[ Форум ] [ Правила ] [ Потребители ] [ Търсачка ] [ Полезни теми ]

 

Офлайн

 
Benifios
 

Adramelech

Коментари: 4674
Diablo Клан:
<Always High>
battle tag battle tag

Легендарен шанс - Кадала vs Канай

+6
 

Офлайн

 

Автор: Benifios на 18/11/2015 - 13:45ч.

 
conduit-goblins.jpg

Екипировката е едно от най-важните неща в играта и всеки се стреми към определен сет или легендарен.
Доста хора, когато искат възможно най-бързо или когато не могат да намерят чрез дроп даденият предмет да се обръщат за помощ към Кадала или Куба на Канай.
Сега ще разгледаме няколко ситуации относно "изкарването" на даден предмет от Кадала или Канай.Теория за изработката и малко изчисления

Като за начало ще използваме тези две таблици за шанс на различните предмети, които ни интересуват
Таблица 1 и Таблица 2 , като втората е малко по-полезна в нашият случай понеже показва колко шарда и колко death's breath са ни необходими приблизително. Тя е базирана на първата, като е леко преработена и са добавени нови неща с цел по-голямо улеснение и съответно новите избори за предмети.

За пример може да дадем Thorns of the Invoker , който не беше специфичен сет за даден клас , но в пач 2.3 той стана специфичен за Кръстоносеца. Това е включено във втората таблица, което води до промяна в цифрите за дроп от предната, понеже премахването му от глобалният дроп води до увеличаване на дроп за други предмети и също така води до лек спад при предметите за Кръстоносеца.

pES8hkc.jpg

Как да се ориентираме за шанса на даден предмет и как играта го избира.
За определим даден процент трябва да вземем конкретният вид на легендарният или сет предмет от всички останали (например взимаме вуду маски) по този начин вкарваме в уравнението предмети които са специално за даден клас и с тях може да дадем най-лесен пример. Това означава, че към стандартните каски, които може да ни се паднат трябва да добавим и вуду маските, които съответно ще намалят шанса си както на самите тях, така и на стандарните каски.
Същото се отнася и за церемониалните ножове.
Ако погледнете обаче Raw data от втората таблица ще видите, че има една графа Weight, която и определя един вид и колко рядък е един предмет, колкото е по-ниска толкова е по-рядък даденият предмет.
По броя на получените ножове ще може да преценим, че например Gidbinns и Last Rebirths са с висок шанс, а Starmetal Kukri ще е най-редкият нож, който може да получите. Това е така защото първите два имат по 100 Weight, а кукрито само 25 Weight.
Да вземем за пример Dagger of Darts (DoD), който с 50 Weight, а общият Weight на церемониалните ножове е 575, което е около 8,69(9)%.

Какво обаче се случва при Кадала :

kadala-armor-d3.jpg

Искаме даденият церемониален нож, но той не е специфичен избор при Кадала - там той е включен в графата за 1H weapons. Така че ще се наложи да включим всички 1H weapon, които могат да се носят от един Доктор.
  • 575 = ceremonial knives
  • 550 = 1H axes
  • 350 = daggers
  • 650 = 1H maces
  • 200 = spears
  • 1000 = 1H swords

След като направим изчисленията 50/3325 се получава този шанс 1.50%.
Което води до следното заключение - за специфични оръжия е най-добре да се ползва Канай, както и колани - при Варвари и Кръстоносци. Каски също добра опция от Канай. Като тук говорим за % шанс, а не за "цена".


Колко струват предметите

Screenshot022.jpg

Малко по-долу ще разберем колко е средната цена на даден предмет. Това е просто средна цена и това не означава, че не може да изкарате предмета много по-рано или да дадете тройно или петорно количество Blood Shards или Death’s Breath, средната цена не ви гарантира предмета.

Формулата е следната 100 / Kadala_Drop_Chance * Kadala’s_Cost * 10.


Знаем, че тя има 100% шанс да даде предмет, затова ние ще тестваме колко пъти от 100 ще ни даде съответният предмет, като ще изчислим и колко шарда ще ни иска средно за даден предмет.

Искаме Dagger of Darts и за тази цел ще изхарчим около 50 000 шарда. Или формулата придобива следният вид 100 / 0.0150 Kadala chance * 75 Blood Shards * 10 = 49,875 Blood Shards. 665 опита.
За Starmetal Kukri’s средната цена е около 99,750 шарда!
Carnevil маската обаче има по-голям шанс защото е и по-евтина и ще ни излезе около 6,750 шарда.


Как да си направим по-добро оръжие чрез Канай

kanai-upgrade-leg-d3.jpg

Друг начин, чрез който може да си добавите предмет който е специфичен е чрез Куба на Канай, който беше вкаран в пач 2.3.0

За целта трябва да използвате една от рецептите в куба - Hope of Cain, взимате жълто оръжие, което е 70 ниво и го превръщате в легендарно, като за целта трябва да е от съответният тип оръжия които търсите или предмети. Например искате Кукри, трябва да намерите, крафтнете или да ползвате кадала за да си набавите жълт церемониален нож, който е 70 ниво и да ползвате по-рано споменатата рецепта. За разлика от Кадала тук имате строго аргументиран вид на предмета, който ще получите, както и 100% шанс той да е легендарен или сет.

Формулата ще е същата 100 / Drop_chance * 25 като сменяме шардовете с Death’s Breath

Когато приложим предните примери получаваме следните неща :
Carnevil (9.09%) средно 275 Death’s Breath , а за Dagger of Darts около 288 Death’s Breath.
Ако пък търсим нещо още по-рядко SuWong Diviner 2H staff ще се окаже, че са ни необходими около 163 Death’s Breath средно.

Заключение: Легендарните от Кадала и Канай

Kadala е много добра при търсено на облекло. Shoulders например са под 2,000 Blood Shards срeдно за всички класове. Клас специфичните облекла — Каски за Доктори, Магьосници или Монкове например — са рисковани, но все пак са много по-добър вариант за влагане на шардовете отколкото ако ги вложите в оръжия.

Специфичните предмети като оръжия или клас специфични предмети имат най-голям успех при Kanai, защото те се ролват в строго определен вид и тип. Например в играта има 7 вида 2H maces, но Доктора може да използва само 5 от тях. Това означава, че ще имаме 1-в-5 да ролнем Furnace: рядкоста на Furnace ние все пак може би ще изразходим средно 375 Death’s Breath преди да го получим.

Пръстените и амулетите за съжаление не са от най-голяма оферта при тях. При Канай излиза доста скъпо, а при Кадала не е голяма успеваемостта. Това се дължи на това, че те почти нямат класова специфика.

Източник

Темата беше редактирана от forge на 19/11/2015 - 15:58ч.
 
gladiator
 

Zombie

Коментари: 32
Репутация: 6
battle tag battle tag

+1

# 1: Легендарен шанс - Кадала vs Канай

 

Офлайн

 

Автор: gladiator на 19/11/2015 - 11:44ч.

 
интересно ...благодаря за инфото;D
 
 
 
 
 

В момента 0 потребителя разглеждат темата

 


Кой е Онлайн?

 

В момента онлайн има 1 регистрирани потребители. Общо 29 онлайн за последните 24 часа.

Онлайн потребители: Neltharaku


Най-активни днес: CerberuS


 

Легенда: Администратор, Модератор, Почетен потребител, Потребител


Статистика:

 

Мнения: 95590 | Теми: 6218 | Потребители: 6014 | Най-новият ни потребител е: toshev6