Некромантите са безскрупулни водачи и майстори на живота и смъртта. Тези мрачни заклинатели съживяват мъртвите, проклинят противниците си със смъртоностни магии и допълнително увеличавайки мъките им с труповете на победените им себеподобни.

Живота и смъртта са част от великия цикъл и Некромантите не се страхуват да прекрачват линията между двете. Те умишлено залагат собствения си живот, за да могат да подсилят уменията си и да получат надмощие в битка. Не се притесняват да бъдат на прага на смъртта, когато няма кой друг да се противопостави на противниците.


Некромантите предпочитат да нападат от разстояние, отприщвайки разруха от далече. Немъртвите скелети, които са под командата на Некромантите, нападат противниците преди те да имат шанс да реагират, а ужасяващите проклятия на Некромантите осакатяват дори най-устойчивите демони.

 
 

Командир на мъртвите

Ужасяващи Големи, скелетни войни и магьосници

маршируват под командването на Некроманта. Когато получат команда, тази войска е готова да нападне сам противник в унисон. Некромантите могат да използват своята тълпа от немъртви, за да отклонят вниманието на противници или просто да проправят път за своя господар.

За да получи надмощие над тези, които се опитват да нарушат Баланса, Некромантите разчитат на Есенцията. Използват я да съживяват мъртвите, проклинят противниците и командват подчинените им.

Ресурсът им е статичен и Некромантите имат толкова Есенция, колкото успеят да генерират от противниците си. Тя не се пълни бавно с времето, нито спада с времето. Поради тази особеност, Некромантите, които са невнимателни, могат да се озоват без Есенция в моментите, в които най-много се нуждаят от нея.

Некромантите, които най-добре владеят силите си, умеят да запазят баланса между изтощаването на Есенцията си и генерирайки нова от техните противници, винаги гледайки напред към следващата голяма битка. Некромант с пълна до край Есенция е определено ужасяващ противник, но те трябва внимателно да използват уменията си, за да държат противниците си настрани.

 
 

Ако не харчите, винаги ще имате достатъчно

 

Некромантите се възползват от много

ресурси. Когато използват Есенция, съживявайки изчезващия дъх на труповете и дори жертвайки собственото си здраве, Жреците на Ратма доказват, че рядко са безпомощни и безсилни.

 

Контрол над тълпата

Чрез техните осакатяващи заклинания,

Некромантите възпират противниците си от раз. Скелетните слуги на Некроманта също така разрушават противниковите позиции и разпръскват редиците им, правейки ги лесна плчка за жреците и техните съюзници.

 

Разруха

Владеейки главозамайващия

подбор от магии за кости и кръв и купищата мъртви около тях, Некромантите бързо побеждават големи групи от противници, а веднъж щом първия противник падне, следва бомбандировка от експлоадиращи трупове и хвърчащи шипове от кости, докато бойното поле не бъде осеяно от кървавите останки на някогашните кръвожадни демони.

 
 

За да размахваш уникален за кръстоносецът щит, се изискват изключителни тренировки, тъй като се използват много повече от обикновена отбрана. Кръстоносците използват щитовете си като копия или нанасят зашеметяващи удари на противниците. Кръстоносците също така са обучени да замахват с жестоки боздугани - тежки шиповидни стомани, окачени на тежки вериги. Ветераните умеят да боряват с двуръки боздугани в една ръка, осигурявайки им допълнителна мощ.

flail
flail
necroshield
 
 

Новите членове на Жреците на Ратма не могат да си позволят да са капризни. Обличат се в обикновени черни одежди, които предпазват колкото хартия, а въоръжението им - каквото успеят да задигнат от противниците си.

 

Ловките Некроманти се сблъскват с по-опасни противници и по този начин са по-предпазливи и по-добре пазят разкрити части от тялото си с по-устоичиви нараменници и кожени туники.

 

Елитните Жреци на Ратма имат страховит външен вид от втвърдени кости и костен мозък, покрити от глава до пети с дебела броня, която устоява дори на най-ужасяващите демони.