[ Форум ] [ Правила ] [ Потребители ] [ Търсачка ] [ Полезни теми ]

 

Офлайн

 
forge
 

¯\\(°_o)/¯

Коментари: 5408
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

Жреците на Ратма - История на Некромансърите

+10
 

Офлайн

 

Автор: forge на 13/11/2016 - 21:04ч.

 
krdPncE.png
Жреците на Ратма са култ Некромансъри, който произлиза от джунглите на далечния изток на Светилището. От всички владеещи магията, те са най-широко оклеветявани и криво разбрани. Пребивават в обширен подземен град дълбоко в тези джунгли. Тяхното точно географско положение е доста изолирано, но това предотвратява сливането им в официалния Магически Клан – клан от града Kehjan състоящ се от няколко култа, владеещи някои от най-могъщите магии, които светът на Светилището някога е виждал. Точно тази изолация им помага да преследват своя различен вид тайнствена наука. Чрез ученията на Ратма, както и дългогодишните изследвания и физически експерименти, тези хора са се научили да разбират и свещенно пазят деликатния баланс между живота и смъртта. Въпреки, че слугите на ада отдавна владеят тази сила, съживяването и контролирането на мъртвите го умеят единствено тези жреци. Тази практика им е спечелила името Некромансъри от външните хора. Те наистина разбират баланса между всички неща и разбират и приемат тяхното място във, което те наричат, Великият Цикъл на Съществуването. Некромансърите вярват, че дори най-малкия дисбаланс в Цикъла може да доведе до катастрофа.

Въпреки, че тяхното изкуство е смятано за „черно“ и хората от външния свят избягват жреците, които го практикуват, тези мистериозни сектанти никога не са страдали от покварата, която е поразила древния Магически Клан. Некромансърите са прагматисти в истинския смисъл на думата. Никога не биха се подали на изкушения. Гледат на смъртта като естествена част от живота и не се стремят да отричат нейната неизбежност. Техните завидни познания по неизвестното им позволяват да посрещнат смъртта без страх. Тези идеали, съчетани с разбиранията им за баланса между Ред и Хаос, обясняват защо не са паднали в плячка на Злото и неговото влияние.

Trag'Oul, древното и мистериозно създание с лика на дракон, и пазителя на Светилището, е най-близкото до божество, което жреците проповядват – той е в центъра на Баланса и Некромансърите получават силите си именно от него. Те вярват, че света на Светилището лежи на гърба на Trag'Oul, и когато някой умре, тяхната душа се предава на следващия етап на съществуването, където да изпълняват друга роля от Баланса.
Некромансърите не спят много. Вместо това изпадат в транс, което им позволява телата им да си почиват, докато сетивата им остават активни.

Обучение и организация

Когато някой започне обучението си като жрец, от тях се очаква да оставят всичките си емоции на страна в стремежа си да служат на Баланса. Некромансърите често отхвърлят фамилните си имена, когато станат жреци. Тяхната преданост е към Баланса, не към семейството си или някой клан. Всеки Некромансър е обучен сам да избере пътя си към това как най-добре да поддържа и служи на Баланса. Малцина Некромансъри умират от естествена смърт – повечето загиват в службата им на Баланса.

Следните ранкове същестествуват в тяхното духовенство:
  • Deathspeaker (лидер на жреците)
  • Master Necromancer
  • Necromancer
  • Apprentice/Acolyte (вероятно отделни ранкове)

Ранна история

Културата на Жреците на Ратма датира от времена, когато магията все още не е била официално превърната в стриктна дисциплина. Тяхната култура е просъществувала в сенките на Магическите кланове.
По време на Sin War, Kalan (първия Некромансър) е бил инструктиран, в името на некроманията, от нефалемът Ратма и Trag'Oul, пазителят на Светилището, в края на конфликта да замине за джунглите на Kehjistan, които са процъфтявали с магическа енергия. Kalan е бил инструктиран да събере последователи, които да запазят Баланса, предотвратявайки ангелите и демоните да имат прекалено силно влияние над човечеството. Жреците се стремяли да запазят Баланса, но винаги са се опасявали, че един ден той ще бъде загубен.

Пристигането на Тримата

До 13-ти век Жреците на Ратма са се борили срещу служителите на Baal, Diablo и Mephisto векове на ред в техния стремеж да поддържат Баланса. С тяхното завръщане симетрията на смъртния свят и самия Баланс се е разрушила. Това събитие е накарало Некромансърите да излезнат от изолацията си, за да унищожат Diablo веднъж и завинаги и да отърват Светилището от безсмъртната намеса. Тъмни сили се разпрострели над Kehjistan и Scosglen. Жреците са били най-разпръстнати през цялата си история. Един Некромансър (бел. ред: Xul, събитията от Diablo II) в съюз с други герои успели да победят Трите Злина, но на много високата цена, включително унищожението на Worldstone. С неговото унищожение демоните са успели да пропътуват по-далеч на изток от колкото преди са могли, влизайки в конфликт с Жреците.

Последни събития
odCsWbo.png

Повече от две десетилетия по-късно, духовенството е в противоречие с Malthael, поради повишената смърт от неговите действия. Впоследствие, Балансът се е загубил, водейки Светилището до смърт и разруха. Със спешната нужда от техните уникални способности, Жреците са готови да отговорят с конфронтация.
Превод: forge
източник
Темата беше редактирана от forge на 20/06/2017 - 18:10ч.
 
 

Офлайн

 
Alexander
 

Nephalem

Коментари: 1272
Репутация: 364
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

+1

# 1: Жреците на Ратма - История на Некромансърите

 

Офлайн

 

Автор: Alexander на 13/11/2016 - 21:10ч.

 
Браво ! Дано върнат Trag'Oul, сета!

Коментарът беше редактиран от Alexander на 13/11/2016 - 21:15ч.
 
azsambot
 

Minion of
Destruction


Коментари: 582
Репутация: 462
battle tag battle tag

0

# 2: Жреците на Ратма - История на Некромансърите

 

Офлайн

 

Автор: azsambot на 15/11/2016 - 06:34ч.

 
Браво за историята,четат ми се повече такива неща
 
tERROR85
 

<SPAM BOT>

Коментари: 2343
Репутация: 971
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

0

# 3: Жреците на Ратма - История на Некромансърите

 

Офлайн

 

Автор: tERROR85 на 15/11/2016 - 09:04ч.

 
Sin Wars трилогията е много добра който не я е чел. За живота на Калан (Менделн) и брат му и в по късен етап как се запознават с Ратма и ТрагОул и спасяват Светилището от демони и ангели.
 
 

Офлайн

 
ejzb
 

Skeleton

Коментари: 72
Репутация: 21
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

0

# 4: Жреците на Ратма - История на Некромансърите

 

Офлайн

 

Автор: ejzb на 15/11/2016 - 09:55ч.

 
Браво! за превода и благодарско за историйката!!! И на мен ми се четат повече такива неща.

(:

Коментарът беше редактиран от ejzb на 15/11/2016 - 09:55ч.
 
forge
 

¯\\(°_o)/¯

Коментари: 5408
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

0

# 5: Жреците на Ратма - История на Некромансърите

 

Офлайн

 

Автор: forge на 25/11/2016 - 19:10ч.

 
Alexander написа на 13/11/2016:
Дано върнат Trag'Oul, сета
Фън факт: Trag'Oul е дракон - пазителя на Светилището, който поддържа баланса между Ада и Рая. Смята се, че драконовските крила около глобусът на света са именно неговите.
TJw1cTU.png
 
tERROR85
 

<SPAM BOT>

Коментари: 2343
Репутация: 971
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

0

# 6: Жреците на Ратма - История на Некромансърите

 

Офлайн

 

Автор: tERROR85 на 26/11/2016 - 09:40ч.

 
Аз доколкото си спомням от трилогията Sin Wars там по скоро го описаха като тези китайските "дракони" те нямат крила. А ето това е от книгата на Кейн май.
5revGxw.jpg
79061.jpg
Не виждам крила.
 
buratino
 

Fetish

Коментари: 118
Репутация: 64
Diablo Клан:
<D3BG>
battle tag battle tag

0

# 7: Жреците на Ратма - История на Некромансърите

 

Офлайн

 

Автор: buratino на 26/11/2016 - 09:49ч.

 
Клипа за Некромансера с превод е добре.
 
 
 
 
 

Подобни теми

bullet Нова кратка история : "Turn of a Card" - От Benifios на: 09/06/2014 - 09:45ч.
bullet История на Diablo разказана от NEXT TV - От forge на: 07/06/2015 - 16:12ч.
bullet [История] Кой е Rathma - От Benifios на: 24/01/2017 - 13:28ч.
bullet [История] Членовете на Angiris съветa - От Benifios на: 25/01/2017 - 16:44ч.
bullet [История] Rathma - първият нефелим - От Benifios на: 07/11/2019 - 15:59ч.

В момента 0 потребителя разглеждат темата

 


Кой е Онлайн?

 

В момента онлайн има 0 регистрирани потребители. Общо 29 онлайн за последните 24 часа.

Онлайн потребители:


Най-активни днес:


 

Легенда: Администратор, Модератор, Почетен потребител, Потребител


Статистика:

 

Мнения: 95589 | Теми: 6218 | Потребители: 6014 | Най-новият ни потребител е: toshev6