[ Форум ] [ Правила ] [ Потребители ] [ Търсачка ] [ Полезни теми ]

 

Офлайн

 
Benifios
 

Adramelech

Коментари: 4674
Diablo Клан:
<Always High>
battle tag battle tag

Kehjistan - възход и падение

+5
 

Офлайн

 

Автор: Benifios на 18/11/2016 - 12:31ч.

 
OPYDiOZ.jpg
Deckard_Cain написа:
"Може би няма друг толкова важен регион за развитието на цивилизацията като Kehjistan."

Географско местоположение

Източната Империя или по-позната като Kehjistan от древни времена е наричана само Kehjan. Това е голямата Империя на източните земи в Sanctuary. Нейното местоположение е по протежението на източното крайбрежие на Twin Seas, южната част е обградена от джунглите на Kurast, а на север са пясъците на Caldeum. Най-големите градове са Caldeum, Viz-jun, Ureh и Kurast.

Южната част


Източната империя заема почти 1/3 от източната половина на Sanctuary's. Също така тя има и най-големите гори, заради многото дъждове в региона. Джунглите пък подхранват най-голямата и широка река в Sanctuary. Нейното име е Argentek.
uDOU4Oj.jpg

Стотици малки реки и притоци се преплитат през буйните тропически гори за да може накрая да се влеят в могъщата река Argentek. Заради голямото разнообразие дъждовните гори са едно от любимите места на много билкари и алхимици.
Много от тях идват от далече за да могат да събират или изучават редки видове растения и животни, които се срещат само тук. Влажната атмосфера на тези гори е перфектна за мухите и ларвите на комарите. Басейни от застоялата вода, които често се образуват заради дъждовният климат са идеалните места за снасяне на яйцата. Поради честото използване на магията от Mage Clan Wars, голяма част от флората и фауната на джунглата е нараснала с огромни размери, това се дължи на неблагоприятният ефект от използването на силни заклинания. Дървета и лози растат с необичайни размери, а езера се появяват за една нощ, a веднъж безвредни същества ще получат опасни способности и ще освирипеят.

Древна история
Преди няколко хиляди години, ловци-търсачи са преоткрили себе си в буйните и плодородни гори в южната част на Kehjistan. Освен това имало и още нещо; Географското местоположение на Kehjistan's е пълно с възли от магическа енергия и тези, които имали вродени тайнствени сили започнали да ги усещат и признават. Започнали да се групират и да се заселват на места, където магията е най-силна.
Възстановени артефакти от - 2300 година разказват, че писането, изкуството и науката стават неразделна част от човешката култура в Kehjan, а по този начин се ражда първата велика цивилизация.

Все по-голямото желание и изучаване на магията довело до създаване на Магически кланове. Нарастващата сила на клановете доведе до формирането на Al'Raquish. По този начин била управлявана империята.

Заради действията на Jere Harash, от the Burning Hells (Ад)научават за съществуването на Sanctuary. The Prime Evils веднага съставят план за поробване на човечеството и създават Temple of the Triune, това ще е привидно доброжелателна религия, която ще инструмент и ще служи за целите им в света на смъртните. С течение на времето последователите се увеличили значително. За да може да се противопостави на Triune, архангел Inarius създава Cathedral of Light за да може да намали влиянието на Prime Evils. И двете религии придобиват огромно влияние върху хората от Kehjan. По този начин се стига и до Sin War, където Inarius и Prime Evils водят тайна война за душите на човечеството. Тази война приключва с идването на Uldyssian и Edyrem. Чрез жертвата на Uldyssian's Ада и Раят оставят Sanctuary и скриват истината какво всъщност се е случило.

Епоха на магията

Вярвайки, че Sin War е нещо повече от сблъсък на религии хората от Kehjan се отвърнали от религията. Те стигнали толкова далече, че преименували земята си на "Kehjistan," и се обърнали към Магическите кланове за насоки и управление. Златната ера на магията и просветлението започнала. Малцината в империята, които знаели истината за това, какво се е случило през Sin War забранили практикуването на демонология. През това време Магическият клан Vizjerei служи като опора на Империята, а град Viz-jun е новата Имперска столица.

През -210 година избухва великата магическа война на кланоете, тя продължава седем години. Kehjistan се превръща в бойно поле, а Viz-jun е разрушен до края на войната. Kehjistan никога не възвръща славата си от преди тази война, а голяма част от царството е тероризирана от страничните ефекти на отприщените през годините магии . Голяма част от тях се разсейват, но някои са имали необратимо въздействие върху ландшафта и съществата в джунглата.

Многото смърт и страдание от великата магическа война на кланове, кара хората да се отдръпнат от мистериозните науки. След векове хората от Kehjistan отново виждат смисъл и цел в религията. През този период се появяват редица религиозни фигури, а най-отличаващата се е Akarat. Той прокарва началото на вярата Zakarum.

Възхода на Zakarum

През 10 век - Prime Evils бяха изгонени от Sanctuary от Lesser Evils и това събитие е познато като Dark Exile. Тримата братя Baal, Diablo и Mephisto сеели разруха, а Kehjistan страдал. Kehjistani била в много тежко състояние. Обикновените хора започнали все повече да обвиняват своите управници за неволите си и бунта бил на път да се случи.

В този критичен момент Император Tassara успява да популязира още повече вярата Zakarum. По този начин той печели възхищението на хората и затвърдява позициите си като силен лидер. Zakarum се превръща в доминираща религия и столицата е преместена от Viz-jun в Kurast. Tassara работил върху закони относно вярата на Zakarum и това довело да създаването на църквата. Tassara дал команда на своя генерал Rakkis да занесе светлината на Zakarum на запад, като по този начин да избегне евентуален съперник в процеса. По този начин Zakarum влиянието нарастнало още повече, но и станало деспотично след като църквата попаднала под влиянието на Mephisto. Това довело до Zakarum Инквизиция преди Mephisto да бъде победен през 1264.Залеза на Империята
eg7xQoX.jpg
Valthek написа:
"Жегата беше нещо живо. Тя проникваше в теб, просмукваше се през кожата ти и заличаваше всички спомени на студ" - отразявайки пaгубната суша, която засегна Kehjistan
Caldeum.jpg

След победата на Mephisto и други от Злините, столицата на Kehjistan е преместена от Kurast в Caldeum. Това се наложило понеже много от благородниците били избягали заради корупцията на Mephisto. Hakan I се присъединил към тях и направил Caldeum новата столица. След неговата смърт и изключително сложни ритуали, Zakarum свещениците намерили бебе, което определили за негов наследник и го кръстили Hakan II. В началото на неговото царуване, Kehjistan страдал от пагубна суша, която дори през зимата не преставала. Жегата продължава в северната част дори и през зимните периоди.
Доста суеверни хора твърдяли, че това е поличба заради управлението му.
fW5lN6A.jpg

Огромни пясъчни бури опустошавали всичко из пустинята. Поглъщали цели села оставяйки голи каменни плочи или шепа керпич на мястото където някога е имало къщи. Изминала една година от неговото управление и сушата останала. Империята започнала да се изсъхва, а Магическите кланове не можели да намерят решение на този огромен проблем.
Hakan II оттеглил подкрепата си за отдалечените региони около столицата, оставяйки ги да се грижат сами за себе си.


Превод: radiance
източник
източник


Темата беше редактирана от Benifios на 18/11/2016 - 13:23ч.
 
tERROR85
 

<SPAM BOT>

Коментари: 2338
Репутация: 967
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

0

# 1: Kehjistan - възход и падение

 

Офлайн

 

Автор: tERROR85 на 18/11/2016 - 13:18ч.

 
Браво супер е.
Изпуснал си "гори" точно под втората картинка.
radiance написа на 18/11/2016:
Стотици малки реки и притоци се преплитат през буйните тропически за да може накрая да се влеят в могъщата река Argentek.
 
vaskobgn
 

Rocky

Коментари: 7908
Репутация: 2742
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

0

# 2: Kehjistan - възход и падение

 

Офлайн

 

Автор: vaskobgn на 18/11/2016 - 13:49ч.

 
Хубава тема си пуснал Бени.Ще ме извиняваш, че леко ще омаловажа труда ти, но като прочетох Кеджистан(тоест заглавието на темата) и първото, за което се сетих беше- Авганистан и акбарите... :(
 
Benifios
 

Adramelech

Коментари: 4674
Diablo Клан:
<Always High>
battle tag battle tag

0

# 3: Kehjistan - възход и падение

 

Офлайн

 

Автор: Benifios на 18/11/2016 - 14:08ч.

 
tERROR85 написа на 18/11/2016-13:18ч.:
Браво супер е.
Изпуснал си "гори" точно под втората картинка.
radiance написа на 18/11/2016:
Стотици малки реки и притоци се преплитат през буйните тропически за да може накрая да се влеят в могъщата река Argentek.

Мерси, оправено е вече.
 
 
 
 
 

Подобни теми

bullet Разработка на d3bg.org - От nzhul на: 18/01/2012 - 10:54ч.
bullet Диабло стана на 15 години! - От nzhul на: 18/01/2012 - 13:27ч.
bullet Бъгове в сайта и форума - От nzhul на: 18/01/2012 - 19:04ч.
bullet Coming - Soon - От nzhul на: 18/01/2012 - 20:13ч.
bullet Какъв ще е първият ви герой? - От forge на: 20/01/2012 - 10:54ч.

В момента 0 потребителя разглеждат темата

 


Кой е Онлайн?

 

В момента онлайн има 2 регистрирани потребители. Общо 29 онлайн за последните 24 часа.

Онлайн потребители: forge, KOMAP


Най-активни днес: Neltharaku, tERROR85


Рожденици днес: LORDA (37)


 

Легенда: Администратор, Модератор, Почетен потребител, Потребител


Статистика:

 

Мнения: 95573 | Теми: 6217 | Потребители: 6013 | Най-новият ни потребител е: erkanno