[ Форум ] [ Правила ] [ Потребители ] [ Търсачка ] [ Полезни теми ]

 

Офлайн

 
forge
 

¯\\(°_o)/¯

Коментари: 5407
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

Островът Шиансай – Домът на Магьосниците

+10
 

Офлайн

 

Автор: forge на 20/01/2014 - 22:16ч.

 
RFOpJPq.png

Островът Шиансай е разположен северозападно от Tur Dulra. Името Шиансай (Xiansai) изглежда да произлиза от китайската система за именуването на Китайските градове. В Китай „Xi'an“, приемайки, че има две срички, е столичен град, което означава „Мир на Запад“. Произношението на думата „Xi'an“ или изписан на общоприетия Китайски език - „Мандарин“, като „西安“, звучи като „шии-ан“. Въпреки това, логически „Xian” би трябвало да се изписва с една сричка и да се произнася като „шиан“. Много е вероятно сричката „Xian” да се отнася за Китайския символ „仙“, което ще рече „безсмъртен“ или ако се използва като прилагателно – „да бъдеш мистериозен“. Сричката „sai” означава „крепост“, изписана като „塞“ за съществително. Следователно думата „Xiansai” означава „Крепост на безсмъртните” или „Мистериозната крепост“. Също така в играта чародейте може да се смятат за хората с мистериозни безсмъртни сили, затова името на родина им е, за да отрази уменията им в Diablo. В допълнение, думата „Xiansai” вероятно е анаграма на думата „Азиатец“ с прибавени буквите „х“ и „i”, което довежда до спекулацията, че Xiansai е дом на все още неразкрита Азиатска или специфична китайски-ориентирана цивилизация. Има много възможни връзки за съществуването на подобна цивилизация, най-вече от различните имена на уникални предмети в Diablo.

Но много очевидна връзка е изразеното източно-азиатско лице на женския магьосник в концепт арта на Diablo III, за който е ясно, че идва от Шиансай.

В Diablo I Split Mail (броня) изглеждаше точно като бронята носена от японските самурай. Фактически, самото съществуване на Splint Mail предполага Азиатско въздействие върху предметите в света на Светилището.

В Diablo II имаше още повече предмети, повечето от които уникални. Splint Mail се завърна заедно с повечето оръжия за Асасинката – катарите. Предмети като Buriza-Do Kyanon, Chu-Ko-Nu, Bing Sz Wang и The General's Tan Do Li Ga имат ясна връзка с Азиатците. Има няколко типа култура, които ги отразяват. Например, много предмети имат китайски наименования, както споменахме. Предмети с имена като Kuko Shakaku отразяват Японска култура, докато The Iron Jan Bong беше корейско име и Heaven’s Brethren и Hwanin’s Majesty имат имена директно от корейската митология. Друга по-малко очевидна връзка беше видяна в Act V от Qual-Kehk. Той спомена историята на Larzuk за налудничавата идея да се напълнят огромни тръби с барут и метални топки и да се изтрелят по демоните. Това очевидно е във връзка с черешови топчета и техния начин на работа. След като барутът е открит в Китай, може да се каже, че това е косвена връзка с възможна Азиатска цивилизация от света на Светилището. Още повече, споменато е, че Larzuk го е чул от пътешественици, които може би са от Шиансай. Алхимикът Alkor има много силен индийски акцент, който също може би произхожда от Шиансай.
38R7WMPXSFYTOGV.jpg


Темата беше редактирана от forge на 03/08/2015 - 16:35ч.
 
olfilthy
 
0

# 1: Островът Шиансай – Домът на Магьосниците

 

Офлайн

 

Автор: olfilthy на 20/01/2014 - 22:18ч.

 
Искам тука следващия експанжън! :) + онова готино градче Scorvos!
 
Alsoft
 

Greater Mummy

Коментари: 197
Репутация: 62
battle tag battle tag

0

# 2: Островът Шиансай – Домът на Магьосниците

 

Офлайн

 

Автор: Alsoft на 21/01/2014 - 09:34ч.

 
"ономасиология" Ко речи ????????? :)
 
Dex
 Коментари: 3564
Репутация: 2541
battle tag battle tag

0

# 3: Островът Шиансай – Домът на Магьосниците

 

Офлайн

 

Автор: Dex на 21/01/2014 - 09:38ч.

 
 
Momo
 

Skeleton

Коментари: 50
Репутация: 14
battle tag battle tag

+1

# 4: Островът Шиансай – Домът на Магьосниците

 

Офлайн

 

Автор: Momo на 21/01/2014 - 09:59ч.

 
Дялове на лексикологията :
1. Семасиология- /semasia- смисъл, значение, logos- учение/- наука за смисъла. Обект на изследване на тази наука е лексикалното значение на думата или семантиката й.
2. Ономасиология- /onomasia- название, onoma-име/- наука за названията. Тя изучава начините, по които се извършва наименуването на на предмети, понятия и явления, връзката между лексикалното съдържание и езиковата форма. Ономасиологията е свързана със семасиологията, но се различава съществено от нея. Семасиологическото изучаване е насочено от думата към нейното значение, а ономасиологическото- от понятието към обозначението му от съответната дума. За ономасиологията е важна ономасиологичната природа на езиковия знак, т.е как възниква думата.
3. Ономастика- наука за собствените имена. Дели се на антропионимия- наука за собствените имена на хората; топонимия- наука за названията на селища и хидронимия- занимава се с названията на водни басейни.
4. Фразеология- изучава устойчивите, фразеологични съчетания от думи, мястото им в общата лексикална система, лексикалната и синтактичната им структура, значението, произхода и стилистичните им особености
5. Етимология- наука за произхода на думите
6. Лексикография /lexicon-речник, grapho-пиша/ наука, която се занимава с изследването на принципите за съставяне на различни видове речници
 
 
 
 
 

Подобни теми

bullet Разработка на d3bg.org - От nzhul на: 18/01/2012 - 10:54ч.
bullet Диабло стана на 15 години! - От nzhul на: 18/01/2012 - 13:27ч.
bullet Бъгове в сайта и форума - От nzhul на: 18/01/2012 - 19:04ч.
bullet Coming - Soon - От nzhul на: 18/01/2012 - 20:13ч.
bullet Какъв ще е първият ви герой? - От forge на: 20/01/2012 - 10:54ч.

В момента 0 потребителя разглеждат темата

 


Кой е Онлайн?

 

В момента онлайн има 1 регистрирани потребители. Общо 27 онлайн за последните 24 часа.

Онлайн потребители: ThePeanut


Най-активни днес: forge


Рожденици днес: MoPPkoB (30)


 

Легенда: Администратор, Модератор, Почетен потребител, Потребител


Статистика:

 

Мнения: 95575 | Теми: 6217 | Потребители: 6013 | Най-новият ни потребител е: erkanno