Лидерите на хармоничната религия Закарум преди се стремяха да затворят Мефисто, господарят на омразата, под храма Травинкал, пропречвайки му да навлиза в сърцата на човечеството отново. Те се провалиха. Не за пръв път Закарум губи битка. 200 години преди това духовното лице Акхан забеляза корупция във вярата и изпрати последователите си на дълга мисия, за да я прочистят. "Кръстоносците" на Акхан са били млади новобранци, избрани по чест и доброта, но тяхното най-важно качество била непоколебимата преданост към дълга им. Днес кръстоносците се фокусират над мисиите за непорочност.

Крехкото "ограничение" дава на злото много възможности да процъфтява, което скитащите кръстоносци поразяват в Светилището. Някои се борят за правда, други се надяват победите им да покварят Закарум отново. Когато майстор кръстоносец умре, неговите ученици взимат оръжията и личноста му.. така кръстоносния поход продължава дори след смъртта.

 
 

Роден Защитник

Повече от всички останали герои в Светилището,

Кръстоносецът е създаден да стои непреклонно срещу непрестанните атаки. Когато са обградени, те стават дори по-трудни за убиване; блокирайки на атаките; лекувайки раните си и рефлектирайки щетите обратно към противниците;

Подкрепата на небесната Светлина и светоста на тяхната мисия заемат Гнева за смъртоносните атаки на кръстоносците. Когато кръстоносците се приготвят за борба, техния Гняв едвам се сдържа, увеличавайки се бавно, но без да спира. Поразявайки враговете, той кипва. Кръстоносец препълнен с Гняв определено е опасен съперник. благословен с желязна плът; загърната в бичуващи огньове; взривявайки противниците с мълния от сияйна светлина. Техните умения им помагат да възстановяват Гнева си, чрез блокиране на атаки или страдайки от серизони наранявания.

 
 

Яростта на небесата

 

Самите небеса наказват

противниците на кръстоносеца. Гневът на кръстоносците заличава създанията на Ада надалеч, поразявайки ги с мълний или екзекутирайки ги чрез призоваването на небесни оръжия.

 

Закони

Храброст и посвещение се излъчва

от кръстоносците, потвърждавайки реалността, за която се борят. Когато кръстоносецът оповести закон, се упълномощява с кратка взривителна енергия и краткосрочни блага - като бързи атаки, резистентност към елементи или по-бързо лекуване.

 

Неизбежност

Естествено е злите създания да бягат

от мощта на кръстоносеца - но безсмислено. Чрез призоваването на коне и изтрелващи атаки, кръстоносците са безмилостни в преследването на противниците.

 
 

За да размахваш уникален за кръстоносецът щит, се изискват изключителни тренировки, тъй като се използват много повече от обикновена отбрана. Кръстоносците използват щитовете си като копия или нанасят зашеметяващи удари на противниците. Кръстоносците също така са обучени да замахват с жестоки боздугани - тежки шиповидни стомани, окачени на тежки вериги. Ветераните умеят да боряват с двуръки боздугани в една ръка, осигурявайки им допълнителна мощ.

flail
flail
crusadershield
 
 

Екипировката на младите кръстоносци е универсална. Иконографията на Закарум изобразява наследството на кръстоносците.

 

Кръстоносците, отделили време да обират предметите по бойните полета, се обличат с тежки брони, които пазят чувствителните места на телата им.

 

Легендарният кръстоносец, облечен в титаниеви брони, е брониран от глава до пети. Животът на кръстоносецът е ежедневно заплашен, затова се обличат по подходящ начин.