Монасите са свещени войни, който канализират божествената сила, за да постигнат чиста и силна воля. Лечебните вълни, защитните мантри, както и божествено силните атаки, са им специалитет. Опитните монаси, често се бият с голи ръце или с разнообразие от леки оръжия. Те са изключително маневрени в бой, като предпочитат да атакуват и отстъпват, вместо да поемат щети.

Предпочитат близкия бой, като могат да убият изключително бързо дадена мишена. Справят се добре и срещу повече противници едновременно, като използват своите ритници или магически вълни, завихрени от техните бързи ръце.

 
 

Духовна Сила

Чрез определени последователни атаки, монаси

изграждат така нареченият Дух (Spirit), който използват за техните удивителни бойни маневри – дезориентация на множество врагове, събаряне на противници или за бързо излизане от боя.

Монахът се бори срещу силите на злото, използвайки своят Дух (Spirit), ресурс, който символизира уменията и тренировките, който е преминал. Духът се генерира бавно, като има два начина: чрез специални умения и атаки или чрез успешно завършване на специални комбинации от удари. Монасите, които внимателно подбират ударите си и ги вкарват в определена последователност, получават неизчерпаем запас от Spirit. Чрез който монасите се защитават и нанасят фатални удари на противниците си. Благодарение на своите тренировки и усъвършенстване на тялото и духа, монасите могат да изчерпат целият си Spirit без да се притесняват, че това ще им навреди.

 
 

Комбинации

 

Атаките на монасите са изключително

опасни, когато са направени в определена последователност. Така генерират допълнителна душевна енергия с която увеличават щетите които нанасят и в резултат на това, се получават и уникални странични ефекти, който позволяват на монаха да побеждава по-бързо, множество неприятели.

 

Мантри

Дисциплинираните монаси, проявяват силата на духа си,

с помощта на мантри. Чрез тях повдигат бойният дух на другарите си, предпазват се от щети, а дори и се лекуват.

 

Подвижност

Монасите демонстрират изключителна

тактическа бързина и мобилност на бойното поле. Всеки монах, лесно сменя мишените си след като ги е атакувал в смъртоносни за тях точки. Ако монах реши да се защитава, то той избягва ударите с такава лекота, че всички останали герой му завиждат.

 
 

Бойният стил на монасите е съчетан със специални оръжия. Въпреки, че дори и с голи юмруци, нанасят смъртоносни щети, те се екипират с катари, ками и др. Монасите са единствените, който могат да използват „дайбо” – бойна тояга, с която размазват черепите на опонентите си или парират атаките им.

Monk stone
Monk fist
Monk staff
 
 

В началото бронята на монасите не е нищо особено - няколко парчета плат зашити заедно и все пак е по-добре от нищо.

 

С добиването на повече опит, монасите получават по-добри брони от качествени материали и окрасени с различни орнаменти.

 

Дори най-добрата броня бледнее в сравнение с животоспасяващото облекло на монаха предназначено да го предпази от огън и меч.