[ Форум ] [ Правила ] [ Потребители ] [ Търсачка ] [ Полезни теми ]

 

Офлайн

 
forge
 

¯\\(°_o)/¯

Коментари: 5407
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

Времева линия на историята на Diablo

+6
 

Офлайн

 

Автор: forge на 22/11/2016 - 14:27ч.

 
Линията на времето в Diablo вселената е много разпокъсана. Събитията рядко са датирани и дори в случаите, когато са, информацията е оскъдна и не изразява периода от началото до края на събитието.

Сътворението на света
Anu е бил единственото същество, съдържащо в себе си доброто и злото. Той е решил да изхвърли всички зли части от себе си, за да постигне цялостна чистота – тези части се превърнали в Tathamet - седмоглав дракон изграден от мрак и подлост. Бил е познат като Основното зло (The Prime Evil). Отделени един от друг, Anu и Tathamet са били хванати в капан на едно място, където воювали помежду си за неопределен период от време. В крайна сметка, равните по сили противници се разрушили взаимно, сътворявайки света. След смъртта си, Tathamet е родил седемте Велики Злина. Всеки от тях бил създаден от главите на Tathamet. От трите основни глави се родили Диабло, Мефисто и Баал, а тялото му било основата на Ада (The Burning Hells). По подобен начин, гръбнакът на Anu се превърнал в Кристалната Арка (Crystal Arch), където се формирал Рая (High Heavens). Посредата се сформирал Pandemonium. Това е било мястото на Worldstone, още познат като Окото на Anu, за който Рая и Ада ще се бият. anuvstathamet.png
Anu се бие с Tathamet.

Преди Sin War
Не е ясно кога
 • Inarius, Архангелът на Рая, се изморява от Вечния Конфликт и решава да избяга от неспиращата война. Той намира Lilith, дъщерята на единия от трите Злина – Мефисто – и заедно с още много демони и ангели открадват Worldstone.
 • От потомството на демоните и ангелите се раждат Нефалемите. Те са първото човешко поколение в Светилището.
 • Случва се Чистката – Lilith, опасена, че Inarius ще убие всеки Нефалем, убила всички бунтарски ангели и демони, с надеждата да възпре Inarius. Събитието е довело до промяната на Worldstone, където Inarius променил артефакта, с цел да намали уменията на Нефалемите през поколенията.

По време на Sin War
3000 години преди събитията в Diablo I и Diablo II – година -1740.
 • Lilith се завръща в Светилището и започва да обработва Uldyssian в своя подлога, който да използва срещу Inarius.
 • Рая намира Светилището и се опитва да го разруши. Ада се опитва да спре Рая, превръщайки Светилището в бойно поле. Uldyssian избутва двете армии обратно в техните царства, унищожавайки себе си в процеса.
 • Angiris Council провежда гласуване дали да спаси Светилището или да го унищожи. Резултата е 3-2 в полза на Светилището.

Войните на Магическите Кланове
1500 години преди Diablo III
 • Започват войните на Магическите Кланове и това бързо води до доминирането на Vizjerei над всички останали кланове. Vizjerei клана е бил един от най-великите магически кланове. Историята на Sorcerer-ите от Diablo 2 е тясно свързана с тях.
 • Двамата най-велики магьосника Horazon и Bartuc от Vizjerei клана воюват помежду си. По време на битката си унищожават Viz-jun, някога велик град в Kehjistan. Битката загубва Bartuc.
 • Магическите кланове се разпадат.

Мрачното изгнание
Мрачното изгнание се нарича периода, в който трите Основни Злина - Diablo, Mephisto и Baal са заточени в Светилището от останалите четири по-малки Злина в резултат на гражданска война в Ада.

964
 • Водени от Azmodan и Belial, много от по-малките демони на Ада възстават срещу Основните Злина. Diablo, Mephisto и Baal са заточени в Светилището.

Около 1004
 • Архангелът Tyrael събира смъртни герои и създава Хорадрима. Дарява им Камъка на Душите (Soulstone) и им възлага задачата да намерят и затворят Diablo, Mephisto и Baal в него.
1.png

1009
 • Mephisto е заловен в близост до джунглите на Kehjistan и държан в плен в Zakarum храм, който по-късно ще се превърне в Kurast.

1010
 • Baal е проследен в пустинята до Lut Gholein. Tal Rasha, лидерът на Хорадрима, се жертва, за да го залови в повредения Камък на Душите.
2.png

1019
 • Diablo най-накрая е заловен от група Ходрадрик монкове, водени от Jered Cain. Монковете погребват Камъка на Душите, в който е заловен Diablo, в близост до реката Talsande в Khanduras. На мястото е построен Хорадрик манастир с мрежа от катакомби.
1025
 • Градът Тристрам е установен около манастира.
3.png

Около 1080
 • Манастирът в Тристрам е изоставен.

Около 1100
 • Хорадримите, вече изпълнили целта си, се изгубват в историята и остават легенда.


Diablo I & Diablo II

1262
 • Източния лорд Леорик пристига в Тристрам. Превъзгласява се за цар и превръща отдавна неизползвания Хорадрик манастир в катедралата Zakarum. Архиепископът Lazarus тайно освобождава Diablo от неговия затвор.
  4.png
 • Крал Леорик се бори срещу силното влияние на Diablo, но накрая губи разсъдака си.

1263
 • Все по-умопомрачен, Крал Леорик започва да вкарва в затвора всички, които се съмнавят в неговата власт и ги екзекутира като изменници. Декларира война на кралството в Westmarch.
 • Под въздействието на Diablo, архиепископът Lazarus отвлича единствения син на Крал Леорик, Принц Albrecht. Diablo се вселява в ужасеното дете.
 • Lachdanan, капитан от армията на Крал Леорик, се връща от катастрофалната война с Westmarch и е принуден да убие Леорик. Падналия крал проклиня Lachdanan и неговите последователи в последния си дъх. Не минава дълго, когато Lachdanan и кралските гвардейци са атакувани от Леорик, съживен като Skeleton King, по време на неговото погребение.
 • Архиепископът Lazarus води група селяни в катедралата и ги оставя на кръвожаден касапски демон (The Butcher). Хората започват да бягат от Тристрам на тълпи.
  5.png
 • Самотен герой пристига в Тристрам и побеждава зловещия демон.
 • Героя побеждава архиепископът Lazarus и Skeleton King.
 • Diablo е победен от героя, който след това се опитва да съхрани Diablo в себе си. Въпреки благородните намерения на героя, неговия храбър дух бързо е погълнат от покварата на Diablo. Той се превръща в Мрачния Скитник (The Dark Wanderer), напускайки Тристрам малко преди легиони от демони да атакуват и разрушат града и неговите обитатели.1264
 • Група герои започват обща мисия да победят Диабло и неговите братя. Героите побеждават демона Андариел и продължават пътешествието си на изток, следвайки скитника.
  6.png
 • Демоничния лорд Дуриел е победен в гробницата на Тал Раша. Разкрива се, че Баал вече е освободен от неговия Камък на Душите.
 • Мрачния скитник завършва трансформацията си в Диабло. Мефисто е унищожен под джунглите на Kurast.
 • Диабло е победен. Неговия Камък на Душите е унищожен, заедно с този на Мефисто в огнището на Ада.

1265
 • Баал и неговата армия достигат планината Arreat.
  7.png
 • Героите последват Баал за финалната битка между хората и последния от Основните Злина. Въпреки победата над Баал, неговата демонична армия продължава да напредва.
 • Ангелът Tyrael разкрива, че Баал е успял да поквари Worldstone-а, пазен в планината. Осъзнавайки, че Worldstone-а не може да бъде възстановен, Tyrael без да се замисля го унищожава. В резултат, експлозия разрушава планината Arreat, опустушавайки голяма част от околноста и армията на Баал.
  8.png


Наши дни
Около 1285
 • Събитията от Diablo III
Източник: diablо gamepedia


Темата беше редактирана от forge на 22/11/2016 - 20:04ч.
 
 

Офлайн

 
tERROR85
 

<SPAM BOT>

Коментари: 2339
Репутация: 969
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

0

# 1: Времева линия на историята на Diablo

 

Офлайн

 

Автор: tERROR85 на 22/11/2016 - 20:29ч.

 
Супер е. Може да вкараш и събитията от книгите преди Д3 - The Order(в момента я чета другите 3 са след нея), Heroes Rise Darkness Falls, Storm of Light и Morbed пък може и от по старите книги. Както си вметнал за трилогията Sin Wars. Да накараме феновете на играта не само да играят ами и да четат. :)

http://diablo.wikia.com/wiki/Chronology_of_Novels

Сега видях че последните две са между Д3 и РОС.

Коментарът беше редактиран от tERROR85 на 22/11/2016 - 20:37ч.
 
azsambot
 

Minion of
Destruction


Коментари: 582
Репутация: 462
battle tag battle tag

0

# 2: Времева линия на историята на Diablo

 

Офлайн

 

Автор: azsambot на 22/11/2016 - 21:38ч.

 
Браво ето такива неща ми липсваха в този сайт
 
 

Офлайн

 
Neltharaku
 

the Blue

Коментари: 1448
Репутация: 1104
Diablo Клан:
<MLC>
battle tag battle tag

0

# 3: Времева линия на историята на Diablo

 

Офлайн

 

Автор: Neltharaku на 22/11/2016 - 21:45ч.

 
Diablo Wiki Timeline Tyк също има описани бая събития по години.

Коментарът беше редактиран от Neltharaku на 22/11/2016 - 21:45ч.
 
azsambot
 

Minion of
Destruction


Коментари: 582
Репутация: 462
battle tag battle tag

0

# 4: Времева линия на историята на Diablo

 

Офлайн

 

Автор: azsambot на 24/11/2016 - 07:17ч.

 
Ама не са на български,а по ми е кеф да си ги чета на родния език :)
 
Neltharaku
 

the Blue

Коментари: 1448
Репутация: 1104
Diablo Клан:
<MLC>
battle tag battle tag

0

# 5: Времева линия на историята на Diablo

 

Офлайн

 

Автор: Neltharaku на 24/11/2016 - 19:07ч.

 
azsambot написа на 24/11/2016-07:17ч.:
Ама не са на български,а по ми е кеф да си ги чета на родния език :)
Мисълта ми беше, че от там може да се преведе пак на български и да се добавят годините които ги няма тука.
 
 
 
 
 

В момента 0 потребителя разглеждат темата

 


Кой е Онлайн?

 

В момента онлайн има 0 регистрирани потребители. Общо 27 онлайн за последните 24 часа.

Онлайн потребители:


Най-активни днес: forge


Рожденици днес: MoPPkoB (30)


 

Легенда: Администратор, Модератор, Почетен потребител, Потребител


Статистика:

 

Мнения: 95575 | Теми: 6217 | Потребители: 6013 | Най-новият ни потребител е: erkanno