Победителите, които печелят Diablo II + LoD

11

03/07/2015 - 20:49ч. - Автор: forge

 
d2-lod-giveaway.jpg

Победителите от раздаването по случай 15 годишнината от излизането на Diablo II бяха изтеглени в ефира на NEXT TV и това са:
 1. ratm18
 2. o0inFLames

Победителите ще си получат наградите на лично съобщение в сайта.
Запис на тегленето очаквайте по-късно! ... >>
 

“ Лично аз отдавна забелязах много глупости и нередности относно тегленията …”
Пуснато на 05/07/2015 - 00:50ч. от radiance [11 коментара]

 
 

Онлайн

 
 

Офлайн

 

Въпроси и отговори с Travis Day и Nevalistis в Reddit

0

03/07/2015 - 11:48ч. - Автор: radiance

 
6o2cqS3.jpg

Travis Day и Nevalistis отговориха на няколко въпроса в Reddit
Blizzard


Ще има ли ретроактивни промени по легендарните предмети

След като ще има преработени сетове и предмети ще има ли отново ретроактивни промени?

Беше споменато, че за бъдещите пачове това ще се прави, но само при сет предметите. Легендарните предмети ще запазват предишните бонуси, които предоставят, а за новите ще трябва да ги намерим наново. Принципно могат да го направят, но това ще е по-скоро трудоемко, а не толкова трудно. В крайна сметка са решили да не го правят и сега ще може да имаме повече варианти, като ще може да играем и със старите бонуси и с новите.

Да, можем да направим ретроактивни промени по вече съществуващите предмети на играчите, но след дълга дискусия решихме да не го правим. Когато решите да счупите предмети, искаме да го правите с увереност, че след време при преработка на този предмет, той няма да се превърне в нещо невероятно. Ако имахме навика да правим ретроактивни промени по предметите на играчите, в един момент те щяха да запазват всякакви предмети, защото "това може да бъде преработено и да стане много силно!".

Много е важно да спомена, че това се отнася само за легендарните предмети, а сет предметите ще са на ретроактивният принцип. (Reddit)

Ретроактив - промяна със задна дата или в случая както е в Диабло, бонусите на Сет предметите при преработка се добавят на вече намерени от играчите предмети и не е нужно намирането им наново.


Функциите на Nilfur рецептата

Ще направим промени по рецептата, защото главната цел е да помогне на играчите, които търсят последен предмет от даден Сет, да могат да използват повтарящи се предмети от Сета, за да се сдобият с липсващата част. Не искаме да имате два предмета и да се фокусирате върху 1, докато той не стане перфектен. Поради тази причина ще направим промени, които ще са преди официалното пускане на пача.


Значи освен двучасовото изчакване, ще можем да разменяме предмети с приятели?

В момента има няколко проблема с тази рецепта. Това, което сте споменали е бъг, който ще бъде оправен, а един от другите проблеми, които също ще оправим, е, че рецептата се използва за евтино реролване на предмети, които са част от сетове съставени от две части.(Reddit)

Промяна по Invoker's сета

Тази промяна се прави единствено защото той винаги е бил сет предназначен за Кръстоносеца. Беше добавен в началото, когато излезна RoS, защото смятахме thorns да бъде една от основните механики на Кръстоносеца. Направихме го да дропва само на Кръстоносец, защото смятахме да го подобрим и преработим. (Reddit)

Неуспешни опити с рецептите от куба

Ако поставите предмет в куба, на който вече свойството е извлечено, ще получите съобщение за грешка, а също така и материалите ви няма да бъдат изхабени в процеса. Reddit

Ограниченият лимит на ПТР

Вече няколко пъти сме споменавали, че по отношение на международният хостинг сме ограничени с наличните ресурси - говорим за ПТР-а спрямо официалните ни сървъри.
Опитахме доста неща, но в крайна сметка разполагаме с ограничен ресурс, а комбинирано с опитите от всички региони за достъп, това води до тези големи опашки.

Знаем че това е много разочароващо, а също и това, че не може да прескочите опашката, която се и увеличава, но това означава че имаме много хора, които тестват и които изпращат непрекъснато информация към нас. В крайна сметка ние точно това търсим.

Също така, ще пускаме и изключваме легендарният бонус в ПТР-а, така че следете от време на време. Спрямо това дали е пуснат или не, опашките драстично ще се променят. (Reddit)

... >>
 

Онлайн

 

Още информация относно Пач 2.3.0

4

02/07/2015 - 08:29ч. - Автор: radiance

 
6o2cqS3.jpg
Blizzard


Подобрение при разглеждането на профилите на играчите.

PSA -(Publice Service Announcement) (Публична информация за профил): Отваряте с десен бутон класацията -> Давате на преглед да персонажа, неговата екипировка, умения и Кубът на Канай в даденият момент в който даденият герой на играчът е влязъл в класацията. (Twitter)

Също така в пач 2.3: Получения Експириънс и всички Експириънс бонуси вече се разпределят между всички играчи в партито. (това го има и в инфото за PTR-а) (Twitter)


Новите сезонни предмети още не са пуснати в ПТР-а за тест!

В момента ПТР-а е на Сезон 3, но той е активен с пач 2.3.0. Докато не преминем на Сезон 4 в ПТР-а новите сезонни предмети няма да се намират.


The Demon’s Demise (Demon Hunter 1-Hand X-bow)

Minimum Level 70
Primary: Life per Second, Dexterity, Random +2
Legendary Power: Spike Trap - Sticky Trap spreads to nearby enemies when it explodes.
Secondary: Random +1
Drop Weight 100
Smart Drop to: Demon Hunter

Sacred Harness (Crusader Belt)

Minimum Level 25
Primary: Strength, Random +3
Legendary Power: Judgment is cast at your landing location when casting Falling Sword.
Secondary: Random +1
Drop Weight 100
Smart Drop to: Crusader

Dishonored Legacy (Barbarian 1-Hand Mighty Weapon)

Minimum Level 70
Primary: Strength, Weapon Damage, Random +2
Legendary Power: Cleave deals up to [300-400]% increased damage based on percentage on missing Fury.
Secondary: Random +1
Drop Weight 100
Smart Drop to: Barbarian

Fazula’s Improbable Chain (Wizard Belt)

Minimum Level 33
Primary: Intelligence, Random +3
Legendary Power: Archon stacks also increase your Attack Speed, Armor and Resistances by 1%.
Secondary: Random +1
Drop Weight 100
Smart Drop to: Wizard

Lion's Claw (Monk - Fist Weapon)

Minimum Level 34
Primary: Dexterity, Weapon Damage, Random +2
Legendary Power: Seven-Sided Strike performs an additional 7 strikes.
Secondary: Random +1
Drop Weight 100
Smart Drop to: Monk


Henri’s Perquisition (Witch Doctor Mojo)

Minimum Level 70
Primary: Damage, Intelligence, Critical Hit Chance, Random +2
Legendary Power: The first time an enemy deals damage to you, reduce that damage by [45-60]% and Charm the enemy for 3 seconds.
Secondary: Ignores Durability Loss, Random +1
Drop Weight 50
Smart Drop to: Witch Doctor


Bane of the Stricken (Gem)

Each attack you make against an enemy increases the damage it takes from your attacks by [1.0+0.1 per Rank].
Rank 25 unlocks: Gain 25% increased damage against Rift Guardians and bosses.


Извиняваме се за причиненото объркване, но в най-скоро време ще обновим ПТР-а и ще активираме итемите.
Отново искаме да благодарим за усърдните ви доклади от тестването!

Източник


Забележка : Добавени са и предполагаемите афикси на предметите!

... >>
 

“Данните ги взимам от …”
Пуснато на 02/07/2015 - 16:34ч. от radiance [4 коментара]

 
 

Онлайн

 
 

Онлайн

 

Списък с промени от новия пач 2.3.0

7

30/06/2015 - 23:09ч. - Автор: forge

 
6o2cqS3.jpg

Списъкът с промените от новия пач 2.3.0 излезе! Пълния списък може да видите на официалния сайт. Вече е наличен и PTR-а с 2000% бонус дроп на легендарни и сет предмети.


The Ruins of Sescheron
1PwlEYI.png

Замръзналата пустош Ruins of Sescheron е вече достъпна. Изпълнена с нови противници, капани и други опасности, които крие околната среда, ще можете да разкриете региона и да научите какво е сполетяло варварите на планината Arreat. Разкрийте Immortal Throne и грабнете уникалното съкровище: Кубът на Kanai.
XVZ5EJCXP7FB1372898195077.png

Kanai's Cube

Kanai's кубът предлага нови рецепти за напълно персонализиране на предметите и каталог с вашите Легендарни умения. Следните рецепти са налични, веднага след откриването на куба:

P6Z9NWSM7DMZ1434997828231.jpg
 • Extract Legendary Power: Счупете предмет, за да добавите Легендарния му ефект в каталога ви със събрани Легендарни умения. Веднъж след като умение е било извлечено от предмет, то може да бъде активирано без да е нужно да носите този предмет на героя си. Играчите може да имат по едно умение от Оръжия, Брони и бижута, активирани едновременно. Играчите могат да активират само умения на предмети, които биха могли да носят на съответния клас. (бел. ред: Например, не може Calamity ефекта да бъде активиран на Barbarian).
 • Reforge a Legendary Item: Изцяло реролва Легендарен предмет, сякаш е паднал за пръв път. Новите предмети може да се паднат, както Ancient, така и non-Ancient.
 • Upgrade Rare Item: Превръща 70 левел Rare предмети в Легендарни. Новия предмет ще бъде Легендарен на случаен принцип и ще бъде за съответния слот, какъвто е бил и Rare предмета.
 • Convert Set Item: Конвертира Сет предмет от един в друг, от същия Сет. Например, ако конвертирате чифт ботуши Asheara's Finders, ще ги превърнете в един от следните предмети: Asheara's Custodian, Asheara's Pace, или Asheara's Ward.
 • Remove Level Requirement: Премахва изискването за левел на предмети.
 • Convert Gems: Конвертира 9, от които и да е цвят Gems, в 9 от друг цвят.
 • Convert Crafting Materials: Конвертира 100 от Normal, Magic или Rare крафтинг материали в друг тип не-легендарни крафтинг материали.

За да вземете Kanai's куба, говорете с Zoltun Kulle в града и той с удоволствие ще Ви даде направления.
XVZ5EJCXP7FB1372898195077.png

Season Journey

Със започването на Сезон 4, ще можете да следите личния си прогрес през новия Season Journey интерфейс.

3gSHN6a.png

Прогреса на играчите е разделен на Глави, всяка с различни цели и постижения. Колкото повече напредвате, толкова по-трудни стават постиженията. При приключване на най-високото ниво Tiers, ще отключите портрет. Тази система ще бъде налична за тестване, когато започне Сезон 4 на PTR.
XVZ5EJCXP7FB1372898195077.png


Основни промени
 • Добавени са 4 нови трудности - до Torment 10.
 • Получения Експириънс и всички Експириънс бонуси вече се разпределят между всички играчи в партито.
 • Таванът на Crowd control resistance е увеличен от 65% на 95%. Това вече важи и за "immobilize" ефектите.
 • Не-елитните чудовища вече се влияят от crowd control resistance.
 • Всички чудовища, различни от Босове, Rift Guardian-и или определени големи чудовища (като Mallet Lords), подлежат на knockback ефекти. Knockback ефектите са вече предмет на crowd control resistance и чудовищата ще бъдат имунизирани към knockback при 65% resistance.
 • Всички тежки crowd control ефекти (като blind, charm, fear, knockback, stun) автоматично активират 20% crowd control resistance, независимо от времетраенето.
 • Lantern Oil и Barrel Stack вече правят щета и stun или knockback на противниците. (бел. ред: това са гърмящите варели от Keep-а от акт 3).
 • Продавачите вече продават единствено Magic (сини) амулети и пръстени.
 • Gem-ове, които падат преди левел 61 са съкратени на 5 вида. Статистиките им са подобрени.


Adventure Mode
 • Bounties
  • Вече ще има само 1 акт с Бонус.
  • Бонус актовете ще дават допълнителна торбичка със злато и крафтинг материали.
  • След приключване на баунтитата от даден акт с бонус, друг бонус ще бъде активират за друг акт.
  • Бонус акта се сменя на всеки час.
  • Horadric торбичките вече съдържат специфични за актовете крафтинг материали.
  • Торбичките вече съдържат гарантиран Легендарен предмети или Set рецепта.
  • Отделните баунтита вече не дават Blood Shards, вместо това торбичките дават повече.
  • Торбичките вече дават и злато.
  • Ping индикатора, който показва обектите на картата вече ще се активира след 1 минута (намалено от 5 минути).
 • Nephalem Rifts
  • Nephalem рифтовете вече не изискват Keystone.
  • The Realm of Trials е премахнат от играта.
  • Вече падат Generic Greater Rift Keystone на всички трудности.
  • Нужния прогрес за приключване на Nephalem и Greater Рифтовете е увеличен.
  • Опцията за ъпгрейд на Keystone при приключване на Greater Rift е премахната. Вече може да ъпгрейдвате само Легендарни Gem-ове, ако минете рифта преди изтичане на времето.
  • Greater Rift трудностите вече се избират от падащо меню. Максималната трудност се определя на база предишното ви постижение +1 трудност отгоре.
  • Демиджът на чудовищата след GR 25 е значително намален.
  • Blood Shard дропа на GR над 42 е значително увеличен.
  • Гарантирания брой Легендарни предмети в GR след 50 е увеличен.
 • Keywarden-ите вече дропват директно машина, вместо ключове. Вече съществуващите ключове в инвентара на играчите ще бъдат трансформирани в машини.
 • Машините вече падат единствено на играчите, които са в зоната. (бел ред: тоест, край на split фарма).

Крафтинг
 • Крафтинг материалите при ниските левели са премахнати.
 • Цените за крафтване и дропа на материали е подобрен.
 • Blacksmith
  • Magic и Rare рецепти вече няма да падат.
  • Допълнителни Magic и Rare рецепти са добавени, за да запълнят "дупките" при левелинга.
  • Добавен е нов филтър, който показва предметите за вашия левел и клас.
  • Крафтнатите Легендарни и Сет предмети вече не изискват Легендарен материал.
  • Крафтването на левел 70 Легендарни и Сет предмети изискват акт-специфичен крафтинг материал, вместо Forgotten Soul.
  • Крафтинг цените са уеднаквени за отделните слотове.
  • Cain's Memory и Cain's Insight вече имат по съответстващи афикси.
... >>
 

“клан няма ме ли на ПТР направете един да фармим заедно …”
Пуснато на 03/07/2015 - 21:31ч. от Altament [7 коментара]

 
 
 

Офлайн

 

John Yang и Wyatt Cheng - въпроси и отговори в Twitter

1

29/06/2015 - 09:49ч. - Автор: radiance

 
OMQHOAQZZQRM1434997319516.jpg

Ето и няколко по-интересни въпроси, които са били зададени към John Yang и Wyatt Cheng през последните няколко дни и които съответно са получили отговор.
Blizzard


Въпрос относно промените по Тормент трудностите

Оценявам промените по Тормент трудностите и допълнителните щети и живот на чудовищата, но едва ли това ще направи новите трудности по-интересни.

T7-T10 нямат за цел да са по-интересни от T6 - тяхната цел е да са по-подходящи за набавянето на необходимите предмети от определени играчи.


Въпрос относно промените по умението - Wall of Zombies

Изглежда, че промените по Wall of Zombies са вдъхновени от версията в BlizzHeroes, което прави промяната много интересна. Това означава, че екипът по Diablo харесва идеята, която екипът на BlizzHeroes е преработила умението?

Да, определено харесваме тази версия! Също така тя ще пастне много добре в света на Diablo.

Въпрос относно The Cat Mojo

Helltooth сетът се завръща! ... John, какво стана с моджото на което е изобразено коте? Ще бъде ли добавено в пач 2.3.0?

Да, The Cat Mojo идва с пач 2.3! По визията и озвучаването се вложи много труд - изглежда абсурдно сладко.

Въпрос относно баланса на Сет предметите от 6 части

Любопитен съм как точно ще подобрите Арчон пораженията, така че да не са ни нужни 5200+ стака за да се изравни с другите два сета?

Нашата цел е всички Сетове от 6-7 части да са конкурентноспособни спрямо топ сетове. Затова ние ще ги преработим, а след това и подобрим.

Въпрос относно Кубът на Kanai и сет предметите

Кубът на Kanai ще може ли да "извлича" силата на сет предметите (говорим за зелените афикси) ?

Не, той няма да може да извлича свойствата на Сет предметите.

Въпрос относно CC (Crowd Control) промените

Промените по CC ще навредят на някои соло билдове.
Това ни е известно и ще видим как да го подобрим по време на тестовете в ПТР-а ако е наложително.

Две от уменията които ми идват на ум са Wizard -teleport и Crusader - Sweep, като и двете умения разчитат на CC в соло игра. Това е тъжно, но смятам, че ще намерим нови готини решения в ПТР-а :)

... >>
 

“Добре говорят пичовете.Да се надяваме, че ще има полза от ПТР-а.Също така ми е интересно какво ще стане с онези брейсъри …”
Пуснато на 29/06/2015 - 10:08ч. от vaskobgn [1 коментара]

 
 

Онлайн

 
 

Онлайн

 
 

Спри се и ме чуй!

www.d3bg.org
НЕ ПОДДЪРЖА версия на Internet Explorer
- по-ниска от 8, защото:
 1. Internet Explorer има сериозни проблеми със сигурността!
 2. Internet Explorer не поддържа съвременните уеб стандарти,
  които позволяват на разработчиците като мен да предоставят
  качествено съдържание на потребителите!
 3. d3bg.org не е комерсиален проект, за да се притеснявам
  за количеството потребители. Дето се вика - важно е качеството.
 4. И не на последно място - Мързи ме да се занимавам с простотии!

Свали модерен браузър: