че страниците в Diablo III съдържат текстове, които не са описани в Warcraft предисторията.

„Green Hills of Stranglethorn” страниците са вързани към акаунта (Account Bound).

Страница 4
 • Бележка: За тази експедиция събрах Айек Руук и сър С. Ж. Ерлгадин, заедно с доверения си служител, Барнил Стоунпот. Бил съм се заедно с бащата на Айек в много битки в защита на Алианса. Баща й я е обучил добре да борави с оръжие, а уменията й с лък ме карат да се чудя дали елфска кръв тече в тези вени.
g4.jpg
Страница 8
 • Бележка: По време на една такава грешна стъпка Ерлгадин положи тежката си ръка върху рамото на Барнил. Айек и аз направихме небрежен поглед, допускайки, че човекът просто дава на Барнил така-необходимото смъмряне за нехайствието му. Ерлгадин обаче бавно извъртя своята глава към близкото паднало дърво. Гледайки обратно към нас бяха пронизващи черни очи над уста пълна с остри като бръсначи зъби.
g8.jpg
Страница 15
 • Бележка: И Айек, и сър Ерлгадин стояха спокойно, оръжията на нивото на бързо нарастващото напрежение в основата на люлеещите се дървета. Обедното слънце падаше тежко върху нас. От слепоочието на Ерлгадин се стичаше бавно вадичка от изпотяване, докато той издърпваше щифта. При звука на щракване гъстата фауна се разцепи и голяма черна пантера - красив екземпляр - се втурна към равнината.
g15.jpg
Страница 16
 • Бележка: Бях обещал, че ще изкараме следващия ден ловейки пантери, тъй като кожите им са много търсени в Азерот. Единствения смисъл, такова търсене да съществува е заради всички физически-здрави ловци, трапери и търговци на кожи давайки живота си така храбро в името на Алианса.
g16.jpg
Страница 23
 • Бележка: Сега ловците бяха ловувани. Водих компанията към морето, надявайки се, че бреговата линия ще осигури убежище от Рапторите. В нашата бързина бяхме се отдалечили твърде далеч на север, на несигурно високи височини. Грешката бе направена. Вината беше моя. Спряхме се точно до една стръмна скала, Рапторите бяха само на няколко крачки зад тях.
g23.jpg
Страница 42
 • Бележка: По-късно онази вечер седяхме тихо около лагерния огън, знаейки, че животът ни е бил спасен от странно развитие на съдбата. Такива са рисковете на големия ловец на дивеч. Ние играем със съдбата, предавайки я. И все пак всеки от нас, в някакъв момент, ще се изправи пред острите бръснещи зъби на съдбата. Това Джудже е доволно, че онзи момент не се случи на Зелените хълмове на Удушитрън.
g42.jpgСектантски Страници -
Cultist Pages - The Darkening of Tristram event

Сектантските Страници са Tомове необходими за спечелването на Classic Angel портрета от специалния ивент The Darkening of Tristram. Ивента е активен само през месец януари, по случай годишнината от излизането на първата Diablo игра през 1996.

Събирането на всички Сектантски страници изпълнява постижението "I Sense A Soul In Search of Answers".

Страниците могат да паднат единствено от Временни Свещенници (Temporal Priest), всеки от които, заедно с няколко Временно Посветени (Temporal Initiates) се spawn-ват във всяка bounty местност (всяка местност със Waypoint в Adventure Mode). Зоните са:
 • Act I: The Weeping Hollow, Festering Woods, Caverns of Araneae, Cathedral Levels 1, 2 и 4, Halls of Agonylevels 1, 2 и 3;
 • Act II: Dahlgur Oasis, Desolate Sands;
 • Act III: Keep Depths 1, 2 и 3, Stonefort, Rakkis Crossing, Arreat Crater 1, Tower of the Damned 1, The Core of Arreat, Ruins of Sescheron
 • Act IV: Gardens of Hope 1,2 и 3, Silver Spire 1 и 2
 • Act V: Westmarch Commons, Westmarch Heights, Paths of the Drowned, Battlefields of Eternity.
Временните Свещенници изглеждат като сиви копия на нормалните чудовища тип Сектант.
Temp_Preist.jpg
Temporal Priest
Cultist.gif
Cultist
Crazed_summoner.png
Dark Summoner
Deranged_cultist.png
Dark Cultist
Само един Временнен Свещенник ще се spawn-не за дадена местност и винаги когато такъв бъде убит ще пусне само една страница, която може да се дублира.

Секстантските страници са вързани към акаунта (Account Bound).

Страница 1
 • Бележка: Пристигна вест, че Адриа е паднала, убита от Нефалемата. Вероятно тя се е събрала отново с Магда, някъде... Малцина от нас са останали, които си спомнят силата, която някога те владееха - и обещанията, които дадоха.
cp1.jpg
Страница 2
 • Бележка: Едно нещо, което все още ми е ясно - всичко останало от Адрия принадлежи на нас. От жизненоважно значение е да си възстановим имуществото й преди някой друг да може да стигне до него. Щом нефалемът си замине, ще направим нашата стъпка.
cp2.jpg
Страница 3
 • Бележка: Отне доста време, но претърсихме всяка част от Кървавото Тресавище. Открихме повечето от онова, което очаквахме, освен дневниците на Adria. Може би е вярно, че най-съкровените й мисли ще останат загадка за нас.
cp3.jpg
Страница 4
 • Бележка: Има много неща, които не разбирам в руните и магическите книги на Adria, въпреки че съм прочел внимателно всяка страница. Никога не разбрах колко далече знанията й от магията се простираха отвъд моите. Това ще бъде изпитателна задача.
cp4.jpg
Страница 5
 • Бележка: След часове на изучване се уморих от безсмислената фрустрация и хвърлих настрана книгите на Адрия. Докато проклинах себе си, улових слаб шепот в сенките ... Нещо чуваше мъката ми и ми отговоряше.
cp5.jpg
Страница 6
 • Бележка: Умолявах гласовете в сенките за прозорец в спомените на Адрия. Ако се науча от нейния пример, може да намеря пътя напред за онези от нас, които остават лоялни. Нефалемата разруши нашите планове, но все пак може да има шанс ...
cp6.jpg
Страница 7
 • Бележка: Сенките ми отговориха. Старият Тристрам ще се завърне към онова, което някога е било - но само за кратко време. Дотогава имам да разбера остатъка от тайните на вещицата.
cp7.jpgКалният Пергамент -
Muddied Parchment - PTR only

Калният Пергамент е том, получаващ се след изпълнението на тайна, "Еaster Egg", задача в PTR, пусната при тестването на Пач 2.6.1, която остава неразкрита.

След туит на Шон Уайт, игрови дизайнер на Diablo за Blizzard Entertainment:

въпросната тайна е открита.

Изисква се закупуването на предмет от PTR търговеца на Set предмети Djank Miem с Некромансер.
Предмета, който по принцип съдържа предмети за класове различни от Некромансър, в този случай пуска Калният Пергамент.

Спекулира се, че Калният Пергамент подсказва за предстоящ нов герой в Diablo III, а именно - Друид, тъй като Шон Уайт се занимава именно с дизайн на класове и предмети свързани с Върколаци.
Тема тясно свързана с Друида-Върколак от Diablo II.

Калният Пергамент
 • Думите са нечетливи от елементите и онова, което изглежда са следи от нокти.
JcdkQKC.jpg
Темата беше редактирана от forge на 05/02/2018 - 22:01ч.
 
forge
 

¯\\(°_o)/¯

Коментари: 5408
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

+3

# 1: Томове - Традиция, Митове и Легенди

 

Офлайн

 

Автор: forge на 05/02/2018 - 22:02ч.

 
Страхотна тема! Само ще я преместя в Lore и определено ще я маркирам като Полезна. :)
 
Benifios
 

Adramelech

Коментари: 4674
Diablo Клан:
<Always High>
battle tag battle tag

0

# 2: Томове - Традиция, Митове и Легенди

 

Офлайн

 

Автор: Benifios на 05/02/2018 - 23:14ч.

 
Браво за темата :)
 
tERROR85
 

<SPAM BOT>

Коментари: 2343
Репутация: 971
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

0

# 3: Томове - Традиция, Митове и Легенди

 

Офлайн

 

Автор: tERROR85 на 06/02/2018 - 09:46ч.

 
Браво. Адмирации за темата. Намерих си четиво за днеска :)

Интересен факт е че в WoW-a също има задача(quest) в която събираш страници от Green Hills of Stranglethorn :)
 
Dreamfield
 

Mummy

Коментари: 155
Репутация: 57
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

0

# 4: Томове - Традиция, Митове и Легенди

 

Офлайн

 

Автор: Dreamfield на 06/02/2018 - 11:55ч.

 
Радвам се, че Ви е харесала темата. Благодаря за положителните оценки.

Ще се опитам да изляза с още няколко нови теми. За съжаление за всичко вече е писано и то повече от веднъж. Трудно ще ми е да изляза с нещо ново и оригинално, но имам няколко идеи.
 
 

Офлайн

 
CBrood
 

Nephalem

Коментари: 1044
Репутация: 388
battle tag battle tag

0

# 5: Томове - Традиция, Митове и Легенди

 

Офлайн

 

Автор: CBrood на 06/02/2018 - 11:55ч.

 
tERROR85 написа на 06/02/2018-09:46ч.:

Интересен факт е че в WoW-a също има задача(quest) в която събираш страници от Green Hills of Stranglethorn :)

ИмаШЕ, куестът го няма (или поне в стария му вид) от Ката насам.Коментарът беше редактиран от CBrood на 06/02/2018 - 11:57ч.
 
nzhul
 

Nephalem

Коментари: 1114
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

0

# 6: Томове - Традиция, Митове и Легенди

 

Офлайн

 

Автор: nzhul на 06/02/2018 - 16:15ч.

 
Браво!
Това определено заслужава направо да отиде в раздел "Lore" както спомена forge. :)
Поздравления за труда и старанието!
 
tERROR85
 

<SPAM BOT>

Коментари: 2343
Репутация: 971
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

0

# 7: Томове - Традиция, Митове и Легенди

 

Офлайн

 

Автор: tERROR85 на 06/02/2018 - 16:33ч.

 
CBrood написа на 06/02/2018-11:55ч.:
tERROR85 написа на 06/02/2018-09:46ч.:

Интересен факт е че в WoW-a също има задача(quest) в която събираш страници от Green Hills of Stranglethorn :)

ИмаШЕ, куестът го няма (или поне в стария му вид) от Ката насам.
Може аз от тогава не съм играл :)
Аз за това го гугълнах и като излезе с карта на Northern Stranglethorn. Предположих че е оцелял след катаклизмата ама явно съм бързал да не видя червените букви горе "This quest was marked obsolete by Blizzard and cannot be obtained or completed." :)
 
 
 
 
 

Подобни теми

bullet Разработка на d3bg.org - От nzhul на: 18/01/2012 - 10:54ч.
bullet Диабло стана на 15 години! - От nzhul на: 18/01/2012 - 13:27ч.
bullet Бъгове в сайта и форума - От nzhul на: 18/01/2012 - 19:04ч.
bullet Coming - Soon - От nzhul на: 18/01/2012 - 20:13ч.
bullet Какъв ще е първият ви герой? - От forge на: 20/01/2012 - 10:54ч.

В момента 0 потребителя разглеждат темата

 


Кой е Онлайн?

 

В момента онлайн има 1 регистрирани потребители. Общо 29 онлайн за последните 24 часа.

Онлайн потребители: kireto


Най-активни днес:


 

Легенда: Администратор, Модератор, Почетен потребител, Потребител


Статистика:

 

Мнения: 95589 | Теми: 6218 | Потребители: 6014 | Най-новият ни потребител е: toshev6