[ Форум ] [ Правила ] [ Потребители ] [ Търсачка ] [ Полезни теми ]

Hollowman
 

Nephalem

Коментари: 1042
Репутация: 705
Diablo Клан:
<nMVP>
battle tag battle tag

Историята на Диабло

+18
 

Офлайн

 

Автор: Hollowman на 22/05/2014 - 09:43ч.

 
Миналата седмица беше втората годишнина на Диабло 3 и Близард ни написаха малко "книжле" ,което ни разказва всичко, което се е случило до момента в светът на Диабло. Реших да преведа книгата и ще слагам по една част дневно. (все пак искам да играя от време на време ;D ) Искам да помоля да се въздържате от коментари и ако има нещо важно да ми пишете на лично съобщение. Целта на това е да може главите да са последователни, една след друга.


ИСТОРИЯТА НА ДИАБЛО
Част Първа
Untitled_zpsb26b79fc.png

От момента на Създаването, ангелските легиони на Небесата и демоническите орди на Ада , водели непрестанна война позната като “Безкрайния Конфликт”. След еони на битки, индивиди и от двата лагера, били изморени от войната и решили да търсят място, което да нарекът свой дом, където биха могли да живеят в мир.Използвайки силата на масивен артефакт , познат като “Световния Камък” , те създали “Убежището” , свят скрит от Рая и Ада.
Ангелите и демоните , които живеели в този нов свят, започнали да създават свое общо потомство от хибриди, наричани Нефалеми - първото поколение от хора. С течение на времето ангелите започнали да се боят от нефалемите и техния потенциал и решили да променят структурата на “Световния Камък”, с което да лимитират силите на нефалемите. След няколко генерации човечеството забравило за тайните заключени в тяхната кръв.
Untitled_zps874c6d54.png
В крайна сметка Рая и Ада научили за съществуването на “Убежището” и се сблъскали в този свят в ужасяващата “Война на Греховете”. След като се стигнало до патова ситуация , двете страни решили да спрат военните действия в “Убежището” и оставят човечеството на тяхната съдба. За жалост Баал, Мефисто и Диабло - Тримата “Велики Зла” и водителите на Ада, планували да използват хората като пионки в тяхната война.
Това довело до несъгласие измежду по-малките зла, който решили да възстанат. Легионите на Ада били почти разрушени от този конфликт, но те успели да изпратят в изгнание тримата братя. Архангелът Тираел успял да забележе тримата братя, които се разхождали из хората в “Убежището” и тайно създал “Хорадримите” , група магьосници, чиято задача била да уловят “Великите Зла”. Използвайки “Душевни камъни” те успели да заключат есенциите на “Великите Зла” и ги скрили из “Убежището”.
Около две столетия били минали без да има никакво раздвижване, докато Крал Леорик решил да избере Тристрам за своя престолен град. Без да знае , че есенцията на Лорда на Терора - Диабло , била затворена под малкия град.

След толкова време, стените на “Душевния камък” били започнали да отслабват, и Диабло можел да вниква в съзнанията на хората живеещи над него. Под въздействието на Диабло, един от доверените хора на Леорик - Архиепископ Лазар освободил Диабло.

С Диабло освободен, Лазар започнал да изкривява волята на Леорик. Шептял в ухото му за несъществуваща заплаха от съседното кралство -> Уестмарч, при което Леорик изпратил най-големия си син - Принц Ейдън с армията. Лазар отвлякъл по-малкия син на Леорик - Принц Албрет, за да може Диабло да го обладае и възвърне физическата си форма.
Untitled_zpsc12a26a6.png

Докато Диабло пиел от ужаса на малкия принц, злото под Тристрам започнало да се разпростира из града.

Ейдън се завърнал в Тристрам и се заклел,че ще освободи по-малкия си брат и ще прочисти града си. Авантюристи от целия свят се стекли на помощ, включително и - убиица от “Сестринството на сляпото око” , магьосница от клана “Вижерей” от Кехиджистан и голям брой бойци , тренирани да използват различни брони и оръжия.

Героите били подпомагани от неколцината спасили се жители на Тристрам -> Гризуолд Ковача, който поправял броните и оръжията, Вещицата Адриа , която им давала различни отвари и магически книги, и Декард Кейн , който бил последния оцелял Хорадрим и им подпомагал със своите знания.

Лазар бил убит под Тристрам , и Ейдън предизвикал Диабло, който бил обладал неговия брат и го превърнал в нечовешко чудовище. Ейдън успял да победи Диабло, но не и да унищожи “Душевния Камък” . Обезпокоен,че Диабло ще остане свободен да зарази и други невинни хора , той забил камък-а в собственото си чело , и се надявал с това той да затвори Диабло.
Untitled_zps6e438d8e.png

Обезпокоен, Ейдън се завърнал в Тристрам, но градските веселби не успели да успокоят тъмната есенция ,която присъствала в неговото съзнание. Кратко след победата си принцът заминал на изток търсейки отговори и .....спасение.
 
 

Офлайн

 
Hollowman
 

Nephalem

Коментари: 1042
Репутация: 705
Diablo Клан:
<nMVP>
battle tag battle tag

+8

# 1: Историята на Диабло

 

Офлайн

 

Автор: Hollowman на 23/05/2014 - 04:09ч.

 
Част Втора
Untitled_zps160d8f4b.png
Въпреки,че Ейдън се съпротивляваше ….малко по малко той беше принуден да изпълни мисията на Диабло: Да освободи своите братя. При пътуването си , Ейдън преминал през “Манастира на мошенници”, което била главната база на ордера , познат като “Сестрите на сляпото око”. Душата на Диабло призовала зли демони, които прогонили всички от техния дом. Мариус , стар скитник, който бил взел убежище в манастира, се видял учудващо незасегнат от атаката.

Не бил сигурен дали чудовищата били само неговото подсъзнание,което си играело трикове под влияние на опиатите, но решил да последва Ейдън , към когото се обръщал само с “Тъмния Скитник”.

Малка група герой , водени от идеята да унищожат злото , се събрали в малко убежище заедно с оцелелите мошенници от манастира. Сред тях били:
Варварин от Планината Ареат
Амазонка от Островите Сковос
Паладин от вярата на Закарум
Магьосница от Кехджистан
Некромансър от източните джунгли.
Untitled5_zps7fd9852d.png

След освобождението на Декард Кейн , героите прочистили Манастира , но било твърде късно , за да хванат Ейдън.
Придружен от Мариус, Ейдън бил пропътувал до гробница на изток, където великият хорадрим - Тал Раша се е бил пожертвал, като забил “Душевния Камък” на Баал,Лорда на Разрухата, в гръдния си кош.
В гробницата Архангел Тираел се сблъскал с Ейдън. В същото време, Баал успял да се освободи , като примамил Мариус да освободи камъка от гръдния кош на Тал Раша.

Ейдън и Баал успели да надделеят над Тираел и да го затворят в гробницата , но не и преди Тираел да даде команда на Мариус да вземе част от камъка на Баал в Ада и да го унищожи. Това би било достатъчно да прогони Баал (или което и да е от Големите Зла) от “Убежището”.
Докато героите успяли да достигнат гробницата , Мариус, Баал и Ейдън вече ги нямало. Шампионите бързо освободили Тираел , който ги помолил да последват стъпките на Мариус и да осигурят победа в неговата мисия.
Untitled2_zps0c6938c3.png
Героите на човечеството последвали Ейдън и Баал към Травинкал , божествено място за религията на Закарум , където двамата братя успели да освободят Мефисто от неговия затвор. Обединени, те най - накрая успели да вкарат своя план да доминират човечеството в действие - Диабло разкъсал смъртната плът на Ейдън и пропътувал през портал, с цел обединения на армиите на Ада , докато Мефисто останал в “Убежището” да подсигури входа към Ада.

Когато героите пристигнали в Травинкал, те били принудени да се бият не само с Мефисто, но и със опорочените светила на Закарум. След свирепа битка , която разтърсила основите на убежището на Мефисто, героите на човечеството успели да победят Лорда на Омразата и да пренесат неговия Душевен камък през портала към Ада.
Untitled3_zps9d6f3564.png

Дълбоко в Ада , героите унищожили Душевния камък на Мефисто върху “Наковалнята на Разрухата” , след което проследили Диабло до сатанинска катедрала, разрязана от реки с кръв и лава. На това бойно поле, героите се сблъскали с Лорда на Терора, използвайки цялата си сила и храброст срещу тази безкрайна зла сила. След толкова време, Диабло е победен, а неговия Душевен камък е унищожен в сърцето на Ада.

Untitled4_zps2a166b91.png

В същото време , Баал пропътувал на север с мисия да поквари “Световния Камък” , принуждавайки човечеството на страната на злото. Първо, Баал решил да избегне съдбата на своите братя и издирил Мариус,който бил обзет от страх и ужас и не успял да унищожи Душевния камък,бил взел убежище в лудница. Под прикритие , Баал, успял да принуди Мариус да му даде камъка…..след което го убил по жесток начин.

Коментарът беше редактиран от Hollowman на 23/05/2014 - 04:13ч.
 
Hollowman
 

Nephalem

Коментари: 1042
Репутация: 705
Diablo Клан:
<nMVP>
battle tag battle tag

+7

# 2: Историята на Диабло

 

Офлайн

 

Автор: Hollowman на 24/05/2014 - 10:20ч.

 
Част Трета

Untitled_zps3144a4c7.png

Въоражен с Душевния си камък,който оттръгнал от ръцете на Мариус, Баал лично ръководил атаката над северните части на Ареат, свещена планинска част за могъщите варварски племена. Неговата цел е самата планина Ареат, мястото където бил “Световния Камък” , инструмента използван за сътворението на “Убежището” .

Легионите на Баал минавали и опустошавали всички крепости наред с изключение на Харогат, където група от митични вождове се пожертвали за да издигнат магическа бариера , за да предпазят дома си.

Нихатлак, единствения оцелял вожд, се осъмнил в силата на тази бариера и сключил сделка с Лорда на Разрухата. Баал ще пожали Харогат, за сметка на древна реликва, която би му дала достъп до планината, невъзпрепиятстван от Древните Пазители.

Героите, които победили Диабло, последвали Баал на север, където били придружени от двама нови последователи. Убиица от ордера на Виз-Джак’Таар , който бил изграден с целта да преследва бегълци магьосници. Другият бил друид от горските земи на Скосглен , който използвал силите на природата и можел да се превъплащава в различни зверове.С помощта на Тираел , героите успели да пробият обсадата на Харогат и да стигнат до града.

В града , героите разкрили сделката на Нихатлак и го победили в битка, след което си пробили път до планината Ареат , само да осъзнаят че Баал е вече в сърцето на планината. Преди да успеят да го настигнат и спрат , те трябвало да победят Древните Пазители , а в това време Баал вече бил започнал своята разрушителна работа върху “Световния Камък”.

Untitled1_zpsb0d066ba.png


След като героите, успели да достигнат сърцето на планината Ареат, те се изправили лице в лице срещу Баал и в ожесточена битка те успели да го надвият. Уви, той вече бил променил “Световния Камък”, който започнал да сее хаос из “Убежището”.

Архангел Тираел взел решение да спаси човечеството. Хвърлил своя меч “Ел’друин” и успял да унищожи камъка, което унищожило и голяма част от земята около планината в катастрофална експлозия. “Убежището” вече било разкрито пред погледа на Рая и Ада


Untitled2_zpsb588719b.png
 
Hollowman
 

Nephalem

Коментари: 1042
Репутация: 705
Diablo Клан:
<nMVP>
battle tag battle tag

+7

# 3: Историята на Диабло

 

Офлайн

 

Автор: Hollowman на 25/05/2014 - 11:58ч.

 
Част ЧетвъртаUntitled_zps30374339.png
Със разрухата на Световния камък , ролята на Убежището в безкрайната война е променена завинаги. Повечето хора били забравили ужасите от по-ранните години и градчето наречено Новия Тристрам се появило недалеч от от мястото където Диабло затворен под земята.

Но Декард Кайн не бил забравил. Довел осиновената си племенница в Новия Тристрам и продължил да изучава злото, което някога било под катедралата. Той бил сигурен,че е въпрос на време докато гибел ще засегне Убежището отново и в продължение на 20 години неговите предупреждения били лесни за игнориране …..докато звезда не паднала от небето.
Звездата ударила катедралата и запратила Декард Кайн в огромен кратер ,а Леа отишла да потърси помощ.

Падналата звезда привлекла герои от различни земи:
Варварин скитник,оцелял от разрухата на Ареат
Ловец на демони воден от отмъщение
Монах от манастирите на Ивгород
Знахар от племената на Умбуру
Магьосник от островните земи на Шиансай


Untitled2_zps8b044def.png
Всеки от тези индивиди демонстрирал умения напомнящи за нефилимите родени от ангели и демони.


Героите отговорили на молбата на Леа за помощ и намерили Кайн,който бил оцелял и се биел за живота си срещу скелети, които били съживени от енергията на звездата. След проучване на кратера те открили ,че звездата била мъж,който нямал никакви спомени за това кой е.

Имало малко улики за това кой е: зловеща поличба,която той не си е спомня (въпреки,че бил сигурен за това ,че е важна) и неговия меч ,който се бил счупил в следствие на падането в Убежището.

След десетилетия прекарани в очакване на следващото зло, Кайн разпознал съдбата на мъжа като ключ ,който би помогнал за разбирането на тъмнината и дал задача на героите - да съберат парчетата на меча.


Въпреки ,че героите успели да възстановят меча, Магда - член на култа на едно от по-малките зла Белиал - се опитала да вземе парчетата и смъртно ранила Кайн , преди да избяга от Леа и героите. Преди да издъхне пред очите на Леа , Кайн възстановил меча. Мъката на Кайн не била напразна - меча помогнал на неизвестния мъж да си спомни кой е - Тираел. Той бил пожертвал своя архангелски статут за да предупреди човечеството за пристигането на два демонически лорда.


Untitled3_zps35237c66.png

По-малките зла, които някога бяха изгонили Диабло и братята му от Ада - Белиал, Лорда на лъжите и Азмодан , Лорда на Греха - били на свобода в Убежището с цел да доминират човечеството.
 
Hollowman
 

Nephalem

Коментари: 1042
Репутация: 705
Diablo Клан:
<nMVP>
battle tag battle tag

+7

# 4: Историята на Диабло

 

Офлайн

 

Автор: Hollowman на 26/05/2014 - 07:36ч.

 
Част ПетаUntitled_zps624bf95e.png

Заедно с нефилимите , Леа и Тираел, последвали Магда до пустинния град на Калдеум. Успели да я приклещят в пълния с демони Алкарнус, където най-накрая успели да си отмъстят за смъртта на Кайн , но успели да открият тъмна тайна преди Магда да издъхне.

Белиал , Лорда на Лъжите, се криел някъде в Калдеум , манипулирайки жители на града. Тираел и Леа претърсили канализацията на Калдеум ,но намерили само последователите на Белиал и ...Адриа - отдавна изгубената майка на Леа,която някога била помогнала на Ейдриан да победи Диабло.

Конфликта със силите на злото били накарали Адриа да се покрие , като без никакво желание изоставила Леа. Двете много се зарадвали от факта,че са отново заедно и Адриа разкрила защо е в Калдеум. Последователите на Белиал я били пленили докато търсила артефакт - Черния Душевен Камък, който имал силата да плени душите на Големи и Малки зла и завинаги да ги прокуди от Убежището.

Untitled1_zpsd625c0a4.png

Създателя на Черния Душевен Камък бил предател от редиците на Хорадримите , познат под името Золтан Кул. Той единствен знаел мястото на камъка , но бил мъртъв от стотици години. Използвайки магията на Леа, героите призовали духа на предателя и направили сделка - той ще разкрие местоположението на артефакта……. ако бъде върнат към живот.

Щом Кул бил върнат към живот в сърцето на своята пещера , той призовал камъка , но бил изненадан от факта ,че в него били затворени пет от седемте зла. В период от 20 години , Адриа внимателно била маркирала есенциите на петте демон лорда , за да бъдат хванати в капана на камъка.

Untitled2_zps58a70a7e.png

Осъмнен в намеренията на вещицата , Кул предложил сделка на нефилимите : да работят с него и да разрушат Рая и Ада и да господстват над Убежището. Героите отхвърлили предложението и били принудени да се преборят с забранената магия на Кул.

Заедно с камъка, героите се завърнали в Калдеум като били решени да затворят Белиал в него…..но намерили градът обграден от армията на Белиал. Героите успели да си пробият път и да разкрият Белиал, който се бил маскирал като Хакан II , детето император на Калдеум.

В своята ярост , Белиал почти унищожил палата на императора заедно с героите , но те успели да го надвият и затворят есенцията му в Черния Душевен Камък.

Untitled3_zps26abf6ec.png

С мира възстановен в Калдеум , нефилимите се приготвяли да намерят и затворят Азмодан, но Леа получила видение в което Лорда на Греха и се надсмивал. Гордеел се със знанията си относно Черния Душевен Камък и разкрил своята инвазия над Убежището с начало Кратера Ареат.
 
Hollowman
 

Nephalem

Коментари: 1042
Репутация: 705
Diablo Клан:
<nMVP>
battle tag battle tag

+7

# 5: Историята на Диабло

 

Офлайн

 

Автор: Hollowman на 27/05/2014 - 06:38ч.

 
Част ШесттаUntitled_zps85ecfc2b.png
Крепостта Бастион, първоначално построена да ограничи заплахата от варварите , била почти паднала под обсадата на Азмодан. Докато героите убивали след един след друг демонични обсадни зверове,за да предотвратят разрушение на стените на крепостта, групи от демони се промъкнали през защитата на крепостта и си проправили път в нея като убили стотици цивилни и воиници, които защитавали смело крепостта.


Untitled1_zps83c88094.png

Следвайки напътствията на Адриа, героите прекосили кратера Ареат с цел унищожаването на “Греховните Сърца”. Това били артефакти,които Азмодан използвал за да увеличи силата на своята армия.

В сърцето на кратера Ареат, героите се сблъскали с Лорда на Греха. Азмодан отприщил ужасяващите сили на Ада , превръщайки неговото убежище в лабиринт от поквара и разлагащи се трупове.


След дълга битка героите успели да надвият Азмодан и да затворят неговата есенция в Черния Душевен Камък.
Untitled2_zpsf67da4d0.png

Победоносни героите се върнали в крепостта , само да заварят ужасна гледка - на върха на крепостта , Тираел бил окован в мистериозни вериги, а кръвта и телата на мъртвите войници оформяли ритуален кръг около Леа. В момента , в който Адриа забила Черния Душевен Камък в тялото на Леа, Адриа разкрила ужасяваща истина. Тя била служителка на Диабло , а Леа - нейното дете чието баща бил Еидън, е само съд ,чрез който Диабло бил планувал да се завърне.

Диабло почти моментално обзел тялото и ума на Леа , трансформирайки я напълно. Триумфираща от завръщането на своя господар, Адриа се измъкнала и оставила героите и Тираел , ужасени от предателството.

Използвайки Черния Душевен Камък , Диабло абсорбирал есенциите на своите братя - Мефисто и Баал , заедно с другите четири по-малки зла - Андариел , Дуриел , Белиал , Азмодан и по този начин абсорбирал силата и злобата на всички лордове на Ада.

Диабло отворил портал до Диамантените Порти на Рая, най-накрая е толкова близко до изпълняването на своите желания : да унищожи всички свои врагове и да властва над сътворението като Великото Зло.
Untitled3_zps44b3a51d.png
 
Hollowman
 

Nephalem

Коментари: 1042
Репутация: 705
Diablo Клан:
<nMVP>
battle tag battle tag

+6

# 6: Историята на Диабло

 

Офлайн

 

Автор: Hollowman на 28/05/2014 - 09:58ч.

 
Част Седма


Untitled_zps69939407.png

Диабло достигнал Диамантената Порта на Рая , но Империус , Архангелът на Храброста и главнокомандващ войската на Рая , разпознал своя враг през дигизировката и изгорил фалшивия му лик.

Диабло бил разкрит и двамата се били ожесточено докато Империус бил победен и Диабло разбил Диамантената Порта. Силите на Ада били обсаждали Рая безброй пъти през годините , но никога не били успели да разбият портата - досега.

В момента, в който портите били разбити , останалите членове на Съвета на Ангирис, били бързо разпръснати.

Тираел и нефилимите бързо последвали Диабло в портала до Рая , само да намерят Империус победен,който ги обвинил за възнесението на Диабло и разрухата на Рая.
Диабло бил безпощаден в оскверняването на Рая. Множество от най-силните демони на Ада били нахлули. Ангели били превръщани в демони. Легионите на Рая били обзети от отчаяние.

Невъзпрепиятствани , нефилимите се проправяли път през Рая - търсейки съветите на Итарел , Архангелът на Съдбата. След като освободили Ауриел, Архангелът на Надеждата, те конфронтирали Диабло на върха на Кристалната Арка, източникът на силата и живот на всички ангели.

Untitled2_zpsc2c26357.png

Използвайки придобитата си сила Диабло отприщил непрестанни ужаси върху нефилимите , дори ги завел във неговото Царство на Терора.

Но нефилимите успели, където силите на Рая не могли. След титаничен сблъсък, те успели да надвият и изгорят тялото на Диабло.

Със Диабло унищожен, ангели и архангели започнали възстановяването на дома си. Тираел се върнал като член на Съвета на Ангирис като смъртния Аспект на Мъдростта - качество, което той знаел ,че би било изключително нужно за напред. Той започнал да се бори, да изцели болката и недоверието създадено от инвазията на Диабло , и имал за цел да изгради съюз между ангелите и човечеството.……но призракът на Безкрайния Конфликт продължил да замъглява неговата надежда за обединение.

Untitled3_zps21d453ed.png
 
 
 
 
 

В момента 0 потребителя разглеждат темата

 


Кой е Онлайн?

 

В момента онлайн има 0 регистрирани потребители. Общо 26 онлайн за последните 24 часа.

Онлайн потребители:


Най-активни днес: MilenPetrov


 

Легенда: Администратор, Модератор, Почетен потребител, Потребител


Статистика:

 

Мнения: 95589 | Теми: 6218 | Потребители: 6014 | Най-новият ни потребител е: toshev6